شناسهٔ خبر: 50376466 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

چرا اروپا با بحران انرژی روبروست؟

یورونیوز با انتشار نمودار‌هایی به بررسی علت بحران پیش روی کشور‌های اروپایی پرداخت.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان پایگاه خبری شبکه یورونیوز در گزارشی با ارائه نمودارهایی، به بررسی بحران کشور‌های اروپایی در حوزه انرژی پرداخت.

این شبکه در گزارش خود با عنوان «بحران انرژی اروپا، پنج نموداری که توضیح می‌دهد چرا قبض‌های شما ممکن است در زمستان امسال بالاتر رود» نوشت: قیمت گاز طبیعی در اروپا بالا رفته است و همین امر سب ایجاد بحرانی شده که ممکن است بر قبوض مصرف کنندگان در زمستان امسال تأثیر بگذارد.

به نوشته این رسانه، هزینه‌ها اکنون شش برابر آنچه که سال گذشته بوده است، شده و همچنان نیز در حال بالارفتن است.

یورونیوز در ادامه گزارش خود به پنج نمودار اشاره کرد که علت دست و پنجه نرم کردن اروپا با بحران انرژی را توضیح می‌دهد.

۱- قیمت گاز پیوسته در حال افزایش است

قیمت گار طبیعی اکنون شش برابر سال گذشته و حدود چهار برابر بهار گذشته است که این نیز این به دلیل افزایش تقاضای جهانی است. در نمودار زیر ارزیابی ار قیمت گاز طبیعی را در بازار اروپا از ماه آوریل مشاهده می‌کنید.

نمودار

۲- واردات گاز طبیعی

اتحادیه اروپا به شدت وابسته به گاز طبیعی است که از خارج از حوزه اتحادیه اروپا می‌آید. اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۹ اعلام کرد مجبور شده است تا ۹۰ درصد از گاز طبیعی خود را از خارج از این اتحادیه وارد کند. روسیه بزرگترین صادرکننده گاز طبیعی به اتحادیه اروپاست که ۴۳.۴ درصد از واردات از خارج از اروپا از این کشور صورت می‌گیرد و پس از آن نروژ در رتبه بعدی قرار دارد.

در نمودار زیر می‌بینیم کدام کشور‌ها صادرات گاز طبیعی به اتحادیه اروپا دارند.

نمودار

۳- ذخیره سازی گاز طبیعی

یکی از نگرانی‌های اروپا خصوصا در سال جاری، ذخیره سازی گاز طبیعی است که اکنون پایین‌تر از میزانی است که در سال گذشته بوده است. در حالی که در ماه اکتبر این میزان ۹۵ درصد بود، در حال حاضر در حدود ۷۵ درصد است.

در جدول زیر میزان ذخیره گاز طبیعی را طبق هر ماه میلادی مشاهده می‌کنید.

نمودار

۴- تورم منطقه یورو

افزایش قیمت گاز طبیعی سبب افزایش تورم در ۱۹ کشور حوزه یورو شده است. تورم در کشور‌های منطقه یورو به بالاترین میزان در ۱۳ سال گذشته یعنی ۳.۴ درصد رسیده است.

در نمودار زیر مقایسه تورم در سپتامبر ۲۰۲۰ را با سپتامبر ۲۰۲۱ مشاهده می‌کنید.

نمودار

۵- اهمیت گاز طبیعی در اتحادیه اروپا

گاز طبیعی دومین سوخت پرمصرف در ۲۷ کشور اتحادیه اروپا پس از نفت و محصولات پتروشیمی است. اگرچه مصرف گاز به نسیت سال ۲۰۰۸ کاهش یافته؛ اما همچنان یک منبع بزرگ انرژی به شمار می‌رود.

در نمودار زیر نشان داده شده است که کشور‌های اتحادیه اروپا چه میزان انرژی مصرف می‌کنند.

نمودار

گفتنی است پیشتر «ماریو دراگی» نخست وزیر ایتالیا از اتحادیه اروپا خواست فوراً بر روی تأمین ذخایر استراتژیک انرژی کار کند.
دراگی ضمن ابراز نگرانی در مورد ذخایر گاز اروپا عنوان کرد: «برای محافظت از همه کشور‌های اتحادیه اروپا لازم است کار بر روی فرضیه‌های ذخیره یکپارچه استراتژیک بلافاصله آغاز شود.»

انتهای پیام/

نظر شما