شناسهٔ خبر: 51959991 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: شبستان | لینک خبر

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان:

احداث استخرهای پرورش ماهی منجر به اشتغالزایی و مهاجرت معکوس روستاها می‌شود

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان کردستان گفت: احداث استخرهای پرورش ماهی منجر به اشتغالزایی و مهاجرت معکوس روستاها می‌شود بطوریکه به اشتغال صد درصد روستاییان می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری شبستان در کردستان، محمد فرید سپری رئیس سازمان جهادکشاورزی استان کردستان در بیست و هفتمین جلسه قرارگاه امنیت غذایی به اهمیت مسئولیت‌های قرارگاه اشاره کرد و از امنیت غذایی، صادرات محصولات کشاورزی و حفظ آرامش جامعه در حوزه تامین محصولات کشاورزی به عنوان  سه راس مهم مثلث قرارگاه امنیت غذایی نام برد.

 

 

وی گفت: مباحث ترویجی قبل از تولید، برداشت محصول و حتی نحوه توزیع و تنظیم بازار و هم چنین شورای آرد و نان به قرارگاه امنیت غذایی سازمان‌عای جهاد کشاورزی واگذار شده که مسئولیتی بس سنگین و عظیم است.

 

 

رییس سازمان جهاد کشاورزی افزود: در گذشته نسبت به حفاظت از محیط زیست توجه جدی صورت نمی‌گرفت اما امروزه به لحاظ اهمیت و افزایش خطراتی که محیط زیست را تهدید می‌کند هم دولت‌ها و هم سازمان‌های بین‌المللی با برگزاری کنفرانس‌ها نسبت به حفاظت از محیط زیست توجه جدی کرده‌اند.

 

 

سپری به اهمیت سدهای استان هم درحوزه تامین آب شرب و هم در حوزه کشاورزی اشاره و اظهار کرد: پس از تحقیقات لازمه محققین به این نتیجه رسیده‌ایم که در سد بزرگی چون سد قشلاق، وجود جلبک‌ها باعث ایجاد بو و طعمی نامطبوع شده است که  با رها سازی کپور ماهیان مانند ماهیان فیتوفاک به عنوان پالایشگر می‌توانند تاثیر بسزایی در پاکسازی و تغییر طعم و بوی آب باشند.

 

 

وی به انتقال آب سد آزاد به شبکه توزیع شهرستان سنندج اشاره کرد و افزود: اگر بخواهیم آب سد آزاد نیز با چنین مشکلی مواجه نشود،  بهترین راهکار همین است.

 

 

سپری بیان کرد: متاسفانه دستکاری چرخه اکوسیستم توسط عوامل انسانی نظم آن را به هم می‌ریزد که این به نفع جهان نیست.

 

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به اینکه استان کردستان یک استان کشاورزی است و مهم‌ترین بخش آن نیز زراعت است، اظهار کرد: بیشترین سطح زیر کشت گندم دیم در کشور مربوط به استان کردستان است که حتی در این زمینه نیز توجه به محیط زیست را در دستور کار قرار داده‌ایم.

 

 

وی افزود: جهت دست یابی به کشاورزی پایدار عمده توصیه ما توجه به کشاورزی کم خاک ورزی یا بی‌خاک ورزی و حذف شخم عادی است چرا که با شخم زمین به وسیله خیش برگردان‌دار باعث از دست رفتن رطوبت زمین خواهیم شد و نتیجه آن ایجاد گازهای گلخانه‌ای و گرم شدن محیط خواهد شد.

 

 

 

رییس سازمان جهاد کشاورزی به نقش صدا و سیما در اطلاع‌رسانی اشاره و افزود: نقش صدا و سیما ی مرکز استان در فرهنگ سازی صحیح و اطلاع رسانی دقیق خصوصا در عرصه کشاورزی بسیار ارزشمند بوده و ضرورت دارد که حمایت‌های لازمه همچنان از طریق این رسانه ملی که همراه همیشگی جهاد کشاورزی بوده همچنان ادامه‌دار باشد.

 

 

 

سپری اظهار داشت: مهاجرت معکوس(مهاجرت از شهر به روستا)، از پدیده‌های مثبتی است که در سالهای اخیر درکشور شاهد آن هستیم و تداوم این روند می‌تواند ضمن کاهش بخشی از مشکلات جامعه شهری ایران، به آبادی و رونق دوباره روستاها و توزیع نسبتاً عادلانه جمعیت درفضای جغرافیایی کشور بیانجامد و صنعت نوغانداری می‌تواند با توجه به امکانات موجود کنونی روستاها که اکثر آنها دارای انشعاب برق، آب شرب سالم و گاز شهری هستند می‌تواند نتایج بسیار مفیدی داشته و از حاشیه نشینی جلوگیری نماید.

 

 

رییس سازمان جهاد کشاورزی به طرح‌های شیلات  روستاهای پالنگان و دیوزناو اشاره کرد و افزود: این طرح‌ها  اشتغال‌زایی بسیار خوبی ایجاد و مهاجرت معکوس را در برداشته است بطوری که به جرات می‌توان گفت صد درصد ساکنین این روستاها شاغل هستند.

 

 

وی اظهار داشت: بشدت در صدد احداث استخرهای پرورش ماهی در روستای جولان ده در نزدیکی روستای دیوزناو هستیم.

 

 

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان به استعداد دشت‌های شرق استان در خصوص پرورش درختان توت جهت نوغانداری اشاره کرد و اظهار داشت: به متقاضیان احداث باغات توت به شرط وجود آب، زمین واگذار می‌نماییم تا این صنعت رونق خود برای اقتصاد استان را فراهم نماید و موجبات اشتغال بیشتر در بخش مهیا شود.

پایان پیام/713

نظر شما