شناسهٔ خبر: 51815060 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

سالانه هزار میلیارد سود نصیب مافیای سموم محصولات کشاورزی می‌شود

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس از وجود مافیایی در سازمان حفظ نباتات و واردات سموم نامرغوب به کشور پرده برداشت.

صاحب‌خبر -

 

محسن علیزاده عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره برگشت خوردن محصولات کشاورزی صادر شده به کشور‌های خارجی گفت: در یکی دو هفته‌ گذشته در خبر‌های مختلف شاهد بودیم که از وارد شدن محصولات کشاورزی ما به سایر کشور‌ها جلوگیری شده که دلیل آن وجود باقی مانده سموم و نیترات بالاتر از نرمال جهانی در این محصولات کشاورزی است.

به گفته علیزاده همین موضوع باعث آسیب جدی به محصولات کشاورزی ما شد و علاوه بر این در صادرات محصولات کشاورزی تولید شده به صورت استاندارد هم به مشکل برخورد کردیم.

در ماه‌های اخیر انتشار اخبار مرجوع‌شدن محموله‌های مختلف از محصولات کشاورزی تولید ایران مانند فلفل دلمه از روسیه، کیوی از هند و سیب‌زمینی از ازبکستان و ترکمنستان، منجر به بالاگرفتن مناقشه‌ها درباره دلایل شکل‌گیری این اتفاق شده است.

به گفته این نماینده مجلس، نتوانستیم در سال‌های گذشته برنامه ریزی دقیق برای تولید محصولات کشاورزی سالم و استاندارد داشته باشیم و البته این مسئله را ناشی از کم کاری مسئولان وزارت جهاد کشاورزی می‌داند.

سموم کشاورزی (Agricultural Pesticides) به منظور کنترل آفاتی که محصولات کشاورزی را تحت تاثیر قرار می‌دهند، مورد استفاده قرار می‌گیرند. سموم کشاورزی طیف گسترده‌ای دارند و شامل علف کش‌ها، حشره کش‌ها  و قارچ کش‌ها هستند که علف کش‌ها در این بین ۸۰٪ کل سموم دفع آفات را تشکیل می‌دهند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس دلیل وجود این سموم را این گونه اعلام کرد که یکی از وظایف سازمان حفظ نباتات برنامه ریزی برای تولید محصولات سالم بوده که متاسفانه در سال‌های گذشته با انحراف از وظایفی که بر عهده آن‌ها بوده نتوانسته اند به مسئولیت خود عمل کنند و بر اساس بررسی که از این سازمان داشته ایم در این سازمان از مدیران و مسئولان این سازمان مافیایی تشکیل شده که اقدام به واردات سموم آماده و مواد اولیه نامرغوب برای تولید محصولات کشاورزی کرده اند.  

شاهپور علایی‌مقدم رئیس سازمان حفظ نباتات کشور  در این باره گفته طبق قانون وظیفه سازمان حفظ نباتات صدور گواهی بهداشتی برای این محموله صادراتی است. این گواهی به‌معنای آن است که محصول مذکور عاری از بیماری، آفت و علف‌های هرز است. در واقع صادرات درست این محصول نیازمند کار فرآوری و بسته‌بندی و نماد فرهنگ تولید در ایران برای اعتمادسازی در بازار‌های صادراتی است.

بالغ بر هزار میلیارد سود سالیانه به مافیای سموم محصولات کشاورزی تعلق می‌گیرد و به همین دلیل اقدامی در راستای شکسته شدن این انحصار رخ نمی‌دهد؛ و اجازه واردات محصولات کشاورزی سالم به کشور توسط سایر صادر کنندگان داده نمی‌شود.  

علایی مقدم در این باره هم گفته ۹۸درصد سموم مورد نیاز کشور، وارداتی است. ۷هزار تن سم آماده نیز به‌صورت آماده وارد ایران می‌شود و تا ۲۸هزار تن سم نیز با استفاده از ماده مؤثره در داخل ایران فرآوری می‌شود.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس  وجود نگرانی در زمینه وجود سموم در محصولات کشاورزی تولیدی کشور را مسئله‌ای جدی می‌داند و انتظارش از وزیر جهاد کشاورزی این است که این انحصار رانت و ویژه خواری از بین برود و وارد کنندگان سموم مرغب بتوانند اقدام به صادرات کنند.  

علیزاده گفت در کمیسیون اقتصادی و در هیات مقررات زدایی به دنبال این هستیم که این تابویی که از گذشته وجود داشته را بشکنیم و فضا را برای تمام کسانی که این قابلیت را دارند باز کنیم.   این محصولات کشاورزی در صورت تولید سالم می‌توانند پایه درآمدی خوبی برای کشور باشند.  

انتهای پیام/

نظر شما