به گزارش خبرنگار ایلنا، در جریان هشتمین جلسه شورای شهر گزارش سازمان بهشت زهرا و سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در صحن شورای شهر قرائت شد.
سعید خال، مدیرعامل سازمان بهشت زهرا در تشریح عملکرد این سازمان با اشارهاحداث و آغاز به کار بهشت زهرا (س) تهران از سال ۱۳۴۹، گفت: مجموع مساحت این آرامستان ۵۸۴ هکتار بوده و تاکنون یک میلیون و ۸۰۰ هزار متوفی در آن پذیرش شدهاند.
خال درباره تعداد متوفیان کرونا در بهشت زهرا(س) گفت: از ابتدای شیوع ویروس کرونا در کشور تا شب گذشته تدفین ۴۱ هزار و ۵۹۱ متوفی کرونایی توسط سایت بهشت زهرا انجام شده که معادل ۴۰ درصد متوفیان کرونایی کشور بوده است. از این تعداد ۲۴ هزار و ۸۳۸ متوفی مرد و ۱۶ هزار و ۷۵۳ متوفی زن در بهشت زهرا تدفین شدهاند.
مدیرعامل سازمان بهشتزهرا گفت: از ابتدای کرونا ۱۲ مرحله چکاب همه پرسنل از طریق غربالگری و تست خون انجام گرفته ولی تا کنون ۲۲۵ نفر از پرسنل تست آنها مثبت شده که بلافاصله قرنطینه و بهبودی کامل به دست آوردند و خوشبختانه با تزریق به موقع واکسن کرونا نیز به طور کلی تلفات نیروی انسانی تا به امروز بین کارکنان بهشتزهرا نداشتهایم.
وی با اشاره به برگزاری جلسات فوقالعاده جهت ساخت تعدادی قبر به صورت ویژه گفت: آمادهسازی قبور جدید مورد نیاز با مساعدت سازمان بازرسی کل کشور انجام شد ولی باید توجه داشت که قابلیت پذیرش متوفی در شرایط عادی ۱۶۰ تا ۱۸۰ متوفی است ولی این آمار در شرایط کرونا به شدت افزایش یافت و در روزهایی به دفن ۴۰۰ متوفی در بهشت زهرا رسیدیم.
پس از توضیحات خال، اعضای شورای شهر تهران به طرح سوال پرداختند.
سید محمد آقامیری از خدماترسانی پرسنل بهشت زهرا در زمان پاندمی کرونا تشکر کرد و گفت: از مدیرعامل بهشت زهرا(س) که یک کار جهادی و ایثارگرانه انجام میدهند، تشکر میکنم. کار اینها بسیار ارزشمند است و بدون هیچ چشمداشتی پای کار هستند و زحمت کشیدند و از مدیر عامل و پرسنل بهشت زهرا، گروههای جهادی روحانیت و بسیج که در این مدت پای کار هستند تشکر میکنم.
سپس حبیب کاشانی، ضمن تشکر از اقدامات جهادی بهشت زهرا در دوران پاندمی کرونا گفت: ظرفیت بهشت زهرا رو به پایان است و ممکن است باعث نگرانی شود، توضیح دهید که چه تدابیری برای توسعه بