شناسهٔ خبر: 5155536 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

پژوهشگر امور آمريکا: توافق هسته اي با ايران تنش هاي منطقه را کم مي کند

صاحب‌خبر - تهران / خبرگزاری صدا و سیما / سیاسی 1394/02/25
00:13:46.00
پژوهشگر امور آمریکا گفت: با دستیابی به یک توافق هسته ای میان ایران و کشورهای پنج به علاوه یک بسیاری از تنش های موجود در خاورمیانه پایان خواهد یافت.
سعید عریقات در گفتگو با شبکه تلویزیونی الجزیره عربی گفت: روابط آمریکا با کشورهای حوزه خلیج(فارس) روابط تاریخی است. آمریکا امکاناتی دارد که می تواند کشورهای شورای همکاری خلیج فارس را در خصوص جدیت خود در حمایت از آن ها مطمئن سازد. بزرگ ترین ناوگان دریایی آمریکا در خارج از مرزهای این کشور، در بحرین قرار دارد. آمریکا همپچنین دارای پایگاه های هوایی در قطر و امارات متحده عربی است. نزدیک به سی و پنج هزار نظامی آمریکا در منطقه خلیج (فارس) حضور دارند. آمریکا در این منطقه ناو هواپیمابر دارد. بنابراین کشورهای شورای همکاری خلیج (واژه مجعول) فارس نباید درباره حمایت آمریکا از خودشان تردید کنند.
وی افزود: رئیس جمهور آمریکا در نشست کمپ دیوید این پیام را به کشورهای عربی داد که آمریکا در دفاع از منطقه خلیج (فارس) تمامی امکانات خود را به کار می گیرد. آمریکا به ایران نیز این پیام را داد که ما در بکارگیری تمامی امکانات خود برای برخورد با هرگونه تجاوزی علیه کشورهای خلیج (فارس) تردید نمی کنیم.
اوباما یک پیامی به ملت آمریکا داد و آن این بود که در آینده آمریکا خود را وارد ماجراجویی های نظامی در منطقه خاورمیانه نمی کند. یعنی آمریکا برای حمایت از اسرائیل یا هر کشور دیگر وارد نبرد نمی شود مگر در صورتی که این کشورها مورد حمله نظامی قرار گرفته باشند.
سعید عریقات تاکید کرد: به عنوان مثال آمریکا تا زمانی که بتواند فعالیت های هسته ای ایران را از طریق توافق محدود کند اقدام به هدف قرار دادن تاسیسات هسته ای ایران نمی کند آن هم تاسیساتی که تعداد آن ها سه هزار تا بوده و در سراسر ایران گسترش پیدا کرده است.
بازگشت ایران به دامان خانواده بین المللی به مصلحت همسایگان ایران است.
وی ادامه داد: کشورهای عربی باید ایران را به عنوان شریک خود حساب کنند. آن ها باید این را در نظر داشتند باشند که از لحاظ جغرافیایی همسایه ایران بوده و دارای منافع مشترک هستند و به سود آن هاست که در این منطقه تنش ایجاد نشود. میان ایران و کشورهای حوزه خلیج(فارس) نقاط مشترک بسیاری یافت می شود و باید یاداور شوم که کشورهای شورای همکاری خلیج(فارس) در گذشته و در زمان شاه روابط خوبی با ایران داشته اند و امروز نیز می توان دوباره روبط خوبی را با یکدیگر از سر بگیرند البته به شرط اینکه نه آن ها در امور ایران مداخله کنند و نه اینکه ایران در کار آن ها دخالت کنند.
عریقات در پایان گفت: با امضای توافق هسته ای میان ایران و کشورهای پنج به علاوه یک بسیاری از تنش های موجود در منطقه خاور میانه از بین خواهد رفت.
00:20:07.21