شناسهٔ خبر: 50012985 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

۱۶ مهر سالروز شهادت ابووهب؛

سردار شهید "حاج حسین همدانی" سفیر صلح و آسایش

همدان- ایرنا- دشمن ستیزی در رگ و خونش جاری بود فرقی نداشت که صدام بعثی باشد یا فتنه گران و یا داعش و تکفیری، او گمنام و مجاهد می‌جنگید تا دشمن به زانو درآید و همه جا رنگ آسایش بگیرد؛ او سفیر صلح بود.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، آخرین ماموریتش، دفاع از حرم مطهر حضرت زینب(س) بود و کمک به مردم سوریه برای رهایی از چنگال تکفیریها و داعشی ها و در همین راه جان خود را هم فدا کرد.

 او را نابغه جنگ‌های نامنظم در غرب آسیا نامیدند کسی که هوشمندانه با تشکیل بسیج مردمی، تشکیلات دفاع وطنی را در سوریه راه اندازی کرد و هم اکنون نیز بسیاری از پیروزی‌های سوریه در نبرد با تروریست‌های تکفیری مرهون وجود همین راهبرد است.

در اسفند ماه سال ۹۱ شرایط بحران سوریه به مرحله خطرناکی رسید تا جایی که کاخ ریاست جمهوری این کشور در آستانه سقوط بود اما پیشنهاد راهبردی او  سوریه را از سقوط حتمی نجات داد.

 آری او نقش بارزی در جلوگیری از پیشروی و باز پس‌گیری مناطق اشغالی سوریه از نیروهای تکفیری داشت.

صحبت از سردار حسین همدانی است شهید گرانقدری که مفتخر به دریافت ۲ نشان فتح از رهبر معظم انقلاب است این نشانها را او به خاطر هدایت و فرماندهی موفق لشکرهای تحت امرش در دوران دفاع مقدس کسب کرده بود.

سردار شهید "حاج حسین همدانی" سفیر صلح و آسایش

و امروز در ششمین سالروز شهادتش نیکی‌هایش را دانه دانه می شماریم و خاطرات فرزند نامدار و دلاور دیار الوند را به سینه هایمان سنجاق می‌کنیم تا یادمان نرود از زادگاه مجاهدان و مومنان چه اسطوره هایی برخاسته اند.

او در همان ابتدای جوانی در صف مبارزان انقلابی درآمد و با حضور در محضر آیت‌الله شهید مدنی در همدان به مبارزه به رژیم شاهنشاهی پرداخت و همان اوایل پیروزی انقلاب اسلامی و به دنبال فرمان حضرت امام خمینی (ره) در جبهه مبارزه با اشرار و گروهک داخلی جان‌ برکف تن به مجاهدت داد و در سال ۱۳۵۹ به همراه خانم مرضیه دباغ از پایه‌گذاران سپاه استان همدان و بعدها کردستان بود.

سردار شهید "حاج حسین همدانی" سفیر صلح و آسایش

سردار همدانی پس از پیروزی انقلاب اسلامی پایه‌گذاری و تاسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی استان همدان را آغاز و خود نیز به‌عنوان یکی از ارکان اصلی شورای عالی فرماندهی سپاه استان همدان، فعالیتش را آغاز کرد و با کمک هم‌رزمان و پاسداران آن خطه، به پاک‌سازی عناصر طاغوت و عوامل فساد و نفاق برآمده و از آنجایی‌که چندین بار به دست ساواک دستگیر شده و مورد تعقیب بود، عوامل طاغوت را به‌خوبی می‌شناخت.

او با آغاز جنگ تحمیلی، لحظه‌ای درنگ نکرده و راه کردستان را در پیش گرفت و از آنجا که پیش از جنگ نیز به کمک مردم محروم کردستان شتافته و با دیگر دوستان و هم‌رزمان در آنجا نیز گروهک‌های ضدانقلاب را می‌شناخت، دیری نپایید که به صف دشمن‌ستیزان پیوست و فرماندهی عملیات‌های مطلع‌الفجر را با پیروزی کامل تجربه کرد.

