شناسهٔ خبر: 50235302 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

ضرورت برخورد با تکرار آرای خلاف بَیّن شرع

رئیس دستگاه قضا بر ضرورت بازخواست قضاتی که احکام خلاف بَیّن شرع می‌دهند، تاکید کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ بخش دوم جلسه امروز شورای عالی قوه قضاییه به بررسی پیش‌نویس سازوکار نحوه دفاع و پیگیری قوه قضاییه از لوایح و طرح‌های قضایی اختصاص داشت که پس از بحث و گفتگو و ارائه دیدگاه‌های تعدادی از اعضای شورا، رئیس قوه قضاییه دستور لازم را در این زمینه صادر کرد.
رئیس دستگاه قضا در همین زمینه بر ضرورت افزایش هماهنگی میان رابطان دستگاه قضا با مجلس شورای اسلامی تاکید کرد و از وزیر دادگستری خواست شرایط را برای حضور مسئولان عالی قضایی در کمیسیون‌های مختلف مجلس، بیش از پیش تسهیل کند.
همچنین در این نشست، حجت‌الاسلام «رحیمی» معاون قضایی قوه قضاییه با اشاره به سخنان اخیر رئیس دستگاه قضا در خصوص درخواست‌های اعمال ماده ۴۷۷، بر اصلاح فرآیند اعمال ماده ۴۷۷ تاکید کرد.
حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در واکنش به اظهارات معاون قضایی قوه قضاییه گفت: برداشت برخی از صحبت‌های اخیر بنده در خصوص اصلاح نحوه اجرای ماده ۴۷۷ این بود که دستگاه قضایی به دنبال حذف این ماده است در حالی که ماده ۴۷۷ یک قانون است و لغو شدنی نیست و تنها می‌توان آن را اصلاح کرد و از ابتدا هم هدف همین بوده است.
رئیس قوه قضاییه افزود: آنچه مورد تاکید بوده این است که از روسای کل دادگستری‌ها خواستیم در مواردی که قاضی حکم خلاف شرع بیّن داده، قبل از امضا و تایید گزارش قاضی از او سوال کنید چرا خلاف شرع بیّن حکم داده است؛ اگر قبول داشت حکمش خلاف شرع است می‌گوید سهوی بوده و دیگر تکرار نمی‌شود، اما اگر قبول نداشته باشد به این معنی است که باز هم از این احکام صادر می‌کند که باید جلوی آن را گرفت و این فرایند را اصلاح کرد.
وی ادامه داد: اینکه در یک استان تعداد درخواست اعمال ماده ۴۷۷ بیشتر و در یک استان بسیار کم است، باید آسیب‌شناسی شود که اگر لازم است با برگزاری جلسات توجیهی هر چه می‌توان از صدور احکام غیرمتقن پیشگیری کرد.
در ادامه این نشست آقای الفت معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه هم از موضع حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای در خصوص طرح تسهیل صدور مجوز کسب و کار در مجلس تشکر کرد.
حجت‌الاسلام «درویشیان» رئیس سازمان بازرسی کل کشور هم در این جلسه ضمن اشاره به حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در آیین نکوداشت چهلمین سالروز تاسیس سازمان بازرسی و بازدید ایشان از نمایشگاه اقدامات و دستاورد‌های این سازمان، گفت: شورای معاونان و مدیران سازمان بازرسی کل کشور در همان روز حضور رئیس قوه قضاییه در سازمان بازرسی، جلسه‌ای تشکیل داد و دستورات رئیس عدلیه را به صورت فوق العاده در ۹ محور تقسیم‌بندی و برای اجرای آن‌ها برنامه‌ریزی کرد.
درویشیان سپس با اشاره به بازدید معاونان و مدیران سازمان بازرسی از شرکت‌های خودروساز طی هفته گذشته، گفت: با پیگیری‌های صورت گرفته مقرر شد عمده ۱۴۵ هزار خودرویی که هم‌اکنون در پارکینگ‌های ۲ شرکت خودروساز کشور وجود دارد تا پایان آبان ماه به صفر برسد.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور افزود: حسب دستور رئیس قوه قضاییه، هیئتی از سوی سازمان بازرسی کل کشور در شورای رقابت مستقر شد تا علاوه بر نظارت بر چگونگی اجرای ماموریت‌های این شورا، نظارت‌های لازم را در حوزه افزایش کیفیت، قیمت‌گذاری و نحوه فروش خودرو‌ها انجام دهد.
«رحیمی» وزیر دادگستری هم در این نشست با اشاره به سفر شب گذشته وزیر دادگستری عراق به کشورمان گفت: پیگیری پرونده ترور حاج قاسم سلیمانی و یاران ایشان و همچنین تعیین سازوکار‌هایی برای اجرای هرچه بهتر تفاهم‌نامه‌های دوجانبه ایران و عراق در حوزه‌های انتقال محکومان، استرداد مجرمان و معاضدت قضایی، در جریان سفر وزیر دادگستری عراق به کشورمان در دستور کار خواهد بود.
«غریب‌آبادی» دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه نیز در این جلسه ضمن تشکر از اعتماد رئیس دستگاه قضا به سبب اعطای مسئولیت معاونت امور بین‌الملل و دبیری ستاد حقوق بشر قوه قضاییه، بر لزوم هماهنگی و تعامل حداکثری نهاد‌های قضایی در حوزه حقوق بین الملل و حقوق بشر تاکید کرد.

نظر شما