به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، در پی تلاشهای «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین برای کسب اجازه از سوی حامیان غربی خود، بهخصوص آمریکا در جهت استفاده از موشکهای تأمین شده توسط این کشورها برای حمله به خاک روسیه، در بین دولتمردان غربی زمزمههایی برای از بین رفتن این محدودیتها شکل گرفته است.
در همین راستا، اخیرا «دیوید لمی» وزیر خارجه انگلیس که با «آنتونی بلینکن» همتای آمریکایی خود به اوکراین سفر کرده بود، در گفتوگو با خبرنگاران گفت که آنها قرار است «به اوکراین گوش دهند» و «با زلنسکی صحبت کنند و راهبرد او را درک کنند».
اقتصادنیوز: سخنگوی کرملین میگوید که صدور مجوز برای حمله به خاک روسیه، مداخله غرب در جنگ اوکراین را بیش از پیش میکند و واکنش مسکو را در پی خواهد داشت.
لمی در پاسخ به این سوال که آیا انگلیس به اوکراین اجازه استفاده از موشکهای دوربرد علیه اهداف در روسیه را خواهد داد، گفت: «ما اینجا هستیم تا گوش دهیم، برنامه را بفهمیم، راهبرد را درک کنیم و نیازهای تمام جبههها را بشناسیم.»
وزیر خارجه آمریکا روز چهارشنبه نیز عنوان کرد که با رئیسجمهور اوکراین و «آندری سیبیها» وزیر خارجه این کشور درباره با حملات به خاک روسیه با استفاده از تسلیحات دوربرد گفتوگو کرده است. این درحالی است که «مایکل مککال» رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا پیشتر گفته بود که بلینکن در سفر خود به اوکراین به مقامات کییف خواهد گفت که اجازه استفاده از موشکهای دوربرد «اتکمز» (ATACMS) را برای حمله به خاک روسیه خواهند داشت.
در چنین شرایطی، خبرنگاران رسانه دولتی روسیه، از «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه درباره تحولات اخیر و واکنش روسیه به احتمال استفاده از موشکهای دوربرد غرب علیه خاک روسیه سوال کردند.
طبق گزارش خبرگزاری رویترز، رئیس جمهور روسیه شامگاه پنجشنبه به خبرنگاران گفت: «صدور مجوز حمله به خاک روسیه توسط موشکهای دوربرد ساخت غرب از سوی این کشورها، به معنای جنگ مستقیم بین روسیه و غرب خواهد بود.»
پوتین توضیح داد: «اوکراین با استفاده از پهپادهای خود درحال حمله خاک روسیه است، اما برای استفاده از موشکهای دوربرد نیازمند ماهوارههایی است که ندارد؛ در نتیجه، کییف باید از ماهواره و نیروهای کشورهای غربی و عضو ناتو کمک بگیرد و این به معنای مداخله مستقیم ناتو در جنگ خواهد بود. بدون کمک نیروهای نظامی و اطلاعات ناتو، چنین حملاتی بیفایده خواهد بود.»
او تصریح کرد: «مانع استفاده اوکراین از موشکهای دوربرد نشدهایم. ارتش اوکراین بدون کمک اطلاعاتی غرب نمیتواند دست به چنین حملاتی بزند، فقط نیروهای ناتو قابلیت استفاده از این تجهیزات را دارند، مسئله اساسی استفاده یا عدم استفاده اوکراین از این موشکها علیه خاک روسیه نیست، بلکه کشورهای عضو ناتو باید از خود بپرسند که آیا خواهان ورود به جنگی مستقیم علیه روسیه هستند یا خیر.»
پوتین در آخر گفت: «ورود مستقیم کشورهای عضو ناتو و آمریکا به جنگ علیه روسیه، ماهیت، شدت و شرایط جنگ را تغییر خواهد داد.»
∎