شناسهٔ خبر: 4910757 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: خانه ملت | لینک خبر

این بار توطئه رئیس‌جمهوری فرانسه خاورمیانه را به آتش می‌کشد

قمار اولاند با سکه‌های سعودی

فرانسوااولاند که به عنوان منفورترین رئیس‌جمهوری فرانسه شناخته می‌شود برای بهبود وضعیت اقتصادی کت‌آبی‌ها و فرار از شکست به تشدید اختلاف شورای همکاری‌خلیج فارس با جمهوری اسلامی و رقابت مستقیم با ایالات متحده روی آورده است. این موضوع با حضور اولاند عربستان عملیاتی خواهد شد.

صاحب‌خبر -

خبرگزاری خانه ملت، گروه‌بین الملل -  علی ودایع :  کاخ‌الیزه در پاریس حال و روز خوبی ندارد.  رئیس‌جمهوری سوسیالیست فرانسه در میان کت آبی‌ها مقبولیت خود را از دست‌ داده‌است. براساس آخرین نظرسنجی‌ها بیش از 80 درصد مردم فرانسه خواهان کناره گیری فرانسوااولاند از انتخابات ریاست جمهوری 2017 این کشور شده‌اند.

بر اساس یافته های این نظرسنجی که توسط موسسه «سی اس ای» انجام شد، مهمترین علت مخالفت مردم فرانسه با نامزدی دوباره اولاند در انتخابات ریاست جمهوری، عملکرد ضعیف اقتصادی وی است.این نظرسنجی همچنین نشان داد 81 درصد از مردم فرانسه عقیده دارند عملکرد اولاند در دوران ریاست جمهوری، «منفی» بوده است.براساس گزارش‌های منتشر شده ناتوانی دولت سوسیالیست فرانسه در مدیریت فشارهای اقتصادی ، افزایش نرخ تورم ، کاهش قدرت خرید مردم در کنار موج فزاینده بی کاری موجب شکل‌گیری موجی از نارضایتی‌ها شده است.

 در کنار ضعف فاحش رئیس‌جمهوری فرانسه در مدیریت بحران‌های داخلی این کشور،خیانت اولاند به همسرانش نیز موضوع جالبی است که در جریان افشای معاشقه پنهانی اولاند با «ژولی گیه» (Julie Gayet)به سوژه‌ای داغ تبدیل شد. سال گذشته  و به دنبال برملا شدن این ماجرا «والری تریروایلر» که بدون ازدواج با رئیس جمهوری فرانسه در کاخ الیزه زندگی می‌کرد بعد از آن‌که از بیمارستان مرخص شد با انتشار کتاب جنجالی ..... اتهامات سنگین اخلاقی و خانوادگی را متوجه مرد نامحبوب الیزه کرد.  پیش از خانم والری تریروایلر ، «سگولن‌رویال» حدود 30 سال بدون ازدواج رسمی شریک زندگی اولاند بود. این سیاستمدار سوسیالیست که در انتخابات 2007 رقیب «نیکلاسارکوزی» بود بعد از شکست از اولاند جدا شد.در کتابی که درباره زندگی خصوصی این دو نفر نوشته شده آمده است که اولاند آدم وفاداری در رابطه خود نبوده است.

در یک جمع‌بندی کلی از نظر فرانسوی‌ها درباره اولاند می‌توان گفت که وی در میان کسانی که از زمان تأسیس جمهوری پنجم در سال ۱۹۵۸ در این کشور به قدرت رسیده‌اند، پایین‌ترین میزان محبوبیت را دارد و شکست وی حتمی به نظر می‌رسد؛در همین حال شکست‌های سنگین سوسیالیست‌ها و هواداران اولاند در انتخابات شهرداری‌ها را می‌توان سندی بر این مدعا قلمداد کرد. گفته می‌شود که نیکلا سارکوزی با تجمیع قدرت محافظه‌کاران فرانسه در حزب UMP  برا فتح الیزه دورخیز کرده است. در این میان «مارین‌لوپن» که از او به عنوان دخترعصیان گر و ملی گرای فرانسه نام‌ برده‌می‌شود قطعا حرف‌های زیادی برای گفتن خواهد داشت.

تلاش اولاند برای فرار از شکست

رئیس‌جمهوری فرانسه که در داخل حرفی برای گفتن ندارد در جریان حمله اعضای داعش به مجله فکاهی «شارلی ابدو» و حوادث تروریستی پاریس حداکثر بهره‌برداری را انجام دهد. اتفاقا براساس نظرسنجی‌ها اولاند در انحراف افکار عمومی به موفقیت‌هایی نیز دست‌یافت. در نظرسنجی هایی که درماه ژانویه انجام گرفته بود، 32 درصد فرانسوی‌ها اعلام کردند که وی دارای ویژگی هایی نظیر شجاعت و قاطعیت در تصمیم‌گیری است.

