شناسهٔ خبر: 52070429 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شفاف | لینک خبر

چشم نگران بیماران به افزایش تعرفه‌های پزشکی/ ویزیت پزشکان در سال ۱۴۰۱ چه‌قدر زیاد می‌شود؟

اخیراً انتشار خبری مبنی بر تعیین قیمت تمام شده خدمات درمانی از سوی سازمان نظام پزشکی نگرانی مردم را برانگیخته اما ویزیت پزشکان در سال آینده چه قدر خواهد شد؟

صاحب‌خبر -

به گزارش شفاف، اخیراً انتشار خبری مبنی بر تعیین قیمت تمام شده خدمات درمانی توسط سازمان نظام پزشکی، موجی از نگرانی مردم را درباره افزایش ویزیت پزشکان برانگیخته است.

وزارت بهداشت , بهداشت و درمان , پزشک , سازمان نظام پزشکی , پزشک خانواده ,

این جدول که منشأ انتشار آن صفحه مجازی مدیرکل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی است؛ بهای تمام شده خدمات تشخیصی و درمانی را در سال 1401 برآورد کرده است؛ اما آیا قیمت‌های منتشر شده، تعرفه ویزیت پزشکان در سال آینده خواهند بود؟

تعیین ویزیت پزشکان بر عهده سازمان نظام پزشکی نیست

بر اساس قانون «بیمه همگانی خدمات درمانی کشور»، همه ساله تعرفه‌های خدمات تشخیصی و درمانی به پیشنهاد مشترک سازمان برنامه و‌ بودجه و وزارت بهداشت، با تأیید شورای عالی به تصویب هیئت وزیران می‌رسد.

بنابراین سازمان نظام پزشکی کشور مرجع تصویب تعرفه خدمات درمانی نیست و جدول منتشر شده، نشانگر میزان افزایش ویزیت پزشکان در سال آینده نیست.

سازمان نظام پزشکی هر سال پیشنهادات خود را جهت افزایش تعرفه‌های پزشکی ارائه می‌کند؛ بحث میزان افزایش تعرفه‌های پزشکی همواره یکی از چالش‌های حوزه اقتصاد سلامت و محل اختلاف سازمان‌های صنفی مانند نظام پزشکی با دستگاه‌های مرتبط با تصویب تعرفه‌ها بوده است.

سازمان نظام پزشکی همواره افزایش تعرفه‌ها را بیش از آنچه تصویب می‌شود مطالبه می‌کند و معتقد است که هزینه‌های تمام شده برای سرپا نگه داشتن مطب پزشکان، بیشتر از تعرفه‌ای است که دولت تصویب می‌کند اما به دلیل منابع محدود سازمان‌های بیمه و نبود برخی زیرساخت‌های لازم برای افزایش تعرفه‌ها، این امر محقق نمی‌شود.

بر اساس قانون، شورای عالی بیمه سلامت کشور مکلف است هر ساله قبل از تصویب بودجه سال بعد در هیئت وزیران نسبت به بازنگری ارزش نسبی و تعیین تعرفه خدمات سلامت برای کلیه ارائه‌‎‌دهندگان خدمات بهداشت، درمان و تشخیص در کشور اعم از دولتی و غیردولتی و خصوصی با رعایت اصل تعادل منابع و مصارف و قیمت واقعی اقدام کند.

بنابراین سالانه افزایش تعرفه خدمات تشخیصی و درمانی را شاهد هستیم اما این افزایش هیچگاه پزشکان را راضی نمی‌کند.

زیاده‌خواهی پزشکان در تعرفه‌های خدمات درمانی

تعرفه ویزیت پزشک عمومی در سال جاری، 52 هزار و 700 تومان بوده است اما ادعای سازمان نظام پزشکی این است که هزینه تمام شده برای یک پزشک عمومی بالغ بر 131 هزار تومان بوده که با تعرفه فعلی، اختلاف 150 درصدی دارد!

