شناسهٔ خبر: 4978823 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

طرح عدم مشروعیت دولت اقلیت/احتمال برگزاری مجدد انتخابات انگلیس

لندن - ایرنا - عدم توانایی احزاب محافظه کار و کارگر برای پیروزی قاطع در انتخابات عمومی روز پنجشنبه انگلیس و احتمال تشکیل دولتی اقلیت از سوی حزبی که بیشترین آرا را نیاورده، سبب بروز برخی نگرانی ها به لحاظ عدم مشروعیت کافی این دولت شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، در حال حاضر محافظه کاران و برخی از رسانه های گروهی انگلیس این شبهه را مطرح می کنند در صورتی که حزب کارگر میزان آرا و کرسی هایش در مجلس عوام کمتر از حزب محافظه کار باشد، اما با حمایت سایر احزاب کوچک بتواند تشکیل دولتی اقلیت دهد، این دولت فاقد مشروعیت کافی خواهد بود.

بر اساس نظام سیاسی انگلیس، مجلس عوام این کشور از 650 کرسی تشکیل شده است؛ بنابراین یک حزب برای اینکه بتواند بدون نیاز به نمایندگان احزاب دیگر کشور را اداره کند، باید دست کم 326 کرسی داشته باشد اما نظرسنجی ها نشانگر آن است که هیچکدام از دو حزب اصلی محافظه کار و کارگر به تنهایی قادر به کسب این میزان کرسی نیستند.

در این شرایط 'اد میلیبند ' رهبرحزب کارگر با حمایت حزب ملی اسکاتلند و سایر احزاب چون حزب لیبرال دمکرات و حزب سبز می تواند به رغم عدم پیروزی قاطع در انتخابات و حتی کمتر بودن شمار کرسی های حزبش در مجلس عوام از حزب محافظه کار، به نخست وزیری دست یابد.

دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس، روز سه شنبه گذشته 'اد میلیبند' را متهم کرد که با هر ترفندی به دنبال پیروزی در انتخابات و رسیدن به نخست وزیری است وحزب کارگر تنها به اعتبار تشکیل دولت ائتلافی با حزب ملی اسکاتلند می تواند دولت را در دست بگیرد؛ ادعایی که 'اد میلیبند' بارها آن را رد کرده است.

اد میلیبند در آخرین مناظره تلویزیونی اش گفته بود که حتی اگر به قیمت از دست دادن پیروزی در انتخابات عمومی باشد، حاضر نیست با حزب ملی اسکاتلند معامله کند.

وی همچنین در واپسین روزهای باقی مانده به انتخابات گفت که از طرح معافیت مالیات برای آن دسته از انگلیسی هایی که بابت درآمد خارج کشورشان مالیات نمی پردازند حمایت نمی کند و در صورت پیروزی در انتخابات آن را حذف خواهد کرد.

میلیبند با بیان اینکه تنها حزب کارگر قادر به انجام این کار است، هشدار داد: دیوید کامرون و نایجل فاراژ ( رهبر حزب یوکیپ) تنها از قشر پولدار حمایت می کنند اما 'نیک کلگ' رهبر حزب لیبرال دمکرات [همچون ما] از این طرح دفاع می کند.

در این شرایط، هراس از اینکه دولت بعدی انگلیس پس از انتخابات پارلمانی روز پنجشنبه، از مشروعیت کافی برخوردار باشد یا خیر، موضوع گزارشی است که روزنامه ایندیپندنت روز چهارشنبه به آن پرداخته و مجموعه ای از احتمالات و گزینه ها را بررسی کرده است.

ایندیپندنت نوشت: نظر سنجی ها حاکی از آن است که حزب کارگر در بهترین شرایط می تواند 290 کرسی مجلس عوام را از آن خود کند که در آن صورت نیازمند 36 کرسی دیگر برای تشکیل دولت ائتلافی است. و این در حالی است که حزب ملی اسکاتلند قادر به کسب بیش از 40 کرسی خواهد بود.

این روزنامه با اشاره به نظرسنجی موسسه 'او آر بی' که از دو هزار نفر صورت گرفته است، نوشت: انگلیسی ها و ساکنین ولز معتقدند که حزب ملی اسکاتلند نباید از وضعیتی که در آن هیچکدام از احزاب سیاسی نتوانند رای قاطع را در مجلس بدست آورند، سوء استفاده کند.

ایندیپندنت افزود: تنها 29 درصد از رای دهندگان معتقدند که حزب ملی اسکاتلند می تواند حق وتو کردن سیاست هایی را داشته باشد که به این کشور مرتبط نیست و 71 درصد دیگر با این نظریه مخالفند.

روزنامه 'ایندیپندنت' افزود: این نظرسنجی حاکی از آن است که از هر 10 نفر رای دهنده انگلیسی هفت نفر معتقدند که حزب ملی اسکاتلند نباید اختیار وتو کردن آن دسته از سیاست هایی که مرتبط با اسکاتلند نیست را در مجلس عوام انگلیس داشته باشد.

انگلستان (بریتانیا) از چهار منطقه انگلیس، اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی تشکیل شده است و پارلمان وستمینستر ( مجلس عوام) به عنوان قلب نظام سیاسی، بر سیاست های کلان بریتانیا حاکم است.

** بعد از انتخابات هفتم 'می' چه خوهد شد

ایندیپندنت در این گزارش به پیش بینی وقایع پس از انتخابت روز پنجشنبه اشاره کرده و به نقل از نیک کلگ نوشت: بر هیچکس پوشیده نیست که در این انتخابات هیچ حزبی قادر به کسب رای قاطع نخواهد بود. لیبرال دمکرات ها نشان دادند که ائتلاف ها می تواند قوی و پایدار باشد. اما در همین حال دو حزب کارگر و محافظه کار می توانند صحنه ی ناآرامی در کشور باشند.

