شناسهٔ خبر: 52290608 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایلنا | لینک خبر

رئیس کنسرسیوم توسعه سواحل جنوبی بیروت:

بن زاید پس از عملیات «طوفان یمن» به هرتزوگ پناه برده است/ اسرائیل از بیم درز فناوری سامانه‌های دفاعی خود به ایران از فروش آنها به امارات خودداری کرد

استاد دانشگاه بیروت و رئیس کنسرسیوم توسعه سواحل جنوبی بیروت تاکید کرد که امارات پس از عملیات طوفان یمن شتابزده برای مقابله با ایران به دامن رژیم صهیونیستی پناه برد.

صاحب‌خبر -

«یوسف جابر»، استاد دانشگاه بیروت و رئیس کنسرسیوم توسعه سواحل جنوبی بیروت در تشریح دلایل و ابعاد سفر «اسحاق هرتزوگ» رئیس رژیم صهیونیستی به امارات و دیدار با مقام‌های این کشور با توجه به تحولات اخیر در صحنه یمن به ویژه پس از دو عملیات «طوفان یمن» توسط نیروهای انصار الله گفت: یک بعد ماجرا این است که این سفر به منظور تحکیم روابط پس از امضای توافق موسوم به آبراهام و ورود برنامه‌ریزی‌شده امارات به روند صلح با رژیم اسرائیل و تثبیت توافق با معاهداتی صورت گرفته است که رژیم صهیونیستی را با کشورهای عربی حوزه خلیج فارس مرتبط می‌کند.  

جابر افزود: چنانچه آژانس‌های خبری دشمن صهیونیست نیز گزارش دادند، هواپیمای حامل رئیس رژیم صهیونیستی از آسمان عربستان سعودی عبور کرده است تا به نوعی اعلام کند که ورود به کشورهای حوزه خلیج‌فارس پیش از رسیدن به فرودگاه ابوظبی با صلح و سلام آغاز شده است.

وی ادامه داد: بعد دیگر سفر رئیس رژیم صهیونیستی به ابوظبی تاکید می‌کند که حملات یمن و تهدیدهای نیروهای یمنی علیه امارات چالش را بیشتر کرده است، بنابراین امارات به اعتبار اینکه این چالش در برابر ایران است، برای تشدید تنش بیشتر شتابزده عمل خواهد کرد و اکنون به دامن اسرائیل پناه برده است.

استاد دانشگاه بیروت در پاسخ به این پرسش که خبرهای اخیر حاکی از امتناع اسرائیل از فروش سامانه‌های دفاعی به ابوظبی در اوج نیاز آن بوده است، بنابراین معادله سفر به امارات چگونه شکل گرفت، گفت: خودداری رژیم صهیونیستی از فروش سامانه‌های دفاعی مانند گنبد آهنین به امارات نشان‌دهنده تمایل این رژیم برای حفظ اسرار حیاتی صنعت خود به دلیل بیم از درز این فناوری به ایران است. بنا بر این امتناع اسرائیل از فروش سامانه های دفاعی می‌تواند نشانه‌ای برای اجبار امارات به پذیرش حضور نظامی اسرائیل همراه با سامانه در داخل خاک امارات باشد.

وی در ادامه افزود: اما اینکه سفر هرتزوگ در چنین شرایطی به امارات چگونه صورت گرفته است، باید بگویم که وی بدون توجه به چنین امتناعی صرفا برای تأیید و ارتقای سطح عادی‌سازی به امارات رفته است تا دو هدف را محقق کند:

۱- توسعه همکاری‌ها به ویژه از نوع نظامی بین دو طرف.

۲- ایجاد ائتلاف نظامی، امنیتی و اقتصادی.

جابر درباره آینده روابط کشورهای عربی حوزه خلیج فارس با رژیم صهیونیستی گفت: با توجه به عمق درگیری عرب‌ها و اسرائیل و حوادثی که ازقرن گذشته با آن همراه بوده است، تحولات دهه اخیر و انقلاب‌های رخ داده در کشورهای عربی، کشورهای حاشیه خلیج فارس را به سمت گزینه استراتژیک سوق می دهد تا بتوانند حضور خود را در تمامی سطوح تثبیت کنند.

استاد دانشگاه بیروت درباره عبور هواپیمای حامل رئیس رژیم صهیونیستی از حریم هوایی عربستان سعودی تاکید کرد که جغرافیا عاملی کلیدی برای عبور هواپیماها به امارات از آسمان عربستان است و نمی‌توان شاخص‌های سیاسی ناشی از اجازه عربستان سعودی به هواپیماهای اسرائیلی برای عبور از حریم هوایی این کشور را نادیده گرفت.

وی تصریح کرد که رابطه عربستان سعودی و اسرائیل موضوع جدیدی نیست و موضع عربستان سعودی در قبال قضیه فلسطین و آرمان قدس هم‌سو با موضع تشکیلات خودگردان فلسطین است.