این سازمان همچنین مدعی است که بهای تمام شده خدمات تخصصی و فوق تخصصی، به ترتیب 119 و 124 درصد بالاتر از تعرفه مصوب امسال است.

البته رئیس سازمان نظام پزشکی معتقد است که به جای افزایش 150 درصدی تعرفه ویزیت پزشکان عمومی، این تعرفه باید 60 درصد افزایش یابد.

رئیس‌زاده، رئیس کل سازمان نظام پزشکی از پیشنهاد افزایش تعرفه خبر داده و می‌گوید: با توجه به شرایط اقتصادی، عدد پیشنهادی ما برای افزایش تعرفه این است که 60 درصد تعرفه پزشکی را افزایش دهیم.

وی با طرح این ادعا که در برخی اقلام مورد نیاز و مصرفی پزشکی تا 200 درصد رشد قیمتی داشته‌ایم، می‌گوید: "ما نگران سلامت مردمیم و سازمان‌ها بیمه‌گر باید این اعداد را لحاظ کنند. با توجه به شرایط اقتصادی جامعه این عدد را پیشنهاد دادیم که بتواند تضمین‌کننده خدمات با کیفیت در سال آینده باشد و اعلام کردیم اگر این عدد از حدی پایین‌تر آید، ‌ سازمان نظام پزشکی مخالف است."

اگر بخواهیم پیشنهاد رئیس کل سازمان نظام پزشکی را بررسی کنیم می‌توان گفت که با فرض افزایش 60 درصدی تعرفه پزشکان عمومی، ویزیت هر پزشک عمومی از 52 هزار تومان به 84 هزار تومان خواهد رسید که رقم بسیار بالاتری از تعرفه فعلی است.

وزارت بهداشت , بهداشت و درمان , پزشک , سازمان نظام پزشکی , پزشک خانواده ,

پیشنهاد سازمان نظام پزشکی قابل اجرا نیست

زیاده‌خواهی پزشکان در زمینه تعرفه‌ها، واکنش شورای عالی بیمه را برانگیخته است.

سید سجاد رضوی، دبیر شورای عالی بیمه سلامت در واکنش به پیشنهاد افزایش 60 درصدی تعرفه پزشکی می‌گوید: «در شورای عالی بیمه افزایش 28.5 درصدی تعرفه پزشکی به امضای همه اعضا رسید و به سازمان برنامه و بودجه ارائه شد. سازمان نظام پزشکی عدد بسیار بالاتری را پیشنهاد می‌دهد که این ارقام، قابل عملیاتی شدن نیست.»

بنابراین به نظر می‌رسد میزان افزایش تعرفه‌های پزشکی در سال آینده، بسیار پایین‌تر از اعداد اعلامی سازمان نظام پزشکی باشد.

با توجه به درمان محور بودن نظام سلامت کشور و میزان بالای مراجعات برای دریافت خدمات تشخیصی و درمانی، به راحتی می‌توان پیش‌بینی کرد که بسیاری از مردم، تاب‌ و تحمل افزایش تعرفه‌های پزشکی و ویزیت پزشکان را ندارند و در صورت افزایش شدید این تعرفه‌ها، در نبود زیرساخت‌هایی مانند پزشک خانواده، نظام ارجاع و پرونده الکترونیک سلامت، کمر مردم زیر بار هزینه‌های درمانی خم می‌شود.

از سوی دیگر باید توجه داشت که در شرایطی که حتی افراد بیمه‌شده تحمل افزایش زیاد تعرفه‌های پزشکی را ندارند؛ حدود 6 تا 9 میلیون نفر ایرانی فاقد بیمه داریم که متحمل افزایش شدید هزینه‌های درمانی خواهند شد و بنابراین خواسته افزایش غیرمنطقی تعرفه پزشکی در شرایطی که هنوز زیرساخت‌های لازم فراهم نیست؛ امری غیرمعقول می‌نماید.

انتهای پیام/

برچسب‌ها: