به گزارش قدس آنلاین به نقل از آستاننیوز، مالک رحمتی در مراسم افتتاح طرح توسعه تولید کنتورهای هوشمند آب که با حمایت آستان قدس رضوی از یک شرکت دانشبنیان عملیاتی شده است، تصریح کرد: آستان قدس رضوی رسالت خود میداند از شرکتهای دانشبنیانی که در حوزه مسائل اساسی کشور فعالیت میکنند، حمایت کند و فعالیتهایشان را سرعت ببخشد تا این شرکتها بتوانند با اعتماد به نفس روی پای خودشان بایستند و این امر مصداق بارز اقتصاد مقاومتی یعنی تکیه بر توان توان تولید داخلی است.
رحمتی با اشاره به اینکه در حال حاضر بسیاری از کشورها با مشکل کمبود آب روبرو هستند، گفت: بسیاری از کشورهایی که اوضاع آبی بدتر از ما دارند، توانستهاند با مدیریت صحیح، علمی و کارشناسی مشکلشان را حل کنند، پس راهکار این مشکل در کشور، مدیریت بهینه آب است و همه دستگاههای مرتبط بایستی همین کار را انجام دهند.
وی تصریح کرد: هدف اصلی، مدیریت بحران آب در کشور است و در این راستا کنترل هوشمند مصرف با استفاده از فناوریهای نوین بسیار موثر است.
وی افزود: امروز باید باور داشته باشیم که ما میتوانیم، مانند عزیزانی که در دوران دفاع مقدس، جانشان را دادند تا وجب به وجب خاک این کشور را حفظ کنند، ما هم باید تمام توش و توان خود را به کار گیریم تا لیتر به لیتر منابع آبی کشورمان را که سرمایهای خدادادی است برای مردم و نسل های آینده کشور حفظ و از آن به صورت بهینه استفاده کنیم.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی ادامه داد: امروز هم شرکت دانشبنیان پویاک و دانشمندان جوان ما، یاران مکتب «ما میتوانیم» هستند و برای حل مشکلات کشور گام برداشتهاند.
وی به بازدهی اقتصادی قابل توجه طرحهای دانشبنیان هم اشاره و اظهار کرد: آنطور که گفته شده، قیمت کنتورهای هوشمند تولید شده در این کارخانه، یکپنجم نمونههای اروپایی و یک دوم نمونههای چینی است و این نشان میدهد میتوانیم در کنار خودکفایی در تولید تجهیزات لازم برای مدیریت منابع آب کشور، در کاهش وابستگی و ارزبری نیز نقش مهمی ایفا کنیم.
رحمتی تاکید کرد: بخش مهم در اجرای این پروژه این است که بتوانیم با کشاورزان عزیز گفتگو کرده و اعتماد آنها را جلب نمودکه قرار نیست با نصب این کنتورها، سهم آب کشاورزی کم شود بلکه این آب بهعنوان ثروت بین نسلی ما حفظ و مصرف آن بهینه شود.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی، استفاده از توان شرکتهای دانشبنیان و اقتصاد دانشبنیان را یکی از راههای میانبر برای حل مشکلات دانست و گفت: اگر تاکنون به پیشرفتی رسیدهایم، پایهاش علم و فناوری بوده است و هیچ پیشرفتی بدون دانش امکانپذیر نیست.
رحمتی تاکید کرد: امروز باید بسیاری از مشکلات کشور در عرصههای، اقتصادی اجتماعی و فرهنگی را با استفاده از علم و دانش حل کنیم و در این صورت است که سریعتر به نتیجه خواهیم رسید.
وی ادامه داد: خوشبختانه در سالهای اخیر شرکتهای دانشبنیان بسیاری به صورت خودجوش در کشور فعال شده است و با همان اعتماد بهنفس و اندیشهای که در شهید همتها، باکریها، برونسیها و حاج قاسم سلیمانیها، وجود داشت، کارهایی را آغاز کردهاند.
رحمتی تصریح کرد: اما این تمام ماجرا نیست، این آغاز یک حرکت بزرگ است و باید به این اقدامات سرعت داده شود و این، همان حلقه گمشدهای است که باید در کشور به آن توجه جدی شود که خوشبختانه پیرو تاکیدات تولیت آستان قدس رضوی و آنچه در اسناد بالادستی ابلاغ شده، آستان قدس و شرکتهای زیرمجموعه آن از جمله شرکت صنایع پیشرفته رضوی، در حال تلاش برای این شتاب دهی و سرعتبخشی به این گونه فعالیتها هستند.
رحمتی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب مکرر تاکید دارند که تقویت شرکتهای دانش بنیان در اولویت اساسی قرار گیرد، بر همین اساس همه ما باید باور داشته باشیم که راه حل عبور از برخی مشکلات فعلی کشور، حمایت و توسعه فعالیتهای شرکتهای دانش بنیان است.
وی افزود: زمان حیاتی برای رشد و بلوغ این گونه شرکتها نباید بیش از چند سال طول بکشد چون علم و فناوری به شدت در حال تغییر است و زمان برای جبران عقب ماندگیها بسیار اندک است.
وی ادامه داد: فعالیتهای شرکتهای دانشبنیان باید با حمایت نهادهایی دولتی و عمومی و سایر نهادهای حاکمیتی سرعت بیشتری بگیرد.
رحمتی تاکید کرد: این سرعت دادن باید حداکثر طی دو سه سال پیش رو اتفاق بیفتد و چنانچه زمان طولانی بشود، شرکتهای دانشبنیان کارآمد نخواهند بود و زمان لازم و حیاتی را از دست خواهند داد.
نظر شما