به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش شهر تهران؛ میررضا شفیعپور ضمن گرامیداشت هفته سوادآموزی(دوم تا هفتم دی) اظهارداشت: هفتم بهمن سال ۱۳۵۸ نهضت سوادآموزی به فرمان امام خمینی(ره) تشکیل و سوادآموزی در کشور آغاز شد و بسیاری جهادگونه در این حوزه فعایت کردند.
وی با اشاره به اینکه مهمترین زیرساخت عدالت سوادآموزی است، گفت: در سال ۱۳۵۷، ۴۸ درصد جمعیت بالای ۶ سال باسواد بودند و امروز با اقدامات انجام شده و توسعه سوادآموزی بیش از ۹۰ درصد جمعیت بالای ۶سال باسواد و بیش از ۹۷ درصد جمعیت ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند، همچنین ۹میلیون نفر جمعیت کشور در آموزش عالی مشغول به تحصیل هستند که بخش عمدهای آن بانوان هستند.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش شهر تهران بیان کرد: براساس آمار، اگر کل جامعه جهانی باسواد شود ١٢درصد از فقر مطلق جهان کاهش پیدا میکند و اگر میانگین تحصیلات یک کشور به اندازه یک پایه افزایش یابد، ١٠درصد بر درآمد ناخالص آن کشور افزوده میشود، براساس سرشماری سال ۱۳۹۵، میانگین پایه سواد در ایران تا کلاس هشتم است و اگر در آینده میانگین سواد به پایههای نهم و دهم ارتقا یابد، به ازای هر کلاس ۱۰ درصد درآمد ناخالص ملی افزایش مییابد.
وی با بیان اینکه شهر تهران باسوادترین شهر کشور است، اظهارداشت: تهران سال ۱۳۹۵، در جامعه هدف ۱۰ تا ۴۹ سال، ۹۰ هزار بیسواد داشته است که اکنون در جامعه ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار نفری ۱۰ تا ۴۹ سال، ۳۰ تا ۳۵ هزار بیسواد مطلق هستند و عمده این جمعیت پراکنده هستند.
شفیعپور گفت: ۹۹.۴ درصد جمعیت شهر تهران باسواد هستند و این شهر به ازای هر هزار نفر ۲نفر بیسواد دارد که به دلیل مهاجرپذیر بودن شهر تهران(مهاجران داخلی و خارجی) بیشترین بیسوادی در بین اتباع خارجی به خصوص اتباع افغانستانی است.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش شهر تهران افزود: با توجه به تغییرات سیاسی در کشور افغانستان، اکنون با موجی از مهاجران افغانستانی مواجه هستیم که بسیاری از آنان بیسواد هستند، اتباع متقاضی هستند اما ظرفیتها محدود هستند، در سوادآموزی ایرانی متقاضی چندانی نداریم و به سختی میتوانیم بیسواد ایرانی را جذب کنیم، به عنوان مثال در منطقه ۶، ۲۶ نفر بیسواد اعلام شده که پیدا کردن آنان در جمعیت ۶هزار نفری دشوار است.
وی با اشاره به اینکه با سوادی منجر به توانمندی و آگاهی افراد میشود، بیان کرد: طبق اعلام سازمان زندانها، ۶۷ درصد زندانیان بیسواد یا کمسواد هستند و طبق اعلام راهنمایی رانندگی بیش از ۹۰ درصد افرادی که در پیادهروها تصادفات منجر به مرگ داشتهاند کمسواد یا بیسواد بودهاند و به همین نسبت آسیبهای اجتماعی در آمارهای بهزیستی و کمیته امداد هم دیده میشود.
شفیعپور با تاکید بر همکاری همه نهادها و سازمانها با آموزش و پرورش برای کاهش و انسداد بیسوادی اظهارداشت: کمیته پشتیبانی از سوادآموزی در سطح استان فعال است و ۲۰ نهاد دولتی از جمله مجلس شورای اسلامی، وزارت کشور، صدا و سیما، سازمان ثبت و احوال، سازمان بهزیستی، کمیته امداد امام خمینی(ره)، شهرداریها، مرکز آمار، شورای عالی پشتیبانی، وزارت کار، وزارت ارشاد، وزارت بهداشت و سازمان مدیریت و برنامهریزی باید در حوزه سوادآموزی با آموزش و پرورش همکاری کنند.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش پایتخت گفت: قانون الزامی کردن باسوادی باید توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شود و ۲ سال به صورت بستههای تشویقی اعلام کنند افراد بیسواد اگر با سواد شوند به عنوان مثال یارانه آنان افزایش یا دوران سربازی کاهش مییابد، اگر بیکار هستند وام خوداشتغالی به آنان ارائه شود یا قوانین تنبیهی اعمال شود که در مدت ۲ سال اگر افراد برای باسوادی مراجعه نکردند از خدمات اجتماعی و تربیتی محروم شوند.
وی افزود: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای معرفی کودکان کار که بیسواد هستند، همکاری میکند، سال گذشته آمار یکهزار و ۷۰۰ کودک کار برای باسوادی اعلام شد که البته آمار دقیق نبود و بسیاری از آنان در خارج از تهران بودند.
شفیعپور بیان کرد: همچنین شورای عالی آموزش و پرورش قانونی را مصوب کرد که پنج وظیفه به ارکان مدرسه از جمله شورای معلمان و شورای مدرسه در رابطه با اولیای بیسواد مدرسه و بیسوادان محله محول شد که با این اقدام میتوانیم سریعتر اولیای بیسواد را شناسایی و باسواد کنیم و به کیفیت آموزش و یادگیری فرزندان آنان نیز کمک کنیم.
شفیعپور خاطرنشان کرد: فلسفه سوادآموزی تا دوره ابتدایی و آموختن سواد پایه؛ خواندن، نوشتن، حساب کردن و قرآن خواندن به گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال است، ما به دنبال بیسوادان سیاه یا مطلق هستیم، بعد از اتمام بیسوادی مطلق و با سوادی این قشر به سمت آموزش بزرگسالان در متوسطه اول و دوم خواهیم رفت.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش شهر تهران اظهارداشت: اکنون ۱۸ میلیون نفر بین گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال داریم که از این تعداد ۹میلیون نفر در دوره ابتدایی هستند، ۶ میلیون نفر خواندن و نوشتن بلدند، ۲ میلیون نفر بیسواد مطلق هستند، ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در دوره متوسطه اول و ۳ میلیون نفر در متوسطه دوم زیر دیپلم درس خواندهاند و ۱۸ میلیون زیر دیپلم هستند.
وی افزود: وقتی بیسوادی مطلق نداشته باشیم باید ماموریت را تغییر دهیم که آموزش مادامالعمر است، برای آموزش بزرگسالان، طرحی در سازمان تهیه شده و به هیات دولت ارائه شد که هنوز با آن موافقت نشده است که ۶ساله به آنان دیپلم حرفهای بدهیم که این دیپلم ۷۰ درصد دروس مهارتی و ۳۰ درصد دروس تئوری باشد.
شایان ذکر است هفتم دی سالروز تشکیل نهضت سوادآموزی به فرمان امام خمینی(ره) است، امسال چهل و یکمین سالروز تشکیل این نهضت است و یکم تا هفتم دی، هفته سوادآموزی نامگذاری شده است.
نظر شما