به گزارش روز شنبه گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه اینترنتی psypost، در سال ۲۰۱۷، بیماری روانی به عنوان عامل اصلی ناتوانی در سراسر جهان در نظر گرفته شد.
سازمان جهانی بهداشت تخمین زده است که تقریباً ۳۰۰ میلیون نفر از افسردگی رنج می برند و ۲۶۰ میلیون نفر با اضطراب زندگی می کنند که نشان دهنده افزایش قابل توجه این اختلالات در دو دهه گذشته است.
به طور موازی با افزایش مشاهده اختلالات روانی، گیاهخواری نیز رو به افزایش است. انگیزههای انتخاب این رژیم غذایی شامل نگرانیهای اخلاقی، محیطی و حقوق حیوانات و همچنین تلاش برای بهبود سلامت روان از طریق رژیم غذایی است.
محققان در این مطالعه داده های ۲۰ مطالعه موجود را از جمله مطالعات مقطعی و طولی، و همچنین کارآزمایی های تصادفی کنترل شده، مورد بررسی قرار دادند. در این مطالعات، افسردگی و اضطراب از طریق رتبهبندی خود گزارشی، استفاده از داروهای تجویزی، تشخیص پزشکی یا مصاحبه تشخیصی ارزیابی شد.
در مجموع ۱۷۱ هزار و ۸۰۲ شرکت کننده بین سنین ۱۱ تا ۱۰۵ سال در این متاآنالیز مورد بررسی قرار دادند که از این تعداد ۱۵۷ هزار و ۷۷۸ نفر به عنوان مصرف کننده گوشت و ۱۳ هزار و ۲۵۹ شرکت کننده به عنوان افرادی که از مصرف گوشت پرهیز می کردند، شناسایی شدند. این شرکت کنندگان در اروپا، آسیا، آمریکای شمالی و اقیانوسیه قرار داشتند.
این مطالعه نشان داد: افرادی که گوشت مصرف میکنند در مقایسه با افرادی که از مصرف گوشت پرهیز میکنند، سطوح پایینتری از افسردگی و اضطراب را تجربه میکنند. مشخص شد که گیاه خواران در مقایسه با مصرف کنندگان گوشت سطوح بیشتری از افسردگی را تجربه می کنند.
علاوه بر این، تجزیه و تحلیلها نشان داد که هرچه مطالعات دقیقتر باشد (به عنوان مثال، تکیه بر بیماری روانی تشخیص داده شده توسط پزشک در مقابل پرسشنامههای خودگزارشی)، مزایای مشاهدهشده مصرف گوشت قویتر می شود.
البته این متاآنالیز فقط شامل مطالعاتی بود که به زبان انگلیسی منتشر شده بودند که می توانست نتایج را به سمت هنجارهای غربی سوگیری کند.
مشروح این متاآنالیز در مجله Critical Reviews in Food Science and Nutrition منتشر شده است.
نظر شما