اولاند را در فرانسه می‌توان یک بازنده تمام عیار می‌توان نامید که دیگر امیدی به بقا در کاخ الیزه ندارد. وی برای کمرنگ کردن کابوس‌هایی که دست به گریبان است ، دیپلماسی تهاجمی را در پیش گرفت. اولاند باتوجه به این که کت‌آبِی‌ها استعمارگران سنتی قاره آفریقا محسوب می‌شوند برای حفاظت از منافع فرانسه با لشگر کشی به کشورهایی نظیر نیجریه تلاش کرد ژست مقتدرانه بگیرد.اولاند و رسانه‌های دولتی فرانسه به شدت تلاش کردند که اولاند را به عنوان ناجی قاره سیاه معرفی کنند اما در واقع به هیچ موفقیتی دست پیدا نکردند. امروزتروریست‌های «بوکوحرام» و «الشباب» آزادانه دست به هر اقدامی که اراده کنند ، می زنند و فرانسه هیچ اقدام موثری انجام نمی‌دهد.

پاریس که دست به هر اقدامی می‌زند با شکست مواجه می‌شود برای جبران مافات ، جنگ‌طلبی در خاورمیانه را در پیش گرفته‌است.

در جریان شکل‌گیری جنگ داخلی سوریه و شکل گیری تروریست‌های چندملیتی تکفیری  داعش ، فرانسه در میان کشورهای اروپایی تندترین موضع‌گیری‌ها را اتخاذ کرد. اولاند برای به دست آوردن دل وارثان حکومت عثمانی و آل‌سعود خود را به آب و آتش زد. فرانسوی‌ها با صرف هزینه‌هایی گزاف تسلیحات در اختیار شورشیان سوریه قرار دادند تا این کشور رتبه اول را در میان اتباع غربی عضو داعش کسب کند. فرانسه در بازی نابخردانه اولاند تا جایی پیش رفت که دوسال پیش و در جریان استفاده داعش از تسلیحات شیمیایی جنگنده‌های خود را برای بمباران مواضع دولت سوریه به این کشور اعزام کرد. براساس گزارش‌هایی که توسط وال‌استریت ‍ژورنال منتشر شده بود ؛‌« زمانی که جنگنده‌های فرانسه در آسمان مدیترانه بودند ، در جریان مکالمه تلفنی تند اوباما با اولاند وی را از این اقدام منع کرد. آمریکایی ها به شدت نگران وقوع جنگ‌جهانی‌سوم و از دست رفتن آخرین فرصت مذاکرات اتمی بودند.»

رقابت با آمریکا در تخاصم با جمهوری‌اسلامی

اولاند برای جبران تحقیر خود در مقابل اوباما رقابت مستقیم با ایالات متحده را به عنوان یک بازی‌خراب‌کن در دستور کار قرار داد.  فرانسه در جریان مذاکرات موسوم به «ژنو1» زمانی که تفاهم جامع‌هسته‌ای محتمل ترین نتیجه چانه زنی‌ها بود ناگهان زیر میز زدند و تا امروز نیز به نوعی رویه کارشکنی خود را ادامه داده اند.فرانسوی‌ها به عنوان عنصری بهانه‌گیر منافع نامشروع رژیم صهیونیستی را نیز دنبال می‌کند.

در روزهایی که نگارش متن توافق جامع‌هسته‌ای آغاز شده‌است ، فرانسه رسما وارد رقابت مستقیم با آمریکا در خلیج فارس شده‌است . فرانسوا اولاند در نشست شورای همکاری خلیج فارس حضور خواهد یافت و به این ترتیب وی نخستین مقام بلند پایه غربی خواهد شد که از زمان تشکیل این نهاد در سال 1981 تاکنون در نشست آن شرکت می کند. اولین موضوعی که مورد این دیدار جلب توجه می‌کند فاصله زمانی این دیدار با نشست شیوخ عرب با رئیس‌جمهوری آمریکا در کمپ دیوید است. براساس نوشته روزنامه وال‌استریت‌ژورنال، آمریکا تلاش می‌کند در آستانه امضای تفاهم احتمالی جامع هسته‌ای با جمهوری‌اسلامی رضایت کشورهای عرب متخاصم با ایران را جلب کند. حال واقعیت آن است که روابط کاخ سفید با شورای همکاری خلیج فارس دیگر مانند گذشته نیست. عربستان در جریان بهار عربی مشاهده کرد که امریکایی ها هیچ اقدامی در حمایت از دیکتاتوری«حسنی مبارک» انجام ندادند. در عین حال اگرچه آمریکا همچنان اصلی‌ترین متحد شورای همکاری خلیج فارس محسوب می‌شود اما اسناد فاش شده سرّی توسط سایت افشاگر «ویکی‌لیکس» نشان از بگومگوهای تند ریاض با واشنگتن برسر باج خواهی آل‌سعود از ایالات متحده است.

فرانسه تلاش می‌کند با رخنه در اختلافات ایجاد شده و موضع‌گیری تهاجمی در مقابل تهران بازار تسلیحاتی شورای همکاری خلیج فارس را در جنگ‌های خاورمیانه تصاحب کند. فرانسه در اولین گام قراردادی به ارزش 7میلیارد دلار برای فروش جنگنده‌های «رافال» با قطر نهایی کرده است که امروز و در جریان سفر اولاند به قطر نهایی خواهد شد. موضوع پنها در رویکرد استعماری کت آبی‌ها اینجاست که پاریس با علم به رقابت سنگین قطر با عربستان به نوعی با هردو کشور وارد بازی شده‌است. اولاند پس از قطر راهی ریاض خواهد شد.

