شناسهٔ خبر: 52083345 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: زومیت | لینک خبر

بررسی گلکسی S21 FE سامسونگ

سیده زینب عابدی راد

گلکسی S21 FE با ارتقای تراشه و تغییرات اندک نسبت به گذشته، به رقابت با پرچم‌داران اقتصادی چینی آمده است. با بررسی گلکسی S21 FE همراه زومیت باشید.

صاحب‌خبر -

بعد از موفقیت و محبوبیت گلکسی S20 FE، حالا سامسونگ مدل جدید پرچم‌دار اقتصادی خود را با نام گلکسی S21 FE و همان استراتژی قبلی روانه‌ی بازار کرده است. مدل‌های FE یا Fan Edition با سخت‌افزار قدرتمند و قیمت پایین‌تر، کاربرانی را هدف قرار می‌دهند که به‌دنبال گزینه‌ای اقتصادی‌تر از پرچمدارهای قدرتمند سری اس هستند. گلکسی اس ۲۱ اف‌ای دو بهبود در بخش نمایشگر و سخت‌افزار را تجربه می‌کند.

گلکسی اس ۲۱ اف‌ای از نظر دوربین تفاوتی با نسل قبلی خود ندارد و این شاید برای کاربرانی که برای عرضه‌ی گوشی لحظه‌شماری می‌کردند، ناامید‌کننده باشد. سامسونگ می‌گوید به‌لطف سخت‌افزار بهبودیافته، عملکرد نهایی دوربین به‌ویژه در تاریکی، بهتر از اس ۲۰ اف‌ای خواهد بود. در کنار دوربین، ظرفیت باتری هم تغییری به خود نمی‌بیند. برای پی‌بردن به عملکرد پرچم‌دار اقتصادی سامسونگ در دنیای واقعی، با بررسی گلکسی S21 FE همراه زومیت باشید.

طراحی و کیفیت ساخت گلکسی S21 FE

گلکسی S21 FE در بخش طراحی، DNA هم‌خانواده‌های سری اس خود را به ارث می‌برد که به‌ویژه در ماژول دوربین، آن را نمایان می‌کند. FE جدید با ابعاد ۷٫۹ × ۷۴٫۵ × ۱۵۵٫۷ میلی‌متر و وزن ۱۷۷ گرم، اندکی از نسل قبل کوچکتر و سبک‌تر است؛ چراکه اکنون از نمایشگر کوچک‌تری بهره می‌برد. کره‌ای‌ها به‌جای نمایشگر ۶٫۵ اینچی نسل قبل، از نمایشگر ۶٫۴ اینچ در S21 FE استفاده کرده‌اند که با حاشیه‌های بسیار باریکی، ۸۵٫۳ درصد از نمای مقابل دستگاه را دراختیار دارد.

وب گردی با گلکسی S21 FE

پنل پشت پرچم‌دار اقتصادی سامسونگ از پلاستیک ساخته شده است و انتظار می‌رود با وجود طراحی مات و لایه‌ی مقاوم دربرابر اثرانگشت، اثر چربی دست و اثرانگشت کمتر روی آن بنشیند؛ البته تجربه‌ی ما از کار با مدل مشکی، خلاف این موضوع را نشان می‌دهد و پنل پشت گلکسی S21 FE، رد چربی دست را تا حد زیادی نمایان می‌کند.

کلیدهای کنترلی گلکسی S21 FE

خبر خوب اینکه فریم S21 FE از جنس آلومینیوم برس خورده است. به لطف همین المان‌های طراحی، گلکسی S21 FE به سختی از دست سُر می‌خورد و می‌توانید با خیال نسبتاً راحت، آن را بدون قاب محافظ در دست بگیرید. در مجموع همان‌طور که انتظار داشتیم، سامسونگ کیفیت ساخت و زبان طراحی را در S21 FE قربانی پایین‌تر نگاه داشتن هزینه‌ها نکرده است و با گوشی خوش‌ساخت و نسبتاً زیبایی طرف هستیم.

ماژول‌های دوربین سه‌گانه‌ی گلکسی S21 FE به‌صورت عمودی، در گوشه‌ی سمت چپ پنل پشتی کار گذاشته شده‌اند؛ اما فلش LED خارج از برآمدگی دوربین و کنار آن قرار دارد. با وجود اینکه ضخامت اندک برآمدگی دوربین، حین کار کردن با گوشی روی سطوح، اندکی باعث لق‌خوردن گوشی می‌شود؛ اما این موضوع چندان آزاردهنده نیست؛ به‌خصوص که امروزه عموم گوشی‌های هوشمند وضعیت مشابهی دارند.

طراحی پشت گلکسی S21 FE

گلکسی S21 FE‌ در چهار رنگ مشکی گرافیتی، سفید، یاسی و زیتونی به‌فروش می‌رسد و چیزی که به زیبایی طراحی آن می‌افزاید، هم‌رنگ بودن ماژول دوربین و فریم آلومینیومی با بدنه است. دکمه‌های کنترل صدا و پاور سمت چپ فریم قرار گرفته‌اند؛ در لبه‌ی پایین فریم، اسپیکر، درگاه USB Type-C، میکروفن مکالمه و درگاه سیم‌کارت به‌چشم می‌خورد که دو سیم‌کارت نانو را در خود جای می‌دهد و طبق انتظار، از اسلات اختصاصی برای حافظه‌ی میکرواس‌دی خبری نیست. به رسم گوشی‌هایی با فریم فلزی، روی بخش‌هایی از فریم خطوط آنتن هم به‌چشم می‌خورند.

