شناسهٔ خبر: 51620974 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: تابناک | لینک خبر

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت اعلام کرد

شناسایی ۲۶ مبتلا به اومیکرون تا کنون/ فعلا برای قضاوت درباره «دلمیکرون» زود است/ به میزان کافی واکسن داریم/ اتخاذ تصمیمات شدیدتر در صورت افزایش بروز بیماری

یک مبتلا به سویه اومیکرون در تهران ۳ نفر از اعضای خانواده خود را مبتلا کرده است و این نشان می‌دهد بیماری سرعت انتقال خیلی زیادی دارد. مهم‌ترین راه پیشگیری از انتقال اومیکرون تزریق کامل واکسن است و باید نوبت سوم واکسن را تزریق و پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند. واکسن و رعایت پروتکل یک پیوند ناگسستنی دارند و لازم است کسی که حتی سه نوبت واکسن زده است هم نکات بهداشتی را رعایت کند.

صاحب‌خبر -
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه «اومیکرون» در دنیا شکل انفجاری به خود گرفته است، گفت: این سویه از ویروس در کشور ما فعلا مراحل اولیه را طی می‌کند و امیدواریم بتوانیم از گسترش انفجاری آن جلوگیری کنیم.

به گزارش «تابناک»، دکتر محمدمهدی گویا در نشست خبری آنلاین با اصحاب رسانه، درباره تامین واکسن کرونا گفت: وزارت بهداشت به اندازه کافی واکسن در کشور موجود دارد و در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور توزیع کرده است و دانشگاه‌ها مراکز منتخبی را برای تزریق واکسن در نظر گرفتند و همینطور با کمک سازمان‌هایی غیر از وزارت بهداشت هم تلاش شده است که مراکز دیگری به مجموع مراکز اضافه کنیم تا کار واکسیناسیون را انجام دهند.
 
وی افزود: این مراکز نیز باید انواع مختلف واکسن را در دسترس داشته باشند. البته مراکز ویژه‌ای هم برای بیماران با سیستم ایمنی تضعیف شده در نظر گرفته شده است که اگر کسی از بین این بیماران لازم باشد واکسن خاصی دریافت کند، معطل نشود و بتواند واکسنی که پزشکش به او توصیه کرده را تزریق کند. تاکنون در سطح هر شهرستان یک مرکز برای این کار در نظر گرفته شده است.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درباره امکانات تشخیص سویه اومیکرون، گفت: ما امکان تشخیص انواع بیماری‌های ویروسی دستگاه تنفسی در کودکان و بزرگسالان در کشور را موجود داریم و یک شبکه آزمایشگاهی گسترده در سطح کشور وجود دارد و تمام موارد مشکوک که ذره‌ای تردید در تشخیص آن‌ها وجود داشته باشد به آزمایشگاه مرجع کشوری در انستیتو پاستور ایران و دانشکده بهداشت دانشگاه تهران ارجاع داده می‌شود تا به طور قطعی تعیین تکلیف شود.

وی در پاسخ به سوالی درباره بروز سویه «دلمیکرون» گفت: آنچه که تاکنون مطرح شده این است که مواردی مشاهده شده است که هم موتاسیون‌های مشکوک به اومیکرون داشته است و هم موتاسیون‌های مربوط به دلتا را؛ به همین دلیل فعلا قضاوت درباره سویه جدید زود است و دانشمندان در حال تحقیقات هستند و باید صبر کنیم تا در روز‌های آتی با قطعیت بیشتری در این باره صحبت کنیم.

گویا ادامه داد: ما در کشور امکان اینکه ترکیب دو سویه دلتا و اومیکرون را شناسایی کنیم، داریم، ولی شاید در آینده بتوان با قاطعیت بیشتری در مورد این موضوع صحبت کرد.

وی در پاسخ به سوالی درباره مباحث مطرح مبنی بیماری ویروسی در مشهد با علایمی بین آنفلوآنزا و سرماخوردگی که در کودکان شدیدتر نیز بوده است و همچنین نبود کیت تشخیص اومیکرون، گفت: در مورد شهر مشهد تاجایی که ما می‌دانیم تغییر چندانی در موارد ابتلا نسبت به هفته‌های قبل نداشتیم و قطعا مشکل تشخیص سویه هم نداشتیم.

