شناسهٔ خبر: 51669649 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ایران | لینک خبر

رئیس انجمن تولیدکنندگان سم کشور:

برگشت محصولات کشاورزی ربطی به سموم ندارد

صاحب‌خبر -
رئیس انجمن تولیدکنندگان سم کشور با بیان اینکه محصولات کشاورزی تولید ایران سالم است، گفت: برگشت محصولات کشاورزی ایران همچون فلفل دلمه‌ای، سیب‌زمینی و کیوی هیچ ارتباطی به باقی‌مانده سموم نداشته است.به گزارش ایرنا، مسعود گیل‌آبادی دیروز در نشست خبری به منظور تشریح اهم اقدامات و مشکلات در بخش تولید و برگشت محصولات کشاورزی صادراتی ایران از برخی کشورها، افزود: مردم از امنیت غذایی اطمینان داشته باشند، غذای مصرفی مردم کاملاً سالم است زیرا سموم کشاورزی وظیفه مبارزه با آفات را دارد و درصورتی که بموقع تدارک و تأمین نشود می‌تواند موجب خسارت بین ۳۰ تا ۴۵ درصدی این بخش شود.وی با بیان اینکه مصرف سموم کشاورزی ایران از اروپا نیز کمتر است، اضافه‌ کرد: کاهش مصرف سموم در بخش کشاورزی موجب بحران در تولیدات کشاورزی و در نهایت نا‍پایداری امنیت غذایی می‌شود.رئیس انجمن تولیدکنندگان سم کشور با تکذیب باقی‌مانده سموم در محصولات کشاورزی برگشتی، تصریح‌کرد: فلفل دلمه‌ای برگشتی ایران از روسیه به‌دلیل باقی‌مانده سموم نبوده، زیرا چهار نوع سم در مبارزه با آفات این فلفل‌ها مصرف شده که در روسیه رجیستر نشده است.
وی اظهار داشت: این درحالی است که در هشت ماه گذشته فدراسیون حمایت از مصرف‌کنندگان روسیه این پروتکل را به ایران اعلام کرده بود و باید به گلخانه‌داران اطلاع‌رسانی می‌شد، اما مقررات جدید صادرات به‌دلیل سهل‌انگاری اعلام نشده بود.گیل‌آبادی درباره برگشت سیب زمینی از ازبکستان نیز گفت: سیب زمینی برگشتی ایران از ازبکستان به میزان ۵۰ تن و به‌دلیل ناخالصی خاک بوده است و هیچ ارتباطی به باقی‌مانده سموم نداشت. وی افزود: در بحث برگشت سیب زمینی از ترکمنستان، این محصول با حجم نزدیک ۶۰ تن در قرنطینه سازمان حفظ نباتات مرز ایران  بوده و برگشت خورده و ارتباطی به ترکمنستان ندارد.این مقام صنفی، برگشت کیوی از هند را وجود شپشک توت دانست و ادامه ‌داد: کیوی ایران به امارات ارسال شده بود که این کشور به‌دلیل نداشتن باغ و مزرعه، مرکز قرنطینه‌ای برای کیوی ندارد، بنابراین دلالان از امارات آن را بسته‌بندی و به هند ارسال کردند که دچار مشکل شد. وی با بیان اینکه سیب زمینی و خیار ایران نیترات بالایی دارد، اظهار داشت: این مهم نیز به عرضه کودهای یارانه‌ای برمی گردد که به قیمت‌های پایین مربوط می‌شود.
رئیس انجمن تولیدکنندگان سم کشور با اشاره به اینکه کشور ما به‌دلیل شرایط فعلی نیازمند تقویت تولید داخلی است، گفت: پیش از این به‌دلیل رانت‌هایی که در واردات سموم آماده مصرف و کودهای شیمیایی وجود داشت، مشکلی مطرح نمی‌شد، اما زمانی که رانت‌ها قطع شد همه هجمه‌ها با مطرح شدن باقی‌مانده سموم در محصولات و کیفی نبودن تولیدات برای مقابله با تولید داخلی انجام می‌شود.