حسگر اثر انگشت گلکسی S21 FE

گلکسی S21 FE نیز همانند نسل قبلی خود گواهی IP68 را دراختیار دارد تا دربرابر آب و گرد و غبار مقاوم باشد و بتواند تا ۳۰ دقیقه در آب با عمق ۱٫۵ متر دوام بیاورد. حسگر اثر انگشت گوشی نیز زیر نمایشگر قرار دارد و عملکرد نسبتاً سریعی ارائه می‌دهد؛ هرچند که محل حسگر اندکی پایین‌تر از محلی است که بدان عادت داریم.

نمایشگر و اسپیکر گلکسی S21 FE

کره‌ای‌ها نمایشگر گلکسی S21 FE را از Super AMOLED به Dynamic AMOLED 2X ارتقا داده‌اند که نسل جدید پنل‌های AMOLED سامسونگ به‌شمار می‌آیند و برخی پارامترهای مهم از جمله رنگ، HDR و روشنایی در آن‌ها بهبود یافته است. سامسونگ می‌گوید نمایشگرهای Dynamic AMOLED دقت رنگ بالاتری را در فضاهای sRGB و DCI-P3 ارائه می‌کنند و رنگ آبی ساطع‌شده را به حداقل می‌رسانند تا آسیب کمتری به چشم‌ها وارد کنند.

رابط کاربری گلکسی S21 FE

ابعاد نمایشگر ۶٫۴ اینچ است و رزولوشن ۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل را با نسبت تصویر ۲۰:۹ و تراکم پیکسلی ۴۱۱ پیکسل‌براینچ نمایش می‌دهد. از نمایشگر گلکسی S21 FE لایه‌ی شیشه‌ای Gorilla Glass Victus محافظت می‌کند. صفحه‌نمایش گلکسی S21 FE‌ علاوه‌بر نرخ نوسازی ۶۰ هرتز، از نرخ ۱۲۰ هرتز نیز پشتیبانی می‌کند که البته به صورت تطبیقی تنظیم نمی‌شود و باید بین گزینه‌ی ۱۲۰ یا ۶۰ هرتز یکی را انتخاب کرد. با پشتیبانی از استاندارد +HDR10، گلکسی S21 FE می‌تواند محتوای HDR‌ را با کیفیت بسیار خوبی نمایش دهد.

نمایشگر گلکسی S21 FE در شرایط تنظیم دستی، می‌تواند به روشنایی بیشینه‌ی حدود ۵۸۰ نیت دست پیدا کند. در صورتی که تنظیمات روشنایی روی حالت خودکار قرار بگیرد بیشینه‌ی روشنایی به ۱۱۱۷٫۵ نیت می‌رسد که برای دیدن محتویات نمایشگر در نور شدید فضای بیرون کاملاً مناسب و کافی است؛‌ البته همان‌طور که در جدول زیر مشاهده می‌کنید، گلکسی S20 FE در هر دو حالت روشنایی دستی و خودکار، اندکی بهتر عمل می‌کند که با توجه به پیشرفت تکنولوژی نمایشگر S21 FE اندکی عجیب به نظر می‌رسد.

عملکرد نمایشگر گلکسی S21 FE دربرابر رقبا
محصول ٫ پارامترها حداقل روشنایی حداکثر روشنایی دستی حداکثر روشنایی خودکار نسبت کنتراست Native خطای رنگ میانگین
سفید مشکی سفید مشکی سفید حالت پیش‌فرض دقیق‌ترین حالت
گلکسی S21 FE ۲٫۳ ۰ ۵۸۱٫۵ ۰ ۱۱۱۷٫۵ ۳٫۸ (Vivid) ۲٫۳ (Natural)
گلکسی S20 FE ۲٫۲ ۰ ۶۰۸ ۰ ۱۲۷۰ ۴٫۶ (Vivid) ۲٫۲ (Natural)
شیائومی ۱۱ تی پرو ۲٫۳ ۰ ۶۳۷ ۰ ۸۰۵ (۴٫۳) Vivid (۱٫۱) Standard
می ۱۱ آی ۱٫۵ ۰ ۵۶۳ ۰ ۸۳۰ ۳٫۶ (Auto) ۱ (Original Color)
گلکسی نوت ۲۰ ۲٫۶۵ ۰ ۷۰۲ ۰ ۱۲۶۱ ۴٫۹ ۳٫۲ (Natural)
گلکسی S21 ۲٫۱ ۰ ۶۷۵ ۰ ۱۱۵۱ ۵ (Vivid) ۳٫۳ (Natural)
آیفون ۱۲ ۲ ۰ ۷۶۵ ۰ ۷۶۳ ۱٫۳ (فضای sRGB) ۱٫۳ (فضای sRGB)
پیکسل ۶ پرو ۲/۱ ۰ ۶۰۲ ۰ ۱۱۳۷ ۲٫۴ (Adaptive) ۱٫۳ (Natural)
آیفون ۱۳ ۲/۰۵ ۰ ۹۹۹ ۰ ۱۳۷۹ (HDR) ۱٫۵ (فضای sRGB) ۱٫۵ (فضای sRGB)
گلکسی S21 اولترا ۱٫۹ ۰ ۶۲۶ ۰ ۱۳۹۱ ۴٫۶ (Vivid) ۲٫۹ (Natural)
تمامی نتایج به‌دست‌آمده حاصل از آزمایش‌های زومیت در شرایط یکسان آزمایشگاهی است.