گویا در ادامه افزود: گسترش سویه اومیکرون در دنیا شکل انفجاری به خود گرفته است. در کشور ما فعلا مراحل اولیه را طی می‌کند و امیدواریم بتوانیم از گسترش انفجاری این بیماری در کشور جلوگیری کنیم و همه تلاش ما در این راستا است. ما اقدامات سختگیرانه زیادی درنظر گرفته و اجرا کرده‌ایم. برخی از این اقدامات مربوط به مرز‌های زمینی، هوایی و دریایی است که ستاد ملی کرونا دستورات لازم را صادر کرده است و تمام وزارتخانه‌ها و سازمان‌های درگیر موظف به اجرای دستورالعمل‌ها شدند.

وی افزود: برخی اقدامات سختگیرانه هم در رابطه با مراقبت هوشمند رعایت پروتکل‌های بهداشتی در سطح اجتماع داشتیم که به مرحله اجرا رسیده است. اگر مشاهده کنیم که موارد بیماری درحال افزایش است، قطعا تصمیمات شدیدتری اتخاذ می‌کنیم.

گویا ادامه داد: در مورد کسانی که واکسن نزدند یکی از مهمترین کار‌هایی که می‌توانیم انجام دهیم این است که از طریق رسانه اطلاع رسانی کنیم. کسانی که به طور کامل واکسن تزریق نکردند در معرض ابتلا به این بیماری هستند. یک مبتلا به سویه اومیکرون در تهران ۳ نفر از اعضای خانواده خود را مبتلا کرده است و این نشان می‌دهد بیماری سرعت انتقال خیلی زیادی دارد و مهم‌ترین راه پیشگیری از انتقال اومیکرون تزریق کامل واکسن است و باید نوبت سوم واکسن را تزریق کنند و پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند. واکسن و رعایت پروتکل یک پیوند ناگسستنی دارند و جدا از هم نیستند. لازم است کسی که حتی سه نوبت واکسن زده است باز هم نکات بهداشتی را رعایت کند، بدون این موضوع احتمال ابتلا افزایش می‌یابد.

وی در ادامه بیان کرد: برای نوع واکسنی که در نوبت سوم تزریق می‌شود ما مطالعات جهانی را مورد ملاحظه قرار می‌دهیم، اما تصمیم نهایی را کمیته ملی واکسن و کمیته علمی کرونا اتخاذ و تصمیم نهایی را اعلام می‌کند. ممکن است گاهی تصمیم متفاوت از چیزی باشد که سازمان بهداشت جهانی اعلام می‌کند. ما با علم خود درباره تجویز واکسن به مردم کشور تصمیم گیری می‌کنیم.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت تصریح کرد: هر واکسنی که استفاده می‌کنیم تاریخ مصرف مشخص داشته و توسط سازمان غذا و داروی کشور تایید شده است و به هیچ عنوان واکسن تاریخ مصرف گذشته به مردم تزریق نمی‌شود. حتی اگر یک روز از تاریخ مصرف آن گذشته باشد هم تزریق نخواهد شد.

گویا تاکید کرد: سویه اومیکرون در دنیا به سرعت زیادی گسترش می‌یابد و بسیاری از کشور‌های دنیا موارد ابتلا به این سویه را گزارش کردند. در کشور ما هم تا روز گذشته ۲۶ مورد ابتلا به سویه اومیکرون در کشور شناسایی کردیم و ۱۲ مورد مشکوک هم در دست بررسی هستند که بلافاصله پس از تعیین تکلیف، اعلام می‌شود.

وی افزود: انتظار داریم مردم عزیز کشورمان به دو نکته مهم توجه کنند؛ اول اینکه با دو نوبت واکسیناسیون بازهم احتمال ابتلا به این سویه جدید وجود دارد و کسانی که می‌خواهند بیشترین فایده از تزریق واکسن را ببرند و در برابر اومیکرون در امان باشند حتما سه نوبت واکسن دریافت کنند. البته دریافت دوز سه هم باید بر اساس جدول زمانی و نه زودتر و نه دیرتر باشد که فاصله تزریق دوز سوم، سه ماه پس از تزریق دوز دوم است. افراد بالای ۱۸ سال که از نوبت دوم واکسن‌شان سه ماه گذشته باشد اکنون می‌توانند برای نوبت سوم واکسن واکسن مراجعه کنند.
 
تکمیل می‌شود...

نظر شما