شناسهٔ خبر: 51265366 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

حضور بیش از 10 کشور در همایش بین المللی باستان شناسی زابل

دبیر علمی همایش بین المللی باستان شناسی گفت: سومین همایش بین المللی باستان شناسی جنوب شرق ایران از ۲۲ لغایت ۲۴ آذرماه در دانشگاه زابل برگزار می شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری برنا ، دکتر رضا ناصری  هدف از برگزاری این همایش را، ارائه بروز نتایج پژوهشهای باستان شناسی و علوم وابسته درسطح بین المللی برای جامعه مخاطبان، فراهم آوردن فضای مناسب جهت گفت‌وگو و تبادل نظر علمی میان متخصصان باستان شناسی و رشته های وابسته و پیوسته درباره این ناحیه فرهنگی که به پژوهش های میدانی و کتابخانه‌ای مشغول هستند، شناساندن حوزه تمدنی سیستان  وجایگاه این حوزه بسیار باارزش به جهانیان، معرفی پتانسیل و ظرفیت گردشگری به دنیا و تشویق سرمایه گذاران برای سرمایه‌گذاری درحوزه های مختلف در این منطقه عنوان کرد.

وی ادامه داد:  خوشبختانه با اعلام فراخوان در این همایش، بیش  از ۱۰ کشور اعلام آمادگی کردند تا در این زمینه با ما همکاری  کنند، علاوه براین بیش از۴۰ نفر متخصص در علم باستان‌شناسی نیز از کشورهای مطرح دنیا علاقمندی خود را به شرکت در این همایش اعلام کرده‌اند.

عضوهیات علمی باستان شناسی دانشگاه زابل ادامه داد: در این همایش که به صورت نیمه حضوری برگزار خواهد شد، ۴۱ سخنران داخلی و خارجی به ارائه سخنرانی خواهند پرداخت.

دکتر رضا ناصری افزود: تاکنون ۱۵۰ مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شده که از این تعداد ۱۰۰ مقاله پذیرفته شده است که دراین همایش ۴۴ سخنرانی علمی و تخصصی نیز خواهیم داشت‌.

وی ادامه داد: این همایش باهمکاری دانشگاه زابل، پژوهشکده باستان‌شناسی ایران، انجمن علمی باستان شناسی ایران و موسسه ایتالیایی ایزمئو، با همکاری علمی بیش از ۳۰ دانشگاه بزرگ داخلی و خارجی برگزار خواهد شد.

دبیر علمی برگزاری همایش گفت: این همایش سه روزه از ۲۲ آذرماه جاری در شهرستان زابل آغاز و در ۲۴ آذرماه به کارخود پایان خواهد داد.

رضا ناصری محورهای برگزاری این همایش را؛ کاوشها و بررسیهای باستان شناسی جنوب شرق ایران، کاوشهای منطقه ای و فرامنطقه ای جنوب شرق ایران تاریخ و هنر درجنوب شرق ایران، تکنولوژی،معیشت و تجارت در جنوب شرق ایران و...، عنوان کرد.

وی اضافه کرد:  شهرسوخته مرکز سنگهای قیمتی در ۵ هزارسال قبل در دنیا بوده که کنار معادن لاجورد، فیروزه و زمرد قرار داشته و باید به این نکات توجه شود در آن دوران با تجارتی که صورت میگرفته بین‌النحرین به دریای سند وصل میشده است.

عضوهیات علمی باستان شناسی دانشگاه زابل افزود: در کنار همایش برنامه های جانبی از جمله نمایشگاه کتاب، نمایشگاه صنایع دستی و...، نیز در دستورکار قرار خواهد داشت.

دبیرعلمی سومین همایش بزرگ بین المللی باستان شناسی جنوب شرق ایران ادامه داد:  ما در جنوب شرق ایران منطقه بسیار با ارزش شهرسوخته با بیش از۱۵۰ هکتار محوطه با بیش از ۵ هزارسال قدمت تاریخی و تمدنی را داریم که شاید به جرات بتوان ادعا کرد محوطه‌ای بایک چنین وسعت و بااین قدمت که در زمان خودش یک شهرکاملا تخصصی بوده را در منطقه نداریم.

وی در ادامه گفت:  در شهرسوخته برای هر حرفه به صورت تخصصی تعریفی وجود داشته و یک شهر مدرن در زمان خودش محسوب می‌شده، و یکی از مهمترین دلایلی که متخصصین علم باستان شناسی نگاه ویژه‌ای به این منطقه دارند باارزش بودن این محوطه‌ تاریخی‌ست به گونه‌ای که چندی پیش کنفرانسی در ایتالیا برگزار شد و یک روزنامه ایتالیایی تیتر اول خود را به آن اختصاص داد و این نشان دهنده نگاه ویژه کشورهای صاحب نام به حوزه تمدنی شهرسوخته است که ما متاسفانه از آن غافل هستیم و باید بیشتر از قبل به داشته‌هایمان و توانائیهایمان اهمیت بدهیم.

وی ادامه داد: باید زیرساختهای گردشگری را آماده کنیم یکی از این زیرساختها عوض کردن نوع نگاه به منطقه است که رسانه ها در این قسمت با تولید اخبار فرهنگی و تمدنی می‌توانند بسیار تاثیرگذار باشند و می‌طلبد که یاری‌گرما در این حوزه باشند جراکه با اخبار امیدبخش نه تنها نوع نگاه به منطقه تغییر خواهد کرد بلکه باعث آمدن سرمایه گذاران وادرنتیجه سرمایه‌گذاری در این منطقه خواهد شد.

وی ادامه داد: یکی از بزرگترین داشته های ما در این منطقه فرهنگ و تمدن است که در محوطه‌های تاریخی و باستانی شهرسوخته، کوه خواجه، دهانه غلامان، حوض‌دارو...، با حفاریهای صورت گرفته و اشیاء بدست آمده برای جهانیان به اثبات رسیده است.

انتهای پیام

 

نظر شما