برای S21 FE هم مثل اکثر گوشی‌های سامسونگ، دو پروفایل رنگی تعریف شده است؛ پروفایل Vivid به‌عنوان حالت پیش‌فرض و Natural. در صورتی که پروفایل رنگی Vivid را انتخاب کنید، علاوه‌بر اینکه فضای رنگی وسیع‌تر DCI P3 در اختیارتان قرار می‌گیرد، این امکان را خواهید داشت که مقدار White Balance را با تغییر سطح رنگ‌های قرمز، سبز و آبی به دلخواه خودتان تغییر دهید. خطای رنگی در پروفایل Vivid قابل قبول ارزیابی می‌شود و رنگ‌ها با دقت خوبی نمایش داده می‌شوند. با انتخاب حالت Natural دقت رنگ‌ها بیشتر می‌شود؛ اما فضای رنگی DCI P3 را از دست می‌دهید و باید به فضای sRGB بسنده کنید.

پخش فیلم با گلکسی S21 FE

گلکسی S21 FE هم مثل تمام گوشی‌های سری S21 برای پخش صدا از دو اسپیکر استفاده می‌کند. اسپیکر اصلی در بخش پایین فریم تعبیه شده و اسپیکر دوم نیز زیر نمایشگر و نزدیک دوربین سلفی جای گرفته است. با اینکه هر دو اسپیکر به خوبی با هم بالانس هستند، اما اگر دقت کنید متوجه می‌شوید که اسپیکر پایین اندکی قدرت بیشتری دارد و بیس‌ها را کوبنده‌تر پخش می‌کند. از نظر کیفیت صدا نیز اسپیکرهای گلکسی S21 FE‌ عملکرد خوبی را از خود به جای می‌گذارند و در زمان پخش موسیقی، صدای خواننده را با شفافیت مناسبی ارائه کرده و فرکانس‌های بالا را نیز به خوبی تولید می‌کنند.

نرم‌افزار و تجربه کاربری گلکسی S21 FE

سامسونگ گلکسی S21 FE را از ابتدا با نسخه‌ی جدید رابط کاربری اختصاصی One UI 4 و بر اندروید ۱۲ به‌فروش می‌رساند؛ بنابراین باید آن را اولین گوشی گلکسی به حساب بیاوریم که با اندروید ۱۲ به دست کاربران می‌رسد. اگر بررسی One UI 4 را در زومیت مطالعه کرده باشید، حتماً در جریان هستید که پوسته‌ی کاربری سامسونگ در بخش‌های طراحی، امنیت و برخی قابلیت‌های دیگر، بهبودهای جالبی را به خود می‌بیند. از جمله تغییراتی که باعث جذاب‌تر شدن پوسته‌ی کاربری سامسونگ شده‌اند، تغییر پالت رنگی دستگاه براساس والپیپر انتخابی کاربر است.

نمای جلویی گلکسی S21 FE در دست

با وجود ویژگی‌های جدیدی که برای حریم شخصی تعریف شده‌اند، کنترل بیشتری روی اپلیکیشن‌هایی فراهم می‌شود که به دوربین، میکروفون و موقعیت مکانی گوشی دسترسی دارند و کاربر می‌تواند در هر لحظه از فهرست برنامه‌هایی که از دسترسی‌های مختلف استفاده می‌کنند، مطلع باشد. قابلیت Protect Battery نیز یکی دیگر از امکانات کاربردی One UI 4‌ است که با فعال‌کردن آن، باتری فقط تا ۸۵ درصد شارژ می‌شود تا دوام باتری در درازمدت بهتر حفظ شود. در سایر بخش‌ها، با همان رابط کاربری همیشگی سامسونگ طرف هستیم و به جز اپلیکیشن‌های سامسونگ و گوگل، از اپ‌های شخص ثالث و اضافی خبری نیست.

عملکرد، تجربه بازی و عمر باتری گلکسی S21 FE

سامسونگ پرچم‌دار اقتصادی جدید خود را در دو نسخه به فروش می‌رساند؛ یک نسخه از تراشه‌ی اسنپدراگون ۸۸۸ کوالکام و دیگری از تراشه‌ی Exynos 2100 استفاده می‌کند که نسخه‌ی دوم در بازار کشور ما به فروش می‌رسد. تراشه‌ی Exynos 2100 با لیتوگرافی ۵ نانومتری سامسونگ تولید می‌شود و در بخش CPU از هشت هسته‌ی پردازشی استفاده می‌کند. یک هسته‌ی Cortex-X1 با بیشینه‌ی فرکانس ۲٫۹ گیگاهرتز، سه هسته‌ی Cortex-A78 با بیشینه‌ی فرکانس ۲٫۸۰ گیگاهرتز و چهار هسته‌ی Cortex-A55 با بیشینه‌ی فرکانس ۲٫۲ گیگاهرتز وظایف پردازشی CPU را به انجام می‌رسانند.

بازی با گلکسی S21 FE

پردازش‌های گرافیکی در تراشه‌ی Exynos 2100 بر عهده‌ی پردازنده‌ی گرافیکی Mali-G78 MP14 قرار دارد که ۴۰ درصد نسبت به Mali-G77 MP11 به‌کار‌رفته در Exynos 990 سری S20 سامسونگ سریع‌تر است. تراشه‌ی سامسونگ با استفاده از مودم 5G امکان اتصال به شبکه‌های نسل پنجم در باند فرکانسی زیر ۶ گیگاهرتز و محدوده‌ی موج میلی‌متری را با سرعت دانلود بیشینه‌ی ۷٫۳۵ گیگابیت‌برثانیه و سرعت آپلود بیشینه‌ی ۳٫۶۷ گیگابیت‌برثانیه فراهم می‌کند.