گفتنی است براساس تغییر دکترین ایالات متحده،آمریکا نیزوهای نظامی خود را برای حضور پررنگ تر در خاوردور برای محار چین و  مقابله با روسیه در دریای سیاه خارج خواهد کرد. واشنگتن قصد دارد خلا حضور خود را توسط ناوگان سلطنتی بریتانیا به عنوان قدیمی ترین استعمارگران خلیج فارس پر کند اما فرانسه با منفعت طلبی در مناقشه دیکتاتورهای عرب با جمهوری‌اسلامی تلاش می‌کند برنامه‌های آمریکا را برهم بزند. درهمین حال اکنون آمریکا و برخی دیگر از متحدان آن به این باور مهم دست یافته اند که برقراری ثابت و امنیت منطقه ای منهای ایران و بدون حمایت و حضور ایران و اجرای هرگونه مدل امنیتی موثر در منطقه بدون بازیگری ایران به سرانجام مقصود نخواهد رسید.فرانسه با بی‌اعتنایی به این موضوع گسترش جنگ خاورمیانه را تشدید خواهد کرد.

برنامه اولاند در شورای همکاری خلیج فارس

رئیس‌جمهوری فرانسه که در نشست فردای رهبران شورای همکاری خلیج فارس حاضر خواهد شد در زمینه‌های اقتصادی تلاش می‌کندبرنامه‌های نفتی این کشورها را توسط شرکت نفتی «توتال» تصاحب کند. اما در نگاه پنهان کت‌آبی‌ها تصاحب بازار بزرگ ترین مشتریان تسلحیات جهان نشانه گرفته‌شده است. براساس گمانه زنی‌ها « ژان ایو لودریان» وزیردفاع فرانسه اصلی ترین عنصر مذاکرات محسوب می‌شود. اولاند با نفوذ شرکت‌های نفتی و فروش تسلیحات تلاش می کند که ضعف اقتصادی فرانسه را بهبود بخشد.

فروش تسلیحات نظامی مدرن به کشورهایی با نظام های حکومتی توتالیتر، مستبد و دیکتاتوری خانوادگی- اشرافی، با اصل عدم حمایت پاریس از این نوع نظام های سیاسی همخوانی ندارد و نشانگر رویکرد دوگانه پاریس در برخورد با مقوله حقوق بشر است. در عین حال بی‌اعتنایی اولاند به ارتکاب جنایت جنگی توسط عربستان و متحدان این کشور در تهاجم به یمن موضوعی نابخشودنی است.

در میان همهمه خبرهای منتشر شده موضوع مضحک اینجاست که در جریان مذاکره با حامیان اصلی داعش و القاعده چگونگی اجرای قطعنامه های ضد تروریسم شورای امنیت سازمان ملل متحد در مبارزه با تروریسم در دستور کار قرار ندارد. فرانسه از یک طرف خود را قربانی تروریسم تکفیری معرفی می‌کند و از طرف دیگر هیچ اقدامی در مواجه با تئورسین‌های داعش انجام نمی‌دهد. لازم به ذکر است مانوئل والس، نخست وزیر فرانسه در دفاع از برنامه دولت این کشور برای جلوگیری از پیوستن اتباع فرانسوی به نیروهای داعش هفته گذشته اعلام کرده بود« ما باید به این پدیده جدید توجه خاص کنیم چون خطرات آن در خاک فرانسه وجود دارد.»

بسیاری در فرانسه بر این باورند که اقدامات الیزه اتحاد و یکپارچگی ملی را تحت الشعاع قرار خواهد داد و صلح داخلی را با خطر جدی روبرو می سازد. چراکه تقریبا شش میلیون مسلمان ساکن فرانسه شاهد روابط استراتژیک و تنگاتنگ کشورشان با کشورهایی هستند که نمایندگی مسلمانان رادیکال و افراطی را بر عهده دارند و این امر شاید بر افکار و عقاید مسلمانان فرانسوی بویژه قشر جوان تاثیرات سوئی  ایجاد کند

در جمع‌بندی نهایی از رویکرد اولاند می‌توان گفت که رئیس جمهوری فرانسه برای فرار از شکست حتمی در مقابل سارکوزی یا مارین لوپن به جنگ افروزی در خاورمیانه روی آورده است، اما این اقدام نه تنها به انزوای کت‌آبی‌ها در میان متحدین غربی منجر خواهد شد بلکه هیچ تاثیری بر فضای سیاسی این کشور نمی‌گذارد.
فرانسوااولاند در انتخابات 2017 به عنوان یک مقهور که نه خانواده‌ای دارد و نه جایگاه در فضای سیاسی فرانسه باید کاخ الیزه را ترک کند.

پایان پیام/