به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه؛ بخش دوم جلسه امروز شورای عالی قوه قضائیه به بررسی پیشنویس ساز و کار نحوه دفاع و پیگیری قوه قضائیه از لوایح و طرحهای قضائی اختصاص داشت که پس از بحث و گفتوگو و ارائه دیدگاهها و نقطه نظرات از سوی تعدادی از اعضای شورا، رئیس قوه قضائیه دستورات لازم را در این زمینه صادر کرد.
رئیس دستگاه قضا در همین زمینه بر ضرورت افزایش هماهنگی میان رابطان دستگاه قضا با مجلس شورای اسلامی تأکید کرد و از وزیر دادگستری خواست که شرایط را برای حضور مسئولان عالی قضائی در کمیسیونهای مختلف مجلس، بیش از پیش تسهیل کند.
در این نشست حجتالاسلام رحیمی، معاون قضائی قوه قضائیه با اشاره به سخنان اخیر رئیس دستگاه قضا در خصوص درخواستهای اعمال ماده 477، بر اصلاح فرآیند اعمال ماده 477 تأکید کرد.
حجتالاسلام محسنیاژهای در واکنش به اظهارات معاون قضائی قوه قضائیه گفت: برداشت برخی از صحبتهای اخیر بنده در خصوص اصلاح نحوه اجرای ماده 477 این بود که دستگاه قضائی به دنبال حذف این ماده است در حالیکه ماده 477 یک قانون است و لغو شدنی نیست و تنها میتوان آن را اصلاح کرد و از ابتدا هم هدف همین بوده است.
رئیس قوه قضائیه افزود: آنچه مورد تأکید هست این است که از رؤسای کل دادگستریها خواستیم در مواردی که قاضی حکم خلاف شرع بیّن داده، قبل از امضا و تأیید گزارش قاضی از او سؤال کنید چرا خلاف شرع بیّن حکم داده است؛ اگر قبول داشت حکمش خلاف شرع است میگوید سهوی بوده و دیگر تکرار نمیشود اما اگر قبول نداشته باشد به این معنی است که باز هم از این احکام صادر میکند که باید جلوی آن را گرفت و این فرایند را اصلاح کرد.
وی ادامه داد: اینکه در یک استان تعداد درخواست اعمال ماده 477 بیشتر و در یک استان بسیار کم است، باید آسیبشناسی شود که اگر لازم است با برگزاری جلسات توجیهی هر چه میتوان از صدور احکام غیرمتقن پیشگیری کرد.
در ادامه این نشست الفت، معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه هم از موضع حجتالاسلام محسنیاژهای در خصوص طرح تسهیل صدور مجوز کسب و کار در مجلس تشکر کرد.
حجتالاسلام حسن درویشیان، رئیس سازمان بازرسی کل کشور هم در این جلسه ضمن اشاره به حضور حجتالاسلام محسنیاژهای در آیین نکوداشت چهلمین سالروز تأسیس سازمان بازرسی و بازدید ایشان از نمایشگاه اقدامات و دستاوردهای این سازمان، گفت: شورای معاونان و مدیران سازمان بازرسی کل کشور در همان روز حضور رئیس قوه قضائیه در سازمان بازرسی، جلسهای تشکیل داد و دستورات رئیس عدلیه را به صورت فوقالعاده در 9 محور تقسیمبندی و برای اجرای آنها برنامهریزی کرد.
درویشیان سپس با اشاره به بازدید معاونان و مدیران سازمان بازرسی از شرکتهای خودروساز طی هفته گذشته، گفت: با پیگیریهای صورت گرفته مقرر شد؛ عمده 145 هزار خودرویی که هماکنون در پارکینگهای 2 شرکت خودروساز کشور وجود دارد تا پایان آبان ماه به صفر برسد.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور افزود: حسب دستور رئیس قوه قضائیه، هیئتی از سوی سازمان بازرسی کل کشور در شورای رقابت مستقر شد تا علاوه بر نظارت بر چگونگی اجرای مأموریتهای این شورا، نظارتهای لازم را در حوزه افزایش کیفیت، قیمتگذاری و نحوه فروش خودروها انجام دهد.
رحیمی، وزیر دادگستری هم در این نشست با اشاره به سفر شب گذشته وزیر دادگستری عراق به کشورمان گفت: پیگیری پرونده ترور حاج قاسم سلیمانی و یاران ایشان و همچنین تعیین سازوکارهایی برای اجرای هرچه بهتر تفاهمنامههای دوجانبه ایران و عراق در حوزههای انتقال محکومان، استرداد مجرمین و معاضدت قضائی، در جریان سفر وزیر دادگستری عراق به کشورمان در دستور کار خواهد بود.
غریبآبادی، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه نیز در این جلسه ضمن تشکر از اعتماد رئیس دستگاه قضا به سبب اعطای مسئولیت معاونت امور بینالملل و دبیری ستاد حقوق بشر قوه قضائیه، بر لزوم هماهنگی و تعامل حداکثری نهادهای قضائی در حوزه حقوق بینالملل و حقوق بشر تأکید کرد.
نظر شما