گلکسی S21 FE در سه پیکره‌بندی ۱۲۸ | ۶، ۱۲۸ | ۸ و ۲۵۶ | ۸ گیگابایت و با حافظه‌ی ذخیره‌سازی UFS 3.1 و رم LPDDR5 دردسترس کاربران قرار دارد. همان‌طور که در جدول مشاهده می‌کنید، سرعت حافظه‌ی ذخیره‌سازی گلکسی S21 FE از نسل قبلی خود بیشتر است و عملکردی نزدیک به رقیب چینی خود یعنی شیائومی ۱۱ تی پرو دارد.

عملکرد حافظه‌ گلکسی S21 FE دربرابر رقبا
مدل‌ها ٫ عملکرد نرخ خواندن ترتیبی
(مگابایت‌برثانیه)
نرخ نوشتن ترتیبی
(مگابایت‌برثانیه)
نرخ خواندن تصادفی
(مگابایت‌برثانیه)
نرخ نوشتن تصادفی
(مگابایت‌برثانیه)
گلکسی S21 FE ۱۸۴۳٫۲۷ ۱۲۸۲٫۲ ۳۱۹٫۱۱ ۲۸۴٫۶۵
گلکسی S20 FE ۱۵۷۲٫۹۵ ۶۷۴٫۷۷ ۱۹۹٫۴۴ ۲۳۶٫۳۲
شیائومی ۱۱ تی پرو ۱۹۰۲٫۷۵ ۷۷۰٫۲۹ ۲۳۰ ۲۰۹
می ۱۱ آی ۱۵۱۴٫۶۱ ۵۸۹٫۸۱ ۱۸۳٫۳۱ ۲۰۱٫۱۳
گلکسی نوت ۲۰ ۱۷۰۶۵٫۵۵ ۷۷۱٫۳ ۲۰۹٫۱۳ ۲۳۹٫۴۹
گلکسی S21 ۱۹۰۶٫۶۸ ۱۳۳۱٫۰۲ ۳۰۹٫۳۳ ۲۹۰٫۲۹
آیفون ۱۲ ۸۱۸ ۴۹۵ -- --
پیکسل ۶ پرو ۱۵۴۴٫۱۱ ۲۴۳٫۳ ۱۳۳٫۸۸ ۱۹۰٫۶۱
گلکسی S21 اولترا ۱۸۹۲٫۶۸ ۱۳۰۵٫۴۷ ۳۱۳٫۰۶ ۲۸۶٫۴۶
*تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را زومیت اجرا کرده است.

در آزمون عملکرد کلی، گلکسی S21 FE با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز با اختلافی بسیار اندک، پشت سر هم‌خانواده‌ی پرچم‌دار خود یعنی گلکسی S21 قرار می‌گیرد، اما نسبت به نسل قبلی خود، عملکرد را ۱۶ درصد بهبود می‌دهد. از نظر قدرت CPU در پردازش‌های چندهسته‌ای، نتایج به دست آمده در آزمون GeekBench 5 نشان می‌دهند که S20 FE حدود ۱۵ درصد بهتر از مدل جدید عمل می‌کند و در صورتی که گلکسی S21 را معیار قرار دهیم، این اختلاف به حدود ۴۰ درصد می‌رسد.

عملکرد گلکسی S21 FE دربرابر رقبا
نام و کارایی بنچمارک / محصول PCMark Speedometer 2.0 GeekBench 5 GFXBench
عملکرد کلی مرورگر پردازنده‌ی گرافیکی پردازنده‌ی مرکزی شبیه‌ساز بازی (نرخ فریم)

Vulkan/Metal

Single Core
Multi Core
Aztec Ruins
Onscreen/1440p
Car Chase
Onscreen/1080p
OpenGL Vulkan Metal OpenGL Metal
گلکسی S21 FE
(۱۲۰ هرتز)
۱۴۰۳۰ ۴۳٫۴۸ ۵۷۱۸ ۹۶۱
۲۳۹۱
۴۲
۲۲
۴۳
۲۶
-- ۵۵
۶۱
--
گلکسی S21 FE
(۶۰ هرتز)
۱۲۱۴۴ ۳۷٫۸ -- -- ۴۳
--
۴۳
--
-- ۵۵
--
--
گلکسی S20 FE
(۱۲۰ هرتز)
۱۲۰۴۴ ۶۲٫۴ -- ۹۲۴
۲۷۵۱
۳۱
۲۲
۱۸
۲۰
-- ۴۰
۴۷
--
شیائومی ۱۱ تی پرو
(۱۲۰ هرتز)
۱۳۳۳۶ ۷۴٫۵۲ ۴۵۵۴ ۸۱۵
۳۴۹۹
۴۲
۲۷
۴۵
۳۰
-- ۵۹
۶۴
--
شیائومی Mi 11i
(۱۲۰ هرتز)
۱۲۹۴۴ ۱۱۲ ۴۳۲۲ ۱۱۳۵
۳۶۹۴
۴۰
۲۷
۴۴
۳۰
-- ۵۷
۶۷
--
گلکسی S21
(Adaptive)
۱۴۱۹۱ ۸۹٫۸ ۵۵۹۶ ۱۰۷۰
۳۳۴۳
۴۱
۲۷
۳۷
۲۹
-- ۵۱
۶۲
--
آیفون ۱۲ -- ۱۹۳٫۳ ۹۲۳۳ ۱۶۱۳
۳۹۹۷
-- -- ۴۹٫۹
۳۲٫۱
-- ۵۲٫۳
۷۰٫۹
گلکسی نوت ۲۰ -- -- -- ۹۰۳
۲۷۳۶
-- ۲۰
۲۰
-- ۴۲
۵۰
--
پیکسل ۶ پرو
(۱۲۰ هرتز)
۱۱۳۹۶ ۱۰۶ ۷۲۲۳ ۹۶۹
۲۶۱۴
۲۴
۲۵
۲۳
۲۳
-- ۳۴
۵۶
--
آیفون ۱۳ -- ۲۴۳ ۱۰۷۸۵ ۱۷۳۹
۴۶۰۶
-- -- ۵۱٫۸
۴۱٫۲
-- ۵۹٫۹
۱۰۲٫۳
گلکسی S21 اولترا
(Adaptive)
۱۳۰۴۴ ۸۳٫۶ -- ۱۰۹۰
۳۵۰۴
۴۲
۲۸
۳۶
۲۸
-- ۴۹
۶۰
--
* تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را زومیت اجرا کرده است.

