شناسهٔ خبر: 50678005 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

رییس مرکز توسعه حل اختلاف کشور:

تلاش ها برای کسب رضایت خانواده غزاله شکور در جریان است/ در سال ۹۹، حدود ۵۹۰ پرونده قصاص منجر به اخذ رضایت شده است/ شورای حل اختلاف به پرونده های قاتلان حرفه ای و جنایتکاران ورود نمیکند

رییس مرکز توسعه حل اختلاف کشور در نشست خبری در مورد پرونده قتل غزاله شکور گفت: تلاش ها برای کسب رضایت از خانواده غزاله همچنان جریان دارد، جلسات متعدد برای این موضوع گذاشته ایم و در هفته آینده هم تلاش هایی صورت خواهد گرفت.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار سیاسی برنا، حجت الاسلام شیخ هادی صادقی رییس مرکز توسعه حل اختلاف کشور در نشست خبری خود در جمع خبرنگاران گفت: امروز سالگرد تاسیس شورای حل اختلاف است، در سال۸۱ با تدبیر و دستور رییس وقت قوه قضاییه این شورا تاسیس شد که این بنای مبارکی بود و برکاتی در این ۱۸سال داشته و خدمات زیادی به مردم داده است.

او ادامه داد: در طی این مدت شورای حل اختلاف به بلوغی رسیده اند که با هزینه کمتر و سرعت بیشتر و آسان تر روانتر رسیدگی به اختلافات مردم در این شورا ها صورت گیرد.زمان رسیدگی به شورا ها حدود سی روز است البته این بستگی به پرونده دارد اگر پرونده نیاز به نشر آگهی و یا کار های کارشناسی شده داشته باشد زمان بیشتر می برد.

صادقی بیان کرد: تلاش می کنیم با صلح و سازش پرونده ها خاتمه یابد و اگر طرفین نخواهند به سازش برسند رای صادر میشود و‌ این رای، حکم قضایی دارد و قابلیت اجرا و اعتراض هم دارد.

او افزود: ۴میلیون و ۴۰۰پرونده در سال توسط شورای حل اختلاف رسیدگی میشود، که حدود ۴۶درصد پرونده های قوه قضاییه است. حدود ۳۲درصد از پرونده ها در سال۹۹ به صلح و سازش ختم شده است. در شش ماهه اول امسال میزان صلح و سازش افزایش یافته است زیرا این سیاست ما است. شعبه هایی که در صلح و سازش بیشتر موفق شوند رتبه برتری پیدا می کنند. او ادامه داد: هدف گذاری شده تا میزان پرونده های صلح و سازش به سمت۴۵درصد رود ، که در این صورت ۱میلیون و ۲۰۰هزار پرونده به سازش ختم خواهد شد. حدود ۷۰۰هرار پرونده تاکنون به سازش رسیده است.می خواهیم فضای جامعه را به عطر سازش و صلح معطر کنیم.

رییس مرکز توسعه حل اختلاف کشور گفت: فراخوان جذب داور و میانجیگر را از امروز منتشر می کنیم که برای گروهی پذیرش با آزمون و برای عده ای بدون آزمون پذیرش داریم. این یک حرکت جدید در مسیر توسعه حل اختلاف است. به دنبال روش های جایگزین دادگاه هستیم.

او در خصوص احکام قصاصی که در سال ۹۹ منجر به گذشت شده است گفت: در سال۹۹حدود ۵۹۰قصاص منجر به اخذ رضایت شده است و این رضایت توسط شوراهای حل اختلاف صورت گرفته است و تلاش ما در امسال افزایش یافته است.امار شش ماهه اول سال نشان می دهد با رشدی بیش از ده درصد مواجهه خواهیم بود. قصاص حق شرعی و عقلی اولیای دم است ولی خیلی خوب است که به توصیه های قرآنی و روایی هم عمل شود.بر دست و دامان صاحبان خون و خانواده ها مقتولان بوسه می زنیم و تقاضا میکنیم برای شادی ارواح کسانی که به قتل رسیده اند و برای آرامش روانی خودشان هرچه می توانند گذشت کنند که خداوند عوض بزرگی به آنها خواهد داد.امیدواریم روحیه عفو و گذشت روز به روز تقویت شود.

صادقی در خصوص پرونده غزاله شکور گفت: پرونده خانم غزاله شکور یک پرونده ای است که سیر طولانی را طی کرده است و تمام تلاش نیکخواهان بر این بوده که ضمن احترام به حق خانواده مقتوله و ضمن تایید بر اینکه اینها عزیز از دست داده اند اما در عین حال برای آرامش خاطر این خانواده هم تلاش شده است تا شاید رضایت خاطر به دست آید واز قصاص صرف نظر کنند.

او در همین راستا ادامه داد: تلاش ها برای کسب رضایت از خانواده غزاله همچنان جریان دارد.جلسات متعدد برای این موضوع گذاشته ایم و در هفته آینده هم تلاش هایی صورت خواهد گرفت. نباید فشار روانی ایجاد کرد باید با خانواده مقتوله همدلی و هم دردی کرد. اگر صلح و عفو صورت گیرد برای خود آنها و جامعه هم بهتر است.

رییس مرکز توسعه حل اختلاف در خصوص شروط شورای حل اختلاف به پرونده هایی که اتهام قتل در آنها است گفت: شرط های وجود دارد و مهمترین آن این است که این شورا ها ممنوع هستند از آنکه در پرونده قاتلان حرفه ای و جنایتکاران ورود کنند به هیچ‌وجه در این پرونده ها ورود نمی کنیم. در مواردی که حادثه لحظه ای بوده و قاتل هم اظهار پشیمانی میکند معمولا ورود صورت می‌گیرد.

بیشتر بخوانید:

نظر شما