شناسهٔ خبر: 51566117 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شبکه‌خبر | لینک خبر

رفاه عمومی در جامعه اسلامی یک ضرورت است

خطیب نماز جمعه تهران گفت: در تحکیم بنیاد‌های اقتصادی، اصل رفع نیاز‌های انسان در جریان رشد و تکامل اوست و رفاه عمومی یک ضرورت برای جامعه انسانی و اسلامی است.

صاحب‌خبر -
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر،
​حجت الاسلام ابوترابی فرد در خطبه نخست نماز جمعه تهران افزود: در پرتو تعلیم و تربیت، راه برای تعالی و تکامل انسان هموار می‌گردد و با آزادی‌های مشروع، اخلاق معنوی، بسط عدالت و رفاه عمومی و توزیع عادلانه ثروت یک جامعه در تراز قرآن شکل می‌گیرد.

امام جمعه موقت تهران تصریح کرد: نظام تامین مالی و نظام دفاعی بازدارنده باید در کارنامه چهار دهه گذشته مورد تحلیل قرار گیرد.

خطیب جمعه تهران با اشاره به کارنامه دفاعی گفت: در این عصر تاریک که سیاست‌های آمریکا و مزدورانش به گسترش ناامنی، هرج و مرج در منطقه و جهان اسلام دامن می‌زند، نظام اسلامی توانست سطح امنیت را در منطقه به صورت معناداری ارتقا دهد و راه را برای خلق قدرت برای امت اسلام هموار کند.

قدمی برای اصلاح تامین مالی برداشته نشده است

خطیب نماز جمعه تهران گفت: در حوزه اصلاح ساختار تامین مالی در چهار دهه گذشته قدم معنادار و قابل قبولی برداشته نشده است.

حجت الاسلام ابوترابی فرد در ادامه سخنان خود در خطبه نخست نماز جمعه، با اشاره به اینکه در طول چهار دهه نظام اسلامی در حوزه توسعه انسانی، رشد علمی و کاهش معنادار توسعه علم با تبدیل آن به فناوری قدم‌های بلندی برداشته شده است افزود: شاخص‌های کلان اقتصادی مانند تورم، رشد اقتصادی، درآمد سرانه، نرخ بیکاری و ضریب جینی در شرایط مناسبی که شایسته ملت ایران است، قرار نداشت.

وی افزود: این ناکارآمدی به دو اصل مرتبط با ساختار باز می‌گردد که نکته اول فقدان نظام مالی صحیح و عدم بودجه ریزی مبتنی بر مبانی علمی است و نکته دوم نظام بانکی ناکارآمد است که این دو از عوامل مهم در شاخص‌های کلان اقتصادی ما است.

حجت الاسلام ابوترابی فرد، برنامه ریزی نادرست و پیوند منابع و هزینه‌های اداری کشور و تجارت خارجی را از عوامل شرایط نامناسب اقتصاد کشور دانست و افزود: عدم برنامه ریزی درست و توجه به رهنمود‌های رهبری از دلایل دیگر این ناکارآمدی است.

وی تصریح کرد: سه دهه گذشته مقام معظم رهبری گفتند که رابطه نفت و هزینه‌های کشور را قطع کنید، ولی کسی به این سخن کلیدی و مهم توجهی نکرد و موهبت نفت به مصیبت نفت تبدیل شد.
ابوترابی فرد با اشاره به اولین توصیه حضرت علی (ع) به مالک اشتر در مصر افزود: امروز تامین مالی دولت و بودجه مهمترین و کلیدی‌ترین ابزار حکمرانی در جهان است.

اقتصاد دولتی راه را برای خلق ثروت ناهموار کرده است

خطیب موقت نماز جمعه تهران گفت: پیوند اقتصاد با نفت و قرار گرفتن این منابع در دست دولتمردان، موجب شده بخش اصلی اقتصادی بنگاه‌های بزرگ تحت مالکیت دولت قرار گیرد و این اقتصاد دولتی راه را برای خلق ثروت ناهموار کرده است.

حجت الاسلام و المسلمین ابوترابی فرد خطیب در خطبه دوم نماز جمعه تهران افزود: در کنار ظرفیت‌های گرانسنگ نظام اسلامی، دستاورد‌های سیاسی، علمی دستاورد‌های نوین، افزایش اقتدار دفاعی، خلق یک جبهه مقتدر منطقه‌ای، افزایش اقتدار سیاسی ملت ایران و دنیای اسلام و خلق زیرساخت‌های مهم که امروز می‌تواند به عنوان مهم‌ترین ابزار برای رشد قرار گیرد، داشتیم، اما متاسفانه در حوزه شاخص‌های کلان اقتصادی، رشد اقتصادی در خلق ثروت، نرخ تورم و درآمد سرانه شرایط خوبی نداریم.