مقایسه‌ی گلکسی S21 FE با رقیب مستقیمش شیائومی ۱۱ تی پرو هم خالی از لطف نیست؛ جایی که نماینده‌ی چینی‌ها در بخش عملکرد کلی تنها ۴ درصد ضعیف‌تر از S21 FE عمل می‌کند؛ اما می‌تواند این ضعف را در پردازش‌های چندهسته‌ای CPU با حدود ۴۶ درصد و در وبگردی با ۷۱ درصد عملکرد بهتر جبران کند. در بنچمارک‌های شبیه‌سازی بازی، اختلاف چندانی بین دو رقیب وجود ندارد و اسنپدارگون ۸۸۸ عملکردی مشابه با اگزینوس ۲۱۰۰ ارائه می‌کند.

پایداری عملکرد گلکسی S21 FE را با آزمون ۲۰ مرحله‌ای بنچمارک 3DMark سنجیدیم. پرچم‌دار اقتصادی سامسونگ، چهار دور اول آزمون را با امتیاز بالاتر از رقبای قدرتمندی همچون گلکسی S21 اولترا، پیکسل ۶ پرو و شیائومی ۱۱ تی پرو به پایان رساند؛ اما در دو دور بعدی آزمون و با افزایش دمای بدنه، به افت عملکرد محسوسی دچار شد؛ اما به بهای افزایش دما گلکسی S21 FE توانست پایداری خوبی در ادامه‌ی آزمون از خود نشان دهد و تست را روی امتیاز ثابتی به پایان برساند. گلکسی S21 FE برتری چندانی نسبت به شیائومی ۱۱ تی پرو ندارد و همان پایداری را در شرایط پردازش‌های سنگین و طولانی مدت ارائه می‌کند.

نتیجه آزمون پایداری عملکرد گلکسی S21 FE

با وجود داغ شدن قابل توجه گوشی در آزمون پایداری عملکرد، انتظار داشتیم همین اتفاق در هنگام اجرای بازی‌ها هم رخ دهد. گلکسی S21 FE می‌تواند بازی PUBG New State را با تنظیمات Ultra HD و نرخ فریم ۵۵ تا ۶۰ فریم‌برثانیه اجرا و تجربه‌ی روانی از این بازی محبوب ارائه کند.

عملکرد شیائومی ۱۱ تی پرو در اجرای بازی موبایل
عنوان بازی موبایل تنظیمات گرافیکی بازی نرخ فریم
PUBG New State Ultra HD ۵۵ تا ۶۰ فریم‌برثانیه
Genshin Impact Highest Graphics ۴۴ فریم‌برثانیه
* تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را زومیت اجرا کرده است.
زومیت برای به‌دست‌آوردن نرخ‌های فریم جدول بالا، از نرم‌افزار شرکت GameBench استفاده کرده است.

در سوی دیگر میدان، گلکسی S21 FE در اجرای بازی سنگین Genshin Impact کمی متفاوت‌تر عمل می‌کند و با وجود دستیابی به نرخ میانگین ۴۴ فریم‌برثانیه، تجربه‌ی بازی را تا حد زیادی با لگ‌های مداوم و متعدد خراب می‌کند. بااین‌حساب، اگزینوس ۲۱۰۰ نمی‌تواند در اجرای بازی‌های سنگین عملکرد چندان مطلوبی از خود نشان دهد.

عملکرد گلکسی S21 FE هنگام اجرای بازی Genshin Imact با بالاترین تنظیمات گرافیکی

گلکسی S21 FE از نظر ظرفیت باتری تغییری نسبت به نسل پیشین در خود نمی‌بینید و از همان باتری ۴۵۰۰ میلی‌آمپرساعتی استفاده می‌کند که از شارژ ۲۵ وات با سیم و شارژ سریع ۱۵ وات بی‌سیم نیز پشتیبانی می‌کند؛ البته سامسونگ شارژر را درون جعبه و به‌همراه گوشی ارائه نمی‌کند. سامسونگ می‌گوید که شارژر سریع ۲۵ وات، ۵۰ درصد از ظرفیت باتری گلکسی S21 FE را در ۳۰ دقیقه شارژ می‌کند.

