شناسهٔ خبر: 52085198 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

عصر‌های زمستان با آشی گرم و خوشمزه

آش از جمله غذا‌های مقوی و خوشمزه‌ای است که به خصوص در فصل زمستان بسیار تهیه می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سيما،​ آش از غذا‌های مقوی و خوشمزه‌ای است که به خصوص در فصل زمستان بسیار درست می‌شود. در این نوشتار طرز تهیه یک آش خوشمزه برای زمستان را یاد می‌گیرید. با ما همراه باشید.
برای درست کردن این آش زمستانی خوشمزه شما نیاز به نخود، لوبیا چیتی، برنج، سبزی آش و اسفناج دارید. در ابتدا باید حبوبات را برای چند ساعت خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود. سپس آن‌ها را می پزیم و پیاز سرخ شده را همراه سبزی اضافه می‌کنیم سپس نمک و فلفل و کشک را اضافه می‌کنیم. به این ترتیب آش ما آماده است. 

 

عصر‌های زمستان با آشی گرم و خوشمزه

 

روش درست کردن آش زمستانی
برای تهیه این آش، باید این مواد را در اختیار داشته باشید:

  • نخود: نصف لیوان
  • لوبیا چیتی: نصف لیوان
  • عدس: نصف لیوان
  • گندم: نصف لیوان
  • برنج: یک چهارم لیوان
  • سبزی آش: نیم کیلو
  • اسفناج: نیم کیلو
  • پیاز متوسط: ۴ عدد
  • کشک: یک لیوان
  • روغن سرخ کردنی
  • نعنا خشک
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم.


این آش چگونه تهیه می‌شود؟
ابتدا باید نخود، لوبیا، عدس، برنج و گندم را خیس کرده و آب آن راعوض کنید و بعد از چند ساعت روی حرارت بگذارید تا حسابی بجوشد و کاملا بپزد. البته بعضی‌ها هم می‌گویند بهتر است عدس را بعد از نیم پزشدن حبوبات اضافه کنید، زیرا عدس زمان زیادی برای پخت نیاز ندارد.
پیاز‌ها را هم خلالی کرده و در روغن سرخ کنید تا طلایی شود. حالا نیمی از پیاز‌ها را بردارید و نیمی دیگر را درون آش بریزید. وقتی حبوبات کاملا پخت، سبزی‌ها را که خوب شسته، خشک و خرد کرده اید داخل آش بریزید.
بعد از پخته شدن سبزی، مقدار فلفل اضافه کنید. آش را بچشید، اگر کم نمک بود کمی نمک هم بریزید. در آخر کشک را هم اضافه کرده و آش را در ظرف مناسبی ریخته و با نعنا داغ و کشک تزئینش کنید.
این آش جان می‌دهد برای یک عصر زمستانی، حتما یک بار امتحانش کنید. 

 


بیشتر بدانید؛ ارزش تغذیه‌ای آش

  • در تهیه آش رشته، از مواد غذایی گوناگونی استفاده می‌شود که در بیشتر مناطق جغرافیایی قابل دسترس هستند. اگر چه تهیه این آش در قسمت‌های گوناگون تفاوت اندکی‌ دارد، اما با داشتن قابلیت تغییر بعضی از مواد اولیه، این آش را می‌توان برای تمام گروه‌های سنی و حتی بیماران خاص به غذایی سالم و مغذی تبدیل کرد.
  • استفاده از مواد اولیه متنوع یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد این آش قدیمی‌است. به کار گرفتن حداقل یک ماده غذایی از هر یک از گروه‌های اصلی غذایی موجب افزوده شدن ارزش تغذیه‌ای آن شده است.
  • استفاده از رشته از گروه نان و غلات، حبوبات و گاهی آب گوشت، سبزی‌های گوناگون بسته به منطقه‌ای که آش در آن پخت می‌شود و بالاخره کشک یا ماستی که به آن اضافه می‌شود، مجموعه کاملی از گروه‌های غذایی را در این غذای ایرانی فراهم می‌کند.
  • در همدان و برخی از مناطق غربی کشور نوع خاصی از آش رشته تهیه می‌شود که در اصطلاح به آن آش رشته‌ترشی گفته می‌شود. در این آش به غیر از کشک و ماست مقادیری از میوه‌های خشک به‌این مجموعه اضافه می‌شود تا از گروه میوه‌ها نیز در پخت این غذا استفاده شده باشد.
  • لازم به ذکر است که هریک از اقلام اضافه شده دارای ماده مغذی مخصوص به خود از انواع ویتامین‌ها گرفته تا املاح، پروتیین و کربوهیدرات است که آن را در همین وعده غذایی در اختیار سلامت ما می‌گذارد.
  • با وجود این با اضافه کردن مواد غذایی دیگری به عنوان تزیین می‌توان به‌این ارزش غذایی افزود، اما باید به یاد داشته باشیم که روی آشمان یک وجب روغن نباشد که در این صورت از ارزش تغذیه‌ای آن کاسته می شود.

نظر شما