وی، عدم مصرف سم در بخش کشاورزی را منطقی ندانست و افزود: در همه کشورها سم در بخش کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرد اما این مهم، به دوره کارنس سموم، نحوه مصرف، فصل و حجم مصرف برمی‌گردد تا سم پس از گذشت یک دوره زمانی از بدن گیاه و محصول خارج شود. گیل‌آبادی اظهار داشت: سموم تولیدی کشور طبق استاندارد و تأیید سازمان جهانی فائو تولید می‌شود و مدت زمان ثبت سموم تولیدی بین یک تا چهار سال زمان می‌برد که توسط سازمان حفظ نباتات و سازمان گیاه پزشکی کشور تأیید شود و همه این مدت تحت نظارت دستگاه‌های مربوطه است. وی اضافه‌ کرد: سازمان حفظ نباتات از گذشته تاکنون سموم تولید داخل را نمونه‌برداری و آزمایش می‌کند و در صورت عدم تأیید هر نوع سم، باید تولیدکنندگان، سموم را از بازار جمع‌آوری کنند؛ بنا براین کنترل کیفی سموم تولید داخل تحت نظارت و اختیار سازمان حفظ نباتات است.
رئیس انجمن تولیدکنندگان سم کشور تصریح‌ کرد: مشکل اصلی این بخش وجود سموم تقلبی در بازار و ناشی از تغییر نرخ ارز رسمی به نیمایی است که افزایش چهار برابری قیمت این محصول باعث جذابیت در عرضه سموم تقلبی و بی‌کیفیت شده است.
وی اضافه‌کرد: برای تولید محصول سالم باید دستگاه‌های نظارتی و سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی وارد عمل شوند تا مصرف سموم و کودهای شیمیایی با نسخه سازمان‌های مرتبط همچون سازمان نظام مهندسی کشاورزی به دست کشاورزان برسد و از مصرف خودسرانه این محصولات در کشور جلوگیری شود.
استاندارد مؤسسه آب و خاک برای کودهای تولید داخل سختگیرانه است
دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان کودهای کشاورزی گفت: استانداردهای مؤسسه آب و خاک برای کودهای تولید داخل از استانداردهای جهانی و بین‌المللی سختگیرانه و بالاتر است.حسن نعمت‌طلب نیز در نشست خبری به منظور تشریح اهم اقدامات و مشکلات در بخش تولید و برگشت محصولات کشاورزی صادراتی ایران از برخی کشورها، افزود: اکنون ۳۰۰ تولیدکننده در این بخش فعالیت دارند که ازاین تعداد ۱۲۸ نفر عضو انجمن مذکور هستند.
وی با بیان اینکه کشور نیازی به واردات کود از لحاظ کمّی و کیفی ندارد، اظهار داشت: در دوره تحریم‌ها بخش عمده کود مورد نیاز کشور از محل تولید داخل و فقط حدود ۲ درصد از محل واردات تأمین می‌شود. نعمت‌طلب تصریح‌ کرد: براساس آمار مؤسسه آب و خاک، نیاز کودی کشور پنج میلیون تن برآورد شده، اما آنچه مورد مصرف واقعی قرار می‌گیرد ۳.۵ میلیون تن انواع کود است.وی اضافه‌کرد: از این میزان کود مصرفی ۲.۵ میلیون تن کود اوره، ۶۰۰ هزار تن کود فسفاته، ۱۰۰ هزار تن کود پتاسه و بقیه کودهای مرکب، ریزمغذی، زیستی و آلی است. این مقام صنفی گفت: از سال ۹۴ که آیین‌نامه ثبت [محصولات] کودی توسط وزیر ابلاغ شد، تولیدکنندگان موظف شدند برای تولید بهینه در این مؤسسه محصولات خود را ثبت کنند، بنابراین همه محصولات کودی تحت نظارت شدید این مؤسسه است و کودی خارج از ضوابط حق تولید ندارد و پایش‌های بازار نیز انجام می‌شود. دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان کودهای کشاورزی افزود: ما مشکلی از نظر کیفی در تولید کودهای داخلی نداریم و اگر مشکلی در صادرات محصولات رخ دهد به‌دلیل مصرف کود یا سمومی است که در کشور مبدأ تعریف نشده است و ما نیز از آن بی‌خبریم، اما این مهم به معنی عدم مرغوبیت محصول کشاورزی تولید ایران نیست.

برچسب‌ها:

نظر شما