از نظر سرعت شارژ، گوشی شیائومی مثل ۱۱ تی پرو را باید برنده‌ی بلامنازع رقابت بدانیم؛ جایی که شارژر ۱۲۰ واتی می‌تواند باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی آن را در کمتر از ۲۰ دقیقه از صفر تا صد شارژ کند؛ درحالی‌که گلکسی S21 FE با شارژر ۲۵ واتی به حدود ۷۵ دقیقه زمان نیاز دارد.

عملکرد باتری گلکسی S21 FE دربرابر رقبا
محصول ٫ آزمایش نمایشگر باتری زمان لازم برای شارژ پخش ویدئو PCMark
ابعاد و رزولوشن میلی‌آمپرساعت دقیقه:ساعت دقیقه:ساعت دقیقه:ساعت
گلکسی S21 FE
(۱۲۰ هرتز)
۶٫۴ اینچ
۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۴۵۰۰ ۱:۱۵
با شارژر ۲۵ وات
۱۶:۳۶ ۸:۵۸
گلکسی S20 FE
(۱۲۰ هرتز)
۶٫۵ اینچ
۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۴۵۰۰ -- ۱۴:۴۱ ۸:۳۰
شیائومی ۱۱ تی پرو
(۱۲۰ هرتز)
۶٫۶۷ اینچ
۲۴۰۰×۱۰۸۰ پیکسل
۵۰۰۰ ۰۰:۱۸
با شارژر ۱۲۰ واتی
۱۸:۱۰ ۹:۵۸
شیائومی Mi 11i
(۱۲۰ هرتز)
۶٫۶۷ اینچ
۲۴۰۰×۱۰۸۰ پیکسل
۴۵۲۰ ۱:۲۰ ۲۱:۳۱ ۹:۵۰
گلکسی S21
(Adaptive)
۶٫۲ اینچ
۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۴۰۰۰ -- ۱۸:۱۱ ۸:۰۵
آیفون ۱۲ ۶٫۱ اینچ
۲۵۳۲ × ۱۱۷۰ پیکسل
۲۸۱۵ -- ۱۷:۵۰ --
گلکسی نوت ۲۰ ۶٫۷ اینچ
۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۴۳۰۰ -- ۲۲:۱۳ ۱۰:۳۵
پیکسل ۶ پرو
(۱۲۰ هرتز)
۶٫۷۱ اینچ
۳۱۲۰ × ۱۴۴۰ پیکسل
۵۰۰۰ -- ۱۹:۴۴ ۸:۵۶
گلکسی S21 اولترا
(Adaptive)
۶٫۸ اینچ
۳۲۰۰ × ۱۴۴۰ پیکسل
۵۰۰۰ -- ۱۹:۰۷ ۷:۲۱
آیفون ۱۳ ۶٫۱ اینچ
۲۵۳۲ × ۱۱۷۰ پیکسل
۳۲۴۰ ۱:۴۵
با شارژر ۲۰ واتی
۱۹:۳۶ --
* تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را زومیت اجرا کرده است.

گلکسی S21 FE با یک‌بار شارژ توانست ویدیوی معیار زومیت با وضوح HD را به مدت ۱۶ و ۳۶ دقیقه ساعت پخش کند. برای بررسی شارژدهی باتری گوشی سامسونگ در کاربری‌های روزمره، از آزمون باتری PCMark استفاده کردیم و شارژدهی را برای هر دو نرخ نوسازی ۶۰ هرتز و ۱۲۰ هرتز سنجیدیم. باتری گلکسی S21 FE با نرخ نوسازی ۶۰ هرتز ۱۰ ساعت و ۲۶ دقیقه و با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز، ۸ ساعت و ۵۸ دقیقه شارژدهی خواهد داشت. در کاربری‌های روزمره مثل وبگردی، ویرایش عکس و ویدئو و گشتن در شبکه‌های اجتماعی، تفاوت چندانی بین شارژدهی در دو نرخ نوسازی نمایشگر وجود ندارد؛ اما اگر در شرایطی هستید که همین مقدار شارژدهی هم برایتان اهمیت دارد، توصیه می‌کنیم از نرخ نوسازی ۶۰ هرتز استفاده کنید.

دوربین گلکسی S21 FE

کره‌ای‌ها گلکسی S21 FE را با همان ترکیب دوربین نسل قبل راهی بازار کرده‌اند. ماژول دوربین سه‌گانه‌ی FE جدید شامل دوربین اصلی با حسگر ۱۲ مگاپیکسل، دوربین اولترواید با حسگر ۱۲ مگاپیکسل و دوربین تله‌فوتو با حسگر ۸ مگاپیکسل می‌شود که با وجود تراشه‌ی قوی‌تر نسبت به S20 FE انتظار می‌رود عکس‌های بهتری نسبت به نسل قبل به ثبت برسانند.

با وجود یکسان بودن مشخصات حسگرها، دو نسخه‌ی اسنپدراگون و اگزینوس گلکسی S21 FE به حسگرهای متفاوتی مجهز شده‌اند؛ درحالی‌که دوربین اصلی در نسخه‌ی اسنپدراگون با حسگر IMX555 سونی همراه است، دوربین اصلی در مدل اگزینوس از حسگر S5K2LD سامسونگ استفاده می‌کند. پیکسل‌های حسگر از نوع ISOCELL 2.0 هستند و ابعاد آن‌ها به ۱٫۸ میکرومتر می‌رسد. لنزی با دیافراگم f/1.8 و فاصله‌ی کانونی ۲۶ میلی‌متر مقابل حسگر دوربین اصلی قرار دارد؛ لرزشگیر اپتیکال (OIS) نیز هنگام عکاسی با دوربین اصلی به کمکتان خواهد آمد.

