شناسهٔ خبر: 51349630 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: بولتن‌نیوز | لینک خبر

شناسایی اُمیکرون در 57 کشور جهان

تاخت و تاز امیکرون در اروپا

وطن امروز

آژانس امنیت بهداشت انگلیس: اُمیکرون تا اواسط دسامبر بیش از ۵۰ درصد مبتلایان را به خود اختصاص می‌دهد

صاحب‌خبر -

به گزارش بولتن نیوز، قاره اروپا در نیمه دوم سال جاری میلادی،‌ به طور متوسط روزانه ۳۵۹ هزار مورد ابتلا به ویروس کرونا را ثبت کرده، این در حالی است که این تعداد در نیمه نخست سال جاری میلادی ۲۴۱ هزار مورد ابتلا در روز بوده است. در همین حال انتشار سویه جدید کرونا با نام «اُمیکرون» بر شدت نگرانی‌ها درباره افزایش شمار مبتلایان و قربانی‌ها افزوده است. به عنوان نمونه مدل‌سازی جدید از فرآیند آتی سویه اُمیکرون در انگلیس نشان می‌دهد این ویروس می‌تواند تا پایان آوریل (فروردین آینده) باعث مرگ ده‌ها هزار نفر در انگلیس شود.

* دست‌کم 24 هزار فوتی در انگلیس تا آوریل

بر اساس جدیدترین یافته‌های محققان انگلیسی، سویه جدید که احتمالا مسری‌تر است، در خوشبینانه‌ترین سناریو تا ۳۰ آوریل ۲۰۲۲ می‌تواند باعث مرگ ۲۴۰۰۰ نفر شود و در بدبینانه‌ترین سناریو می‌تواند نزدیک به ۷۵۰۰۰ نفر را در این کشور به کام مرگ بکشد. دکتر «روزانا بارنارد» از دانشکده بهداشت و پزشکی گرمسیری لندن که به صورت مشترک سرپرستی این تحقیق را بر عهده داشت، گفت: در خوشبینانه‌ترین سناریوی ما، تأثیر اُمیکرون در اوایل سال ۲۰۲۲ با اقدامات کنترلی ملایم مانند کار از خانه کاهش می‌یابد. وی در بیانیه‌ای افزود: با این حال، بدبینانه‌ترین سناریوی ما نشان می‌دهد ممکن است مجبور باشیم محدودیت‌های سختگیرانه‌تری را تحمل کنیم تا اطمینان حاصل شود سرویس سلامت همگانی (NHS) با بار غیرقابل تحمل مواجه نخواهد شد. زدن ماسک، فاصله‌گذاری اجتماعی و واکسن تقویتی حیاتی است اما ممکن است کفایت نکند.
نوع دلتا در حال حاضر در سراسر اروپا گسترش یافته و باعث ایجاد جدیدترین موج در سراسر قاره سبز شده است. سازمان جهانی بهداشت ماه گذشته به دلیل تعداد زیاد جهش‌های نگران‌کننده اُمیکرون، آن را سویه‌ای نگران‌کننده معرفی کرد. به گزارش «یورونیوز»، آژانس امنیت بهداشت بریتانیا گفته مطالعات نشان می‌دهد انتقال اُمیکرون مؤثرتر از نوع دلتاست. آنها همچنین تخمین می‌زنند سویه جدید می‌تواند به سویه غالب ویروس تبدیل شود و تا اواسط دسامبر بیش از ۵۰ درصد از کل ابتلاها را تشکیل دهد. بدبینانه‌ترین سناریویی که توسط محققان مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت نشان داد اوج پذیرش بیماران در بیمارستان‌های انگلیس حدود ۲ برابر بیشتر از ژانویه ۲۰۲۱ خواهد بود. دکتر «نیک دیویس» از مرکز مدل‌سازی ریاضی بیماری‌های واگیر دانشکده بهداشت و پزشکی گرمسیری لندن می‌گوید: «اینها تخمین‌های اولیه هستند اما نشان می‌دهند اُمیکرون به ‌سرعت با دور زدن واکسن‌ها تا حد زیادی در حال پیشی گرفتن از دلتاست». طبق این گزارش، نتایج این مدل‌سازی آماری هنوز توسط دیگر متخصصان این حوزه بررسی نشده و به صورت پیش‌چاپ منتشر شده است. «بوریس جانسون» نخست‌وزیر انگلیس هفته گذشته چند اقدام جدید را برای مقابله با شیوع کرونا اعلام کرد و خواستار ارائه گواهی واکسن برای دسترسی به برخی مکان‌های عمومی شد. دولت انگلیس همچنین از دوشنبه (امروز) دستورالعمل کار از خانه را مجددا اعلام خواهد کرد. محققان انگلیسی روز شنبه گفتند اگر هیچ تدابیر اضافی فراتر از این اجرا نشود، در خوشبینانه‌ترین سناریو همچنان ۲۰۰۰ بستری روزانه در بیمارستان وجود خواهد داشت.