حجت الاسلام ابوترابی با اشاره به رشد ۵۰ درصدی تورم در کنار رشد اقتصادی تقریبا منفی گفت: این‌ها باعث شده که شاخص‌های کلان اقتصادی در وضعیت نامناسبی قرار گیرند.
وی مهم‌ترین عوامل موثر در شرایط اقتصادی امروز کشور را نظام بودجه ریزی یعنی سیاست مالی و نظام بانکی و سیاست‌های پولی و ارزی دانست و گفت: نظام بانکی و سیاست‌های پولی و ارزی متاثر از نظام بودجه ریزی است.

وی با انتقاد از وابستگی درآمد‌های کشور به درآمد‌های نفتی ادامه داد: امروز اقتصاد ایران و بودجه کشور با درآمد‌های نفتی گره خورده است و سرمایه گذاری‌های مستقیم و غیرمستقیم بیش‌تر از منابع حاصل از درآمد‌های نفتی تامین می‌گردد.

حجت الاسلام ابوترابی فرد افزود: پیوند اقتصاد با نفت و قرار گرفتن این منابع در دست دولتمردان موجب شده بخش اصلی اقتصادی و بنگاه‌های بزرگ سرمایه تحت تاثیر دولت و مالکیت آن قرار گیرند و یا نقش مستقیم در مدیریت آن داشته باشد و این اقتصاد دولتی راه را برای خلق ثروت ناهموار کرده است.

خطیب نماز جمعه تهران، زمینه گسترش فساد را همین موضوع عنوان کرد و گفت: امروز مدیریت درآمد‌های نفتی در بودجه سالانه کشور تعریف می‌شود و حتی به سیاست‌های مالی و نظام بانکی کشور سلطه یافته است و سیاست‌های بانک مرکزی در راستای سیاست‌های مالی تعریف می‌شود، لذا هر روز شاهد کاهش ارزش پول ملی هستیم.

وی خاطرنشان کرد: بانک مرکزی نمی‌تواند صندوق دولت برای تامین نیاز‌های مالی باشد و رشد تورمی نداشته باشیم در حالی که شاهد تورم هستیم.
وی تورم را عامل بی ثباتی در اقتصاد و موجب کاهش ارزش پول ملی دانست و تصریح کرد: انتقال از پول از جیب طبقه متوسط و ضعیف به جیب صاحبان ثروت و رکود اقتصاد ملی نتیجه تورم است.

حجت الاسلام ابوترابی فرد، رشد فرد و ناهنجاری‌های فرهنگی و افزایش شکاف اجتماعی را از عوامل ایجاد تورم عنوان کرد و گفت: تورم باعث خداحافظی با عدالت اجتماعی در کشور می‌شود.

وی یادآور شد: این در حالی است که عموم کشور‌ها از تورم فاصله گرفته اند، ولی ما پیشگام هستیم، یکی از مهم‌ترین قدم‌ها برای مدیریت تورم و فراهم آمدن رشد اقتصاد ملی نظام بودجه ریزی و اصلاح نظام بانکی است.
وی به بخشنامه رئیس جمهور در آستانه تدوین بودجه ۱۴۰۱ به مدیران و مسئولین اجرایی اداره کشور اشاره کرد و گفت: در این بخشنامه به دو مهم تاکید شده است و آن به صفر رساندن کسری بودجه و فرآهم آوردن رشد اقتصاد فردی در سال ۱۴۰۱ است.

حجت الاسلام ابوترابی فرد به بودجه ۱۴۰۱ اشاره کرد و گفت: در بودجه ارائه شده قدم‌های مثبتی برداشته شده است که از این بین می‌توان به تشکیل صندوق پیشرفت و توسعه در تمامی استان‌ها با اختصاص ۱۵۰ هزار میلیارد تومان از منابع تبصره ۱۴ اشاره کرد.

خطیب نماز جمعه تهران ادامه داد: هدایت منابع حاصل از ارز ترجیحی که انصافا اقدام شجاعانه‌ای بود که در بودجه ۱۴۰۱ به آن اشاره شده و تردید ندارم اگر اراده رئیس جمهور نبود این موضوع رخ نمی‌داد.

وی تصریح کرد: اقدام دیگری که در بودجه ۱۴۰۱ باید به آن بعنوان یک تحول نگاه کرد، حذف ردیف‌ها و قرار گرفتن منابع در اختیار وزرا و رئیس دستگاه‌های اجرایی است.

نظر شما