نرم افزار دوربین گلکسی S21 FE

در سوی دیگر، برند حسگر به کار رفته در دوربین اولتراواید دو مدل اگزینوس و اسنپدراگون گلکسی S21 FE، قاعده و قانون مشخصی ندارد و هرکدام از دو مدل می‌توانند به حسگر IMX258 سونی یا حسگر Hi1336 مجهز شده باشند. به‌هرصورت، اینجا هم فرقی در مشخصات فنی دو حسگر وجود ندارد و هر دو از پیکسل‌های ۱٫۱۲ میکرومتر و لنزی با f/2.2 استفاده می‌کنند که می‌تواند زاویه‌ی دید ۱۲۳ درجه را برای ثبت عکس‌ها فراهم کند. دوربین تله‌فوتو هم از لنزی با گشودگی دیافراگم f/2.4 بهره‌مند شده و ابعاد پیکسل‌های حسگر آن یک میکرومتر است و امکان زوم اپتیکال سه برابری را در هنگام عکاسی فراهم می‌کند.

امکان فیلم‌برداری با رزولوشن 4K در نرخ فریم‌های ۳۰ و ۶۰ فریم‌برثانیه، فیلم‌برداری Full HD با نرخ فریم‌های ۳۰، ۶۰ و ۲۴۰ فریم‌برثانیه، فیلم‌برداری HD با نرخ فریم ۹۶۰ فریم‌برثانیه و فیلم‌برداری مطابق با استاندارد +HDR10 سایر امکاناتی هستند که مجموعه‌ی دوربین گلکسی S21 FE در اختیارتان خواهد گذاشت.

گستره دینامیکی عکس‌های گلکسی S21 FE

گلکسی S21 FE هنگام عکاسی از مناظری با گستره‌ی دینامیکی بالا، HDR را به‌طور خودکار فعال می‌کند؛ البته می‌توانید Auto HDR را در منوی تنظیمات غیرفعال کنید. طبق تجربه‌ای که از عکاسی با گلکسی S21 FE داشتیم، فعال‌سازی HDR به‌خوبی انجام می‌شود؛ چه با دوربین اولتراواید، چه دوربین اصلی، مناطق تاریک و روشن تا حد خیلی خوبی در عکس‌ها به ثبت می‌رسند؛ البته برخی از نقاط تاریک تصویر در عکس دوربین اصلی، تیره‌تر از حد ایده‌آل به تصویر کشیده شده‌اند و نمی‌توان جزئیات برخی از بافت‌ها را به خوبی تشخیص داد. این موضوع در عکس دوربین اولتراواید کمتر به چشم می‌خورد.

عکس دوربین اولتراواید

عکس دوربین اصلی

برش واقعی عکس دوربین اولتراواید

برش واقعی عکس دوربین اصلی

جزئیات و رنگ عکس‌های گلکسی S21 FE

در صورتی که در شرایط نوری مناسب با گلکسی S21 FE عکاسی کنید، می‌توانید رنگ سوژه‌ها را با دقت خوبی به ثبت برسانید. در مجموع به نظر می‌رسد دوربین اولتراواید رنگ‌ها را اشباع‌تر و با کنتراست بالاتر نسبت به دوربین اصلی به ثبت می‌رساند. از طرفی جزئیات در عکس‌های دوربین اصلی بهتر است و بافت‌ها سافت نمی‌شوند؛ از سوی دیگر در عکس‌های دوربین اصلی، جزئیات نقاط تیره‌تر هم بهتر مشخص شده‌اند.

عکس دوربین اولتراواید

عکس دوربین اصلی

برش واقعی عکس دوربین اولتراواید

برش واقعی عکس دوربین اصلی

بزرگ‌نمایی با گلکسی S21 FE

در صورتی که عکاسی با زوم سه برابری را فعال کنید، گلکسی S21 FE از دوربین تله‌فوتو برای ثبت عکس‌ها استفاده خواهد کرد. برای بررسی بهتر کیفیت عکس‌های دوربین تله‌فوتو، از مقایسه‌ی آن با برش هم‌سطح عکس دوربین اصلی استفاده کردیم. کیفیت بافت‌ها و نورپردازی در عکس دوربین تله‌فوتو بسیار بهتر از شرایط زوم در دوربین اصلی است و جزئیات با کیفیت بسیار مناسب به ثبت رسیده‌اند (به نمای خاکستری رنگ ساختمان وسط تصویر توجه کنید).

عکس دوربین تله‌فوتو

برش هم‌سطح عکس دوربین اصلی

عملکرد دوربین گلکسی S21 FE در تاریکی

عکس‌هایی که در شب با حالت Photo Mode گلکسی S21 FE به ثبت می‌رسند، کیفیت چندان خوبی ندارند. گلکسی S21 FE بسته به شرایط نور محیطی تصمیم می‌گیرد تا بزرگ‌نمایی ۳ برابری را با دوربین تله‌فوتو انجام دهید یا به سراغ ایجاد کراپی روی تصویر دوربین اصلی برود. درحالی‌که کیفیت عکس دوربین اولتراواید در حالت Photo اصلا مناسب نیست، عکس‌های دوربین اصلی وضعیت بهتری دارند و جزئیات، بافت‌ها و نورها را با کیفیت بهتری به ثبت می‌رسانند.