فرماندهی جبهه میانی سرپل ذهاب هم از دیگر گام‌هایی بود که همدانی در راستای مبارزه با دشمن بعثی برداشت و پس از مدتی کوتاه به همراه حاج احمد متوسلیان و شهید همت و شهید شهبازی در تشکیل و سازمان‌دهی لشکر ۲۷محمد رسول‌الله (ص) نقش آفرینی کرد.

عملیات فتح‌المبین و بیت‌المقدس آن هم با مسئولیت فرماندهی محورهای عملیاتی، تجربه‌ای نو در قالب هدایت تیپ و لشکر بود که او کسب کرد و سپس از تشکیل یگان‌های رزم سپاه به‌عنوان بانی و نخستین فرمانده لشکر ۳۲ انصارالحسین (ع) استان همدان، وارد میدان نبرد علیه دشمن بعثی شد.

موفقیت‌های رزمندگان اسلام در سایه فرماندهی این سردار رشید، سبب شد تا فرماندهان روز به روز بیشتر به او اعتماد کرده و مسئولیت‌های سنگین‌تری را یکی پس از دیگر به او بسپارند تا جایی که  قبل از عملیات‌های بزرگ کربلای چهار و کربلای پنج، او به فرماندهی لشگر ۱۶ قدس گیلان انتخاب شد.

از دیگر سوابق این سردار شهید، می‌توان به معاونت اطلاعات و عملیات قرارگاه قدس که چندین لشکر و تیپ مستقل را تحت امر داشت، اشاره کرد و  همچنین حضور پررنگش در عملیات غرورآفرین مرصاد و مجاهدت‌های او در مبارزه با منافقین کوردل از دیگر خدمات ارزنده این شهید به ایران اسلامی بود.

سردار شهید "حاج حسین همدانی" سفیر صلح و آسایش

سردار همدانی پس از دفاع مقدس به دانشگاه فرماندهی و ستاد رفت و تحصیل تئوریک و آکادمیک هدایت یگان‌ها را هم به تجربیات ارزنده‌اش افزود و با انتصاب به‌عنوان فرمانده قرارگاه نجف اشرف و لشکر ۴ بعثت در غرب کشور، کارنامه‌ای موفق از خود به جای گذاشت.

معاون هماهنگ‌کننده نیروی زمینی و جانشینی نیروی مقاومت بسیج در دو دوره و فرماندهی لشکر ۲۷ محمد رسول‌الله و به همراه آن، جانشینی قرارگاه ثارالله، از دیگر مسئولیت‌های او بود و معاون مرکز راهبردی سپاه و مشاور عالی فرمانده کل سپاه و جانشینی سازمان بسیج مستضعفان از او فرمانده‌ای کهنه‌کار با کوله‌باری تجربه و شناخت ساخته که سبب شد تا حساس‌ترین و مهم‌ترین سپاه کشور که دارای ویژگی‌های خاص بود، بر عهده او گذاشته شود.

از سردار شهید حسین همدانی باید ساعتها گفت و شنید تا حق مطلب ادا شود اگر چه او طالب گمنامی بود و حتی نام خانوادگی فرزندانش را تغییر داده بود مبادا کسی آنها را بشناسد و به خاطر نام و نشان پدر بین آنها و دیگران تبعیض قائل شوند.

اما به رسم ادب نامش را در پاییزی ترین روزهای مهر ۱۴۰۰ دوباره زمزمه می کنیم و در دلهایمان چراغی به یاد مهربانی هایش روشن می‌کنیم.

سردار سرلشکر حسین همدانی از فرماندهان دوران دفاع مقدس و مستشاران ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز پنجشنبه ۱۶ مهر سال ۱۳۹۴ حین انجام ماموریت های مستشاری در حومه شهر حلب به شهادت رسید.

پیکر این شهید والامقام عصر ۱۹ مهر ماه وارد استان شد و ۲۰ مهر ۱۳۹۴ با حضور فرمانده وقت سپاه پاسداران و شمار زیادی از فرماندهان نظامی و انتظامی، همرزمان، خانواده معظم شهدا و ایثارگران و جمع کثیری از اهالی استان همدان تشییع شد.

پیکر شهید همدانی به علت علاقه وی به مرحوم آیت الله موسوی امام جمعه اسبق همدان در جوار مزار آن بزرگوار به خاک سپرده شد.

نظر شما