خبرگزاری میزان: نکته قابل تامل در نشست سران کشورهای همکاری خلیج فارس که امروز در عربسنان آغاز بکار می کند، حضور فرانسوا اولاند رییس جمهوری فرانسه به عنوان ناظر است.
به گزارش خبرگزاری میزان، حضور رییس جمهوری فرانسه در این نشست به عنوان کشور غربی برای نخستین بار صورت می گیرد و وقوع آن نشان از تلاش کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس برای نزدیک شدن به فرانسه و تمایل الیزه به بازار این کشور هاست.
"ارفد الجنابی" گزارشگر شبکه تلویزیونی العربیه دراین باره گفت: برخی درباره علت حضور فرانسه در نشست شورای همکاری خلیج فارس که روز سه شنبه در ریاض برگزار می شود می پرسند. نشستی که به بررسی مسائل منطقه و در راس آن ها تحولات یمن و حضور ایران در این کشور می پردازد. برای جواب به این سوال باید به نقاط قوت روابط کشورهای حوزه خلیج فارس با فرانسه نگریست. روابط خوب میان این کشورها بیش از پیش ملموس تر و بهتر شده است.
در سفر فرانسوا اولاند به عربستان یک اعلامیه مشترک میان ریاض و پاریس در خصوص نفشه راه سیاسی و اقتصادی و راهبردی امضا شد.
فرانسه که از عملیات طوفان قاطعیت حمایت می کرد آخرین مواضع قوی و روشن پاریس بود که با این اقدام خود از کشورهای شورای همکاری خلیج فارس حمایت کرد. نقطه دیگر از نقاط مشترک میان دو کشور به موضع فرانسه در قبال بحران سوریه مربوط می شود.
فرانسه در خصوص توافق هسته ای میان ایران و کشورهای عضو گروه 5+1 نیز با عربستان نقطه مشترک دارد. فرانسه و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس از اینکه با توافقی هسته ای فعالیت های هسته ای ایران جنبه قانونی پیدا کند، ناخرسند هستند.
این شبکه مدعی شد، مساله هسته ای ایران باعث ایجاد مشکلات بیشتر برای منطقه و بی ثباتی منطقه شده است.
فرانسه با این موضع گیری های خود می خواهد از فرصت بزرگی که برای پر کردن خلائی که به علت عدم حضور آمریکا ایجاد شده است استفاده کند.
همه این امور باعث می شود تا کشورهای شورای همکاری خلیج فارس یک پیام به آمریکا که در مواضع بین المللی عقب نشسته است بفرستند. اختصاص یک کرسی به فرانسه در نشست شورای همکاری خلیج فارس این پیام را تفسیر می کند.
با حضور رییس جمهوری فرانسه؛
نشست سران شورای همکاری خلیج فارس امروز در ریاض برگزار می شود
صاحبخبر -
∎