به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، دکتر نجفینژاد در این آیین گفت: در سال ۹۲ هیچ بحثی از فناوری در دانشگاه مطرح نبود و فعالیتها صرفاً آموزش محور بود، اما با اراده خانواده بزرگ دانشگاهیان دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، این نگاه تغییر کرد و در حال حاضر دانشگاه در راستای تبدیل دانش به محصول فعالیت میکند.
وی افزود: اکنون بیش از ۱۰ هزار مترمربع از فضای دانشگاه در اختیار شرکتها، هسته ها و واحدهای فناور قرار داده شده و ۱۰ شرکت در داخل دانشگاه مشغول به تولید محصول هستند.
دکتر نجفینژاد تصریح کرد: حلقه بین دانشگاه و صنعت با ایجاد پایلوتهای نیمه صنعتی شرکتهای مستقر در مرکز رشد دانشگاه تشکیل شده و این میتواند موجب رفع بسیاری از مشکلات در حوزه صنعت شود.
وی در ادامه بیان داشت: افتتاح خط تولید نیمه صنعتی محصولات لبنی سالم در دانشگاه با هدف تولید دانش فنی و توسعه و تحقیق حوزه لبنی استان صورت گرفته و این پروژه تجلی اراده بخش خصوصی و دولتی است.
رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان خاطرنشان کرد: اکنون فعالیتهای علمی صورت گرفته در دانشگاه و وجود زیرساختها و امکانات مناسب باعث تامین اعتماد، بخش خصوصی به دانشگاه شده و شاهد تقاضای خرید دانش فنی تولید شده در دانشگاه از طرف صنعت هستیم.
در ادامه رئیس مجتمع صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان بر ارتباط هرچه بیشتر دانشگاهها، صنعت و دولت تأکید کرد و گفت: دانشگاهها با توجه به ساختار و امکانات، به تولید دانش میپردازند و از طرفی با توجه به اینکه بیش از ۹۰ درصد صنایع موجود در کشور فاقد واحدهای تحقیق و توسعه هستند، نیاز است که این دانش تولید در اختیار صنعت قرار گیرد.
دکتر یحیی مقصودلو گفت: مجتمع صنایعغذایی به عنوان حلقه اتصالی برای دانشگاه، صنعت و دستگاههای اجرایی بوده و با انجام سرمایهگذاریهای مشترک میتوان در ایجاد پایلوت پلنت اقدام و دانش تولید شده در دانشگاه را به محصولات دانشبنیان تبدیل کرد.
وی بیان داشت: یکی از اهداف راهاندازی مجتمع صنایع غذایی، بومیسازی فناوریهای وارداتی به کشور است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان تصریح کرد: در خط تولید محصولات لبنی، به دنبال تولید محصولات دانشبنیان و فرا سودمند هستیم که دارای کیفیتی بالاتر از سایر محصولات موجود در بازار هستند.
دکتر مقصودلو خاطرنشان کرد: در مجتمع صنایع غذایی پنج پایلوت شامل، صنایع لبنی، صنایع غلات، صنایع گوشت و شیلات، صنایع روغن و صنایع میوه و سبزی مستقر هستند که خط تولید نیمه صنعتی محصولات لبنی با اعتباری بالغ بر ۱۰ میلیارد ریال امروز افتتاح شد.
گفتنی است دکتر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیسجمهور از مجتمع نوآوری دانشگاه بازدید و از دستاوردهای حوزه پژوهش و فناوری و همچنین محصولات شرکتهای دانشبنیان مستقر در مرکز رشد دانشگاه دیدن کرد.
ل.س ۴۲. س.ر ۶۲
نظر شما