این روزنامه به نقل از وی افزود: اما اگر آنها بخواهند به جای منافع ملی، به زور یک دولت اقلیت را تشکیل دهند، تمام زحمات مردم را در طول پنج سال گذشته ضایع خواهند کرد. آخرین صدمه ای که انگلیس می تواند از این جریان متحمل شود، برگزاری انتخابات پیش از ایام کریسمس است. اما اگر دیوید کامرون و اد میلیبند بخواهند منافع سیاسی شان را بر منافع ملی ترجیح دهند، این اتفاق روی خواهد داد.

ایندیپندنت نوشت: دیوید کامرون نیز در واپسین ساعات باقی مانده به انتخابات عمومی به مردم هشدار داده است که رای به احزاب دیگری غیر از حزب محافظه کار، تنها راه را برای حزب کارگر و حزب ملی اسکاتلند باز می کند تا با ائتلاف یکدیگر بتوانند دولت تشکیل دهند.

این روزنامه انگلیسی افزود: در همین حال گوردن براون، نخست وزیر اسبق انگلیس نیز در اظهاراتی در حمایت از حزب کارگر در شهر گلاسکو (اسکاتلند) گفت: عدالت اجتماعی در رگهای حزب کارگر می جوشد، اما حزب ملی اسکاتلند نمی تواند درک کند که تنها از طریق همکاری و روحیه شراکت می تواند عدالت اجتماعی را به ارمغان آورد.

ایندیپندنت نوشت: وی با ناسیونالیست خطاب کردن حزب ملی اسکاتلند گفت: در پس هر تصمیم آنها، روحیه ناسیونالیستی وجود دارد و به همین خاطر است که هیچ معامله ای با آنها از سوی حزب کارگر صورت نخواهد گرفت.



*** تصویر آخر

ایندیپندنت در پایان به طرح چند سوال در خصوص تصویر پس از انتخابات پرداخت و نوشت:

- چه زمانی تصویر مشخصی را خواهیم داشت؟

اگر نتیجه آراء شانه به شانه باشد، ممکن است شمارش کامل آراء و اعلام نتیجه نهایی که در آن مشخص می شود کدام حزب دست برنده را خواهد داشت، تا جمعه ظهر به طول بیانجامد.

- اگر دیوید کامرون کرسی های بیشتری را کسب کند؟

بسته به تعداد کرسی ها، وی می تواند دولت ائتلافی اش را تشکیل دهد. به عبارت دیگر، اگرمحافظه کاران با یک ائتلاف بتوانند 326 کرسی مورد نیاز برای تشکیل دولت ائتلافی را بدست بیاورند تکلیف مشخص است، در غیر این صورت می بایست با ائتلاف دو حزب یا بیشتر پیشنهاد تشکیل دولت دهد.

- اگر محافظه کاران با اختلاف جزئی از حزب کارگر عقب تر باشند؟

به رغم اینکه از نظر محاسباتی حزب محافظه کار اکثریت کرسی ها را در مجلس نخواهد داشت، اما به دلیل اینکه دیوید کامرون نخست وزیر است می تواند با کسب حمایت سیاسی همچنان به عنوان نخست وزیر باقی بماند.

- و اگر میلیبند اکثریت کرسی ها را بدست بیاورد؟

در این صورت انتظار می رود که کامرون دفتر نخست وزیری را ترک کند و بدنبال آن اد میلیبند می بایست باید با ائتلاف با یک و یا چند حزب کوچکتر دولت ائتلافی اش را تشکیل دهد.

با این حال و از آنجا که گفته می شود در بهترین حالت حزب کارگر می تواند 290 کرسی را بدست آورد و از طرفی قصد ائتلاف با حزب ملی اسکاتلند را ندارد مساله تا حدودی پیچیده خواهد شد.

انتخابات عمومی انگلیس که پنجاه و ششمین انتخابات پارلمانی این کشور از سال 1801 میلادی بشمار می آید، قرار است در هفتم ماه می ( 17 اردیبهشت ) یعنی فردا برگزار شود و حزب پیروز سکان دولت این کشور را به مدت پنج سال در دست خواهد گرفت.

شعبه های رای گیری ساعت 6:00 صبح روز پنجشنبه به روی رای دهندگان گشوده خواهد شد و ساعت 21:00همان روز به فعالیت خود پایان خواهند داد. نتایج اولیه انتخابات نیمه شب پنجشنبه، و نتایج نهایی تا بعدازظهر جمعه منتشر خواهد شد.

دهها میلیون نفر برای شرکت در انتخابات پارلمانی انگلیس ثبت نام کرده اند، و حدود چهار هزار نامزد شرکت در انتخابات شده اند. انتخابات در حدود 50 هزار شبعه اخذ رای برگزار خواهد شد.

اگر نتایج انتخابات در حد انتظار نباشد، ممکن است مذاکرات بین احزاب فوراً آغاز شود، هر چند که برگزاری مراسم سالگرد پایان جنگ جهانی دوم ممکن است موجب به تعویق افتادن این مذاکرات شود.

در پنج سال گذشته دولت انگلیس، دولتی ائتلافی متشکل از حزب اصلی محافظه کار به رهبری دیوید کامرون و حزب لیبرال دموکرات به رهبری نیک کلگ بوده است.

اروپام**1** ن**1552

نظر شما