خوشبختانه حالت Night Mode را می‌توان با هر سه دوربین گلکسی S21 FE استفاده کرد، این حالت، عکس‌های به نسبت بهتری تحویلتان خواهد داد. نویز در عکس‌های حالت Night بسیار کمتر است و با وجود اینکه در اطراف نقاط پرنور، هاله به‌وجود می‌آید؛ اما در حدی نیست که جزئیات نقاط اطراف را تحت تأثیر قرار دهد.

عکس دوربین اولتراواید - حالت Photo

عکس دوربین اصلی - حالت Photo

زوم سه برابری دوربین اصلی - حالت Photo

عکس دوربین اولتراواید - حالت Night

عکس دوربین اصلی - حالت Night

عکس دوربین تله‌فوتو - حالت Night

برش واقعی عکس دوربین اولتراواید - حالت Night

برش واقعی عکس دوربین اصلی - حالت Night

برش واقعی عکس دوربین تله‌فوتو - حالت Night

عکس‌های پرتره و سلفی گلکسی S21 FE

گلکسی S21 FE برای ثبت عکس‌های سلفی، به دوربینی با حسگر ۳۲ مگاپیکسل تکیه دارد. لنزی با گشودگی دیافراگم f/2.2 و فاصله‌ی کانونی ۲۶ میلی‌متر، در کنار حسگر مجموعه‌ی دوربین سلفی را کامل می‌کند. دوربین سلفی می‌تواند با رزولوشن 4K در نرخ فریم‌های ۳۰ و ۶۰ فریم‌برثانیه فیلم‌برداری کند. عملکرد دوربین سلفی در شرایط نوری کم و زیر نور شدید را مناسب ارزیابی کردیم.

در صورتی که بخواهید از حالت عکاسی پرتره سلفی استفاده کنید، امکان انتخاب فیلترهای مختلف برای جداسازی سوژه اصلی از پس‌زمینه را خواهید داشت. خوشبختانه عملکرد فیلترهای محوکننده‌ی پس‌زمینه خوب است و به‌خوبی سوژه را از محیط و اشیاء دیگر جدا می‌کند.

عکس سلفی

عکس پرتره سلفی

عکس پرتره

جمع‌بندی و مقایسه با رقبا

سری گلکسی S21 سامسونگ را باید جزو محبوب‌ترین پرچمدارها به حساب بیاوریم؛ شاید به‌همین‌دلیل، باشد که سامسونگ با گلکسی S21 FE تلاش می‌کند کاربرانی را که بودجه‌ی کمتری برای خرید گوشی کنار گذاشته‌اند، اما دوست دارند گوشی هوشمندی از خانواده‌ی S21 داشته باشند، دست خالی نگذارد. به لطف تراشه‌ی پرچم‌دار، پرچم‌دار اقتصادی سامسونگ می‌تواند در کاربری‌های مختلف از جمله کارهای روزمره و بازی تجربه‌ی خوبی را به کاربران هدیه کند، البته اگر شود با گرم شدن بیش از حد گوشی در حین کاربری‌های مختلف کنار آمد.

با اینکه گلکسی S21 FE از جهات مختلف و به‌ویژه در بخش عملکرد از نسل قبلی خود پیشی می‌گیرد، اما در مقایسه با رقیب مستقیمش یعنی شیائومی ۱۱ تی پرو، مزیت عملکردی چندانی را ارائه نمی‌دهد؛ به‌خصوص اینکه پرچم‌دار اقتصادی چینی‌ها در پردازش‌های چندهسته‌ای CPU و وبگردی، با اختلاف خوبی از گلکسی کره‌ای‌ها پیشی می‌گیرد.

گوشی‌های سامسونگ همیشه در بخش دوربین حرف‌های زیادی برای گفتن دارند و S21 FE هم از این قاعده مستثنا نیست. در اکثر سناریوها می‌توانید روی کیفیت عکس‌های S21 FE حساب کنید و به‌خصوص اگر اهل سلفی گرفتن باشید، دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسلی شما را ناامید نخواهد کرد. باتری ۴۵۰۰ میلی‌آمپرساعت گلکسی S21 FE با کاربری روزمره می‌تواند حدود ۸ تا ۱۰ ساعت شارژدهی داشته باشد که فوق‌العاده نیست؛ اما بسته به کاربری‌تان، می‌توانید با یک بار شارژ، به مدت یک‌ونیم تا دو روز از شارژ مجدد بی‌نیاز باشید.

به‌نظر می‌رسد که بازهم باید نتیجه‌گیری‌مان درباره‌ی گلکسی S20 FE را تکرار کنیم؛ اگر عملکرد و اجرای بی‌مکث بازی‌های سنگین برایتان از نان شب واجب‌تر است، باید به‌سراغ پرچم‌داران اقتصادی شیائومی بروید؛ اما چنانچه دوربین کارآمدتر و تجربه‌ی کاربری دلچسب‌تری می‌خواهید پیشنهاد می‌کنیم که سراغ گوشی هوشمند سامسونگ بروید.

نکات مثبت

  • نمایشگر OLED پرنور با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز
  • مجموعه‌ی دوربین کارآمد
  • تراشه‌ی به‌روز شده با عملکرد نسبتاً پایدار
  • قیمت مناسب در مقایسه با امکانات ارائه شده

نکات منفی

  • داغ شدن بدنه در پردازش‌های نه‌چندان سنگین و طولانی
  • بدنه‌ی پلاستیکی
  • بدون تغییر ماندن مجموعه‌ی دوربین

نظر شما