شناسهٔ خبر: 50316497 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

کمیسیون جهش تولید جای طرح موضوع وکالت نیست

معاون اول قوه قضاییه: وکالت شغل است، اما ما این را کسب و کار نمی‌دانیم که این موضوع در کمیسیون جهش تولید مجلس مطرح شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ حجت الاسلام والمسلمین مصدق در مراسم معارفه معاون جدید اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه و دبیرجدید ستاد حقوق بشر افزود: یکی از پیام‌های مهم هفته وحدت این است که در جامعه بشری باید تا جای ممکن از اختلافات پرهیز کرد.
وی ادامه داد: تجربه این ۴۰ ساله نشان داده است که دشمن از اختلاف برای نفوذ استفاده می‌کند؛ گاهی اختلافات به دلیل غفلت و بی توجهی یک جناح و گروهی صورت می‌گیرد و همین باعث می‌شود عداوتی بین دو گروه اتفاق می‌افتد که آثار بدی دارد در صورتی که اگر غفلت نشده بود می‌توانستیم پیشگیری کنیم.
مصدق در ادامه با اشاره به مصوبه مجلس گفت: بر اساس این مصوبه، روحیه ۱۲ هزار قاضی جریحه دار شد در حالی که اگر بخواهم از کارگزاران سالم مثال بزنم از این قضات مثال خواهم زد.
معاون اول قوه قضاییه افزود: ما می‌دانیم مجلس سوء نیتی نداشت و نماینده‌ای که این پیشنهاد را برای تصویب مطرح کرد نیز سوء نیتی برای جامعه قضایی نداشت، اما از مجلس انقلابی انتظار است مصوباتش پخته و قابل دفاع باشد این درحالی است که خروجی این مصوبه آن است که قضات باید بعد از بازنشستگی و برای کار وکالت بعد از این دوران، آزمون دهند.
وی تصریح کرد: طرح موضوع وکالت در کمیسیون جهش تولید مجلس قابل دفاع نیست و اگر از عملکرد چند وکیل ناراضی هستیم چرا نهاد وکالت را تضعیف می‌کنیم؟ موضوع وکالت امر قضا است و باید در کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس بحث شود.
مصدق ادامه داد: موضوع کسب و کار که در کمیسیون جهش تولید مطرح شد و به دنبال آن موضوع وکالت مطرح شد در حالی که من قبلا هم اعلام کردم که شان نهاد وکالت را پایین نیاوریم.
وی افزود: ما نسبت به برخی وکلا انتقاد داریم، اما نهاد وکالت یک نهاد مدنی خاص و قابل احترام است؛ وکالت شغل است، اما ما این را کسب و کار نمی‌دانیم که حال این موضوع در کمیسیون جهش تولید مطرح می‌شود.
معاون اول قوه قضاییه تاکید کرد: ما باید آنقدر راجع به نهاد وکالت صحبت کنیم که شان آن بالا رود و اگر چند وکیل تخلف می‌کنند مانند قبل باید با آن برخورد کنیم.
از سویی دیگر حتی این موضوع که قضات بعد از بازنشستگی نمی‌تواند وکیل شود در کمیسیون هم مطرح نشد بلکه یک پیشنهاد در صحن مجلس بود که به تصویب رسید.
وی با اشاره اثرات مصوبه مذکور مجلس ادامه داد: با این مصوبه قاضی در دیوان عالی کشور بعد از ۴۰ سال خدمت باید آزمون دهد بعد که اگر در آزمون قبول شود باید دوره‌ای را به عنوان کارآموزی بگذراند حال آیا این موضوع منطقی است؟
حجت الاسلام والمسلمین مصدق بیان داشت: بر اساس این مصوبه مدیر مسئول قاضی شعبه و قاضی شعبه بعد از بازنشستگی می‌توانند وکالت کند، اما این قاضی شعبه است که باید آزمون دهد آیا این پشتوانه منطقی دارد؟
معاون اول قوه قضاییه گفت: البته من راجع به اصل موضوع حرف نمی‌زنم اینکه قاضی می‌تواند بعد از کارش وکیل شود یا خیر بحثی جدا است، اما از نظر شکلی چه پشتوانه‌ای وجود دارد؟ این مجلس انقلابی است و بدون شک مجلس نیز آن را اصلاح می‌کند، اما انتظار آن است که مجلس مصوبه محکمی داشته باشد تا همه آحاد مردم پشتیبان آن باشند.
وی ادامه داد: از سویی دیگر گاهی برخی جراید نیز بر این موضوعات دامن می‌زنند و به عنوان مثال تیتر اول یکی از جراید این بود: اقدام انقلابی مجلس در حذف یک رانت مهم شغلی.
حجت الاسلام والمسلمین مصدق بیان داشت: قضات ناراحت هستند که چرا به آن‌ها توهین شده است البته این روزنامه قصد توهین نداشت، اما غفلت کرد و انتظار داریم جبران کند و بگوید قصد توهین نداشته است.
وی ادامه داد: البته رییس قوه قضاییه کار‌ها و مذاکراتی انجام دادند و جای نگرانی نیست، اما صحبتم آن است که نباید از ادبیاتی استفاده کرد که یک گروه و جامعه علمی و قضایی را برنجانیم چراکه دشمنان از آن سود می‌برند.
حجت الاسلام والمسلمین مصدق در ادامه با اشاره به برگزاری این مراسم گفت: درباره ستاد حقوق بشر کار‌های زیادی انجام شده، اما درباره نحوه انقال آن به جامعه بشری خارج از ایران نقشی که باید ایفا کنیم انجام نشده است درحالی که ما به رعایت حقوق بشر اعتقاد داریم و مدعی هستیم حقوق بشری که مکتب اسلام معرفی کردیم در هیج یک از مکاتب دنیا وحود ندارد و از ضعف بیان ما استفاده می‌کنند و گزارشاتی می‌دهند که باید این موضوع تقویت شود.
وی بیان داشت: در معاونت اجتماعی نیز کار‌های بزرگی صورت گرفته است، اما گاهی با تعطیل شدن برخی از کارخانه‌ها و بیکاری کارگران مواجه هستیم که یکی از کار‌های مهم آن است که با هماهنکی دادستانی، اقدامات پیشگیرانه‌ای صورت گیرد.
معاون اول قوه قضاییه تاکید کرد: انتظاراتی که قوه قضاییه از همه معونت‌ها در این دوره دارد آن است که ما موارد را به صورت کتبی اعلام می‌کنیم و به صورت فصلی نیز گزارش می‌خواهیم و از همین جا اعلام می‌کنم در هرجا اگر مشکلی وجود داشت می‌توانیم با همفکری هم، مشکلات را حل کنیم.
در پایان حکم انتصاب معاون پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر از سوی معاون اول قوه قضاییه ارایه و از خدمات معاونان سابق نیز تقدیر شد.

نظر شما