شناسهٔ خبر: 51427750 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

آستان قدس رضوی از شرکتهای دانش بنیان حمایت می‌کند

مشهد- ایرنا- قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی با تأکید بر حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: برای حل مشکلات کشور باید اندیشه و مکتب "ما می‌توانیم" سرلوحه امور باشد و با اتکا به توان جوانان نخبه و دانشمند در این مسیر حرکت کنیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز پنجشنبه پایگاه خبری آستان قدس رضوی، مالک رحمتی در مراسم افتتاح طرح توسعه تولید کنتورهای هوشمند آب در نیشابور افزود: این آستان مقدس رسالت خود می‌داند از شرکت‌های دانش‌بنیانی که در حوزه مسائل اساسی کشور فعالیت می‌کنند، حمایت کند و فعالیت‌هایشان را سرعت ببخشد تا این شرکت‌ها بتوانند با اعتماد به نفس روی پای خود بایستند و این امر مصداق بارز اقتصاد مقاومتی و تکیه بر توان تولید داخلی  است.

وی با بیان این‌که در حال حاضر بسیاری از کشورها با مشکل کمبود آب روبرو هستند ادامه داد: بسیاری از کشورهایی که از نظر آب اوضاع بدتر از ما دارند، توانسته‌اند با مدیریت صحیح، علمی و کارشناسی مشکل خود را حل کنند، پس راهکار این مشکل در کشور، مدیریت بهینه آب است و  همه دستگاه‌های مرتبط باید همین کار را انجام دهند.

قائم مقام آستان قدس رضوی گفت: هدف اصلی، مدیریت بحران آب در کشور است و در این راستا کنترل هوشمند مصرف با استفاده از فناوری‌های نوین بسیار موثر است.

وی افزود: باید تمام توان خود را به کار گیریم تا منابع آب کشور را که سرمایه‌ خدادادی است برای مردم و نسل های آینده حفظ کرده و از آن به صورت بهینه استفاده کنیم.

رحمتی به بازدهی اقتصادی قابل توجه طرح‌های دانش‌بنیان اشاره کرد و ادامه داد: قیمت کنتورهای هوشمند تولید شده در این کارخانه، یک‌پنجم نمونه‌های اروپایی و یک دوم نمونه‌های چینی است و این نشان می‌دهد می‌توانیم در کنار خودکفایی در تولید تجهیزات لازم برای مدیریت منابع آب کشور، در کاهش وابستگی و ارزبری نیز نقش مهمی ایفا کنیم.

وی گفت: در سال‌های اخیر شرکت‌های دانش‌بنیان بسیار به صورت خودجوش در کشور فعال شده‌ و با اعتماد به‌ نفس و اندیشه‌ شهدا کارهایی را آغاز کرده‌اند.

قائم مقام آستان قدس رضوی افزود: این آغاز یک حرکت بزرگ است و باید به این اقدامات سرعت داده شود و این همان حلقه گمشده‌ای است که باید در کشور به آن توجه جدی شود که پیرو تاکیدات تولیت آستان قدس رضوی و آنچه در اسناد بالادستی ابلاغ شده، این آستان مقدس و شرکت‌های زیرمجموعه آن، در حال تلاش برای شتاب دهی و  سرعت‌بخشی به اینگونه فعالیت‌ها هستند.

رحمتی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب مکرر تاکید دارند که  تقویت شرکت‌های دانش بنیان در اولویت اساسی قرار گیرد، بر همین اساس همه ما باید باور داشته باشیم که راه حل عبور از برخی مشکلات فعلی کشور، حمایت  و توسعه فعالیت‌های شرکت‌های دانش بنیان است.

وی گفت: زمان حیاتی برای رشد و بلوغ اینگونه شرکت‌ها نباید بیش از چند سال طول بکشد چون علم و فناوری به شدت در حال تغییر است و زمان برای جبران عقب ماندگی‌ها بسیار اندک است.

کاهش میزان آب تجدیدپذیر

معاون دفتر توسعه نظام‌های فنی بهره‌برداری شرکت مدیریت منابع آب ایران نیز در این مراسم گفت: حجم آب تجدیدپذیر کشور در گذشته ۱۳۰ میلیارد مترمکعب بود درحالی که اکنون به کمتر از ۱۰۰ میلیارد مترمکعب کاهش پیدا کرده است و با کسری مخزن سالانه پنج میلیارد مترمکعب آب روبرو هستیم.
حمید رحمانی افزود: سفره‌های آب زیرزمینی کشور مدام در حال کاهش است و این باعث شده آب چاه‌ها روز به روز کمتر و در نتیجه خشک شود که در نهایت به رها شدن زمین‌های کشاورزی و فرونشست آن منجر خواهد شد.

وی با اشاره به پروژه نصب کنتورهای هوشمند توسط وزارت نیرو ادامه داد: نخستین نمونه کنتور هوشمند در سال ۱۳۹۴ تولید شد اما مشکل ما محدودیت تولید این کنتورها در کشور است.

معاون دفتر توسعه نظام‌های فنی بهره‌برداری شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: حدود ۴۸۰ هزار حلقه چاه کشاورزی داریم که باید در عملیات ضربتی و در محدوده زمانی مشخصی به کنتورهای هوشمند مجهز شوند تا بتوان مدیریتی صحیح انجام داد، چرا که در صورت‌ پراکنده‌کاری نتیجه‌ای عاید نخواهد شد.

نظر شما