به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاعپرس، «علی اکبر طالبیمتین» رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در قزاقستان با «سامژوریک بائوبیک» رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه ملی اوراسیا دیدار و گفتوگو کرد.
سامژوریک بائوبیک در این دیدار با اشاره به روابط دیرین و اشتراکات متعدد بین مردم ایران و قزاقستان گفت: دانشگاه اوراسیا همواره روابط نزدیک و همکاری ثمربخشی با رایزنی فرهنگی ایران داشته و مسئولان این دانشگاه اهمیت ویژهای به همکاری با جمهوری اسلامی ایران قائل هستند.
رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه ملی اوراسیا داشتن دو اتاق ایران در دانشگاه ملی اوراسیا را در شرایطی که نمایندگیهای سایر کشورها تنها یک اتاق در این دانشگاه افتتاح کردهاند، نشان دهنده تمایل و علاقه دانشگاه اوراسیا به تعمیق مناسبات با جمهوری اسلامی ایران دانست.
وی افزود: تمام رایزنان فرهنگی گذشته ایران، همواره درصدد توسعه مناسبات فی مابین بودهاند. امیدوارم این همکاریها ادامه یابد و بتوانیم نقش خود را در روابط دو کشور به خوبی ایفا کنیم. اکنون قصد داریم فعالیت اتاق دین شناسی دانشکده را که با حمایت رایزنی فرهنگی افتتاح شده و به خاطر پاندمی مدتی بسته بود، با حمایت و مساعدت رایزنی فرهنگی بازگشایی کنیم.
سامژوریک بائوبیک همچنین خواستار همکاری رایزنی فرهنگی ایران برای فعال کردن این اتاق و نیز تأمین اقلام فرهنگی جهت تحقیقات دانشجویان شد.
طالبیمتین نیز در این دیدار گفت: با توجه به اشتراکات فرهنگی و تمدنی میان ایران و قزاقستان، رسالت ما آشنا کردن مردم و نخبگان با ظرفیتهای یکدیگر است. ایجاد شناخت و معرفی واقعیتها و حقایق، بهویژه در زمینههای فکری در حوزه دین تنها راه جلوگیری از سوء تفاهمات و تندرویهاست؛ چه آنکه برداشتهای غلط از دین به دشمنیها دامن زده و نتیجهای جز ویرانی در پی نداشته است.
وی افزود: روابط دو کشور با اراده مسئولان ایران و قزاقستان همواره رو به توسعه و پیشرفت بوده و رایزنی فرهنگی آماده ارتقاء همکاریها با دانشکده علوم اجتماعی بوده تا سطح مناسبات به ظرفیت واقعی برسد.
رایزن فرهنگی ایران بر ضرورت تبادلات آکادمیک میان دو کشور نیز تاکید کرد و گفت: برقراری روابط با مراکز علمی و دانشگاهی ایران، اعزام اساتید و دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری برای فرصت مطالعاتی و دورههای دانش افزایی به ایران، دعوت از اساتید ایرانی برای تدریس در رشتههای فلسفه و دین شناسی، معرفی اساتید و محققین برای شرکت در وبینارها و نشستهای بینالمللی و انتشار نشریهای مشترک در زمینه فلسفه از جمله زمینههای همکاری دو طرف است.
طالبیمتین در پایان سخنان خود، آمادگی این نمایندگی فرهنگی را برای امضای تفاهمنامه همکاری با دانشکده علوم اجتماعی اعلام کرد. در پایان این دیدار مقرر شد؛ دانشکده علوم اجتماعی، اقلام فرهنگی و کتب مورد نیاز خود را جهت تجهیز اتاق دین شناسی به رایزنی فرهنگی اعلام تا در فرصت مناسب از طریق این نمایندگی فرهنگی نسبت به تهیه آن اقدام کرد.
همچنین، با توجه به نیاز گروه دین شناسی دانشکده علوم اجتماعی به اساتید ایرانی جهت تدریس و ارتقاء سطح تحصیلی دانشجویان دانشکده، مکاتبات لازم با رایزنی فرهنگی انجام تا اقدام مقتضی صورت بگیرد.
انتهای پیام/120
∎