* سایه سیاه اُمیکرون بر سر اروپا

کارشناسان سازمان جهانی بهداشت با استناد به ثبت 212 عفونت با سویه اُمیکرون در 18 کشور اتحادیه اروپایی، خاطرنشان کردند سیر بیماری «بدون علامت یا خفیف» بوده است. در بحبوحه شیوع سویه اُمیکرون در اروپا، خبرگزاری رویترز اخیرا خبر داد تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در این قاره از 5 میلیون نفر عبور کرده است. تاکنون نیز دست‌کم 15 کشور اروپایی، ابتلا به سویه اُمیکرون را ثبت کرده‌اند. سازمان بهداشت اتحادیه اروپایی نیز هشدار داد طی ماه‌های آتی، نیمی از موارد ابتلا به کرونا مربوط به سویه اُمیکرون خواهد بود. متخصصان این سازمان به این واقعیت اشاره کرده‌اند که تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در جنوب آفریقا به سرعت در حال افزایش است. هر چند عوامل محرک‌ این افزایش هنوز ناشناخته است اما احتمال می‌دهند علت اصلی آن گسترش ویروس اُمیکرون در این منطقه است. اروپا در نیمه دوم سال جاری میلادی،‌ به طور متوسط روزانه 359 هزار مورد ابتلا به ویروس کرونا را ثبت کرده، این در حالی است که این تعداد در نیمه نخست سال جاری میلادی 241 هزار مورد ابتلا در روز بوده است.

* ادامه اعتراض به واکسیناسیون و محدودیت‌های کرونایی در اروپا

با وجود سیر صعودی مبتلایان به کرونا در اروپا و تداوم محدودیت‌های کرونایی و وضع جریمه سنگین برای متقاعد کردن مردم به دریافت واکسن در کشورهای مختلف اروپا، روند اعتراض مردم برخی کشورها همچنان ادامه دارد. خبرگزاری فرانسه در همین رابطه نوشت: ده‌ها هزار نفر از مردم اتریش به منظور اعتراض به واکسن اجباری و دستور قرنطینه خانگی برای کسانی که هنوز واکسن نزده‌اند، در وین پایتخت این کشور تجمع کردند. به گفته پلیس، تقریبا ۴۴ هزار نفر روز شنبه در تظاهرات شرکت کردند؛ این آخرین دور از مجموعه اعتراض‌های گسترده‌ای است که از ماه گذشته از زمان اعلام اجباری کردن واکسن در اتریش، در روزهای پایانی هفته در این کشور اروپایی برگزار شده است. روز یکشنبه قرنطینه جزئی که از ماه گذشته اعمال شده برای افراد واکسینه‌شده پایان می‌یابد اما آنهایی که واکسن نزده‌اند همچنان باید در خانه‌های خود بمانند. در یکی از پلاکاردهای معترضان نوشته شده بود: «نه به فاشیسم واکسن»، «من نئونازی یا اوباش نیستم» و «من برای آزادی و علیه واکسن می‌جنگم». در اتریش واکسیناسیون از ماه فوریه برای همه افراد بالای ۱۴ سال اجباری خواهد بود مگر اینکه از نظر سلامتی افراد دلیل خاصی برای خودداری از تزریق واکسن وجود داشته باشد. دولت اتریش گفته هیچ ‌کس مجبور به تزریق واکسن نمی‌شود اما کسانی که در مقابل زدن واکسن مقاومت می‌کنند باید ۶۰۰ یورو در مرحله اول جریمه بدهند و این رقم می‌تواند تا ۳ هزار و ۶۰۰ یورو نیز افزایش یابد. ۶۸ درصد جمعیت اتریش به طور کامل واکسینه شده‌اند که پایین‌ترین نرخ را در بین کشورهای غرب اروپا دارد. بسیاری از اتریشی‌ها نسبت به واکسن‌ها به دیده تردید می‌نگرند و حزب راست افراطی آزادی نیز که سومین حزب بزرگ سیاسی در پارلمان این کشور است مردم را به مقاومت در مقابل واکسیناسیون تشویق می‌کند. در اسپانیا پلیس این کشور اعلام کرد هزار نفر از مردم بارسلون علیه مجوز بهداشتی «کووید-۱۹» در کاتالونیا تظاهرات کردند. آنها پلاکاردهایی در دست داشتند که روی‌شان نوشته شده بود مجوزها با وجود حکومتی خودکامه و دیکتاتور برابری می‌کند. بر اساس گزارش تارنمای یورونیوز، این دومین هفته متوالی است که تظاهرات در بارسلون برگزار می‌شود.

* شناسایی اُمیکرون در 57 کشور جهان

سازمان جهانی بهداشت چهارشنبه گذشته اعلام کرد سویه جدید ویروس کرونا موسوم به اُمیکرون تاکنون در ۵۷ کشور جهان شناسایی و ردیابی شده است. سویه جدید ویروس کرونا نخستین‌بار در آفریقای جنوبی و کشورهای واقع در جنوب قاره آفریقا شناسایی شد. سازمان جهانی بهداشت تاکید کرده تحلیل‌ها نشان می‌دهد جهش‌های موجود در سویه اُمیکرون فعالیت‌های خنثی‌کننده آنتی‌بادی‌ها و در نتیجه ایمنی طبیعی بدن را کاهش می‌دهد. با این حال سازمان جهانی بهداشت همچنین گفته به اطلاعات بیشتری برای تعیین میزان اثربخشی واکسن‌ها علیه سویه اُمیکرون نیاز است. متخصصان این سازمان همچنین می‌گویند برای ارزیابی اینکه آیا جهش‌های موجود در نوع اُمیکرون منجر به کاهش محافظت در برابر ایمنی ناشی از واکسن می‌شود و داده‌های مربوط به اثربخشی واکسن از جمله استفاده از دوزهای واکسیناسیون اضافی، نیاز به اطلاعات و داده‌های بیشتری است و سازمان جهانی بهداشت به همراه شرکای خود به بررسی و تکمیل این داده‌ها تا آنجا که مقدور باشد ادامه خواهد داد.

برچسب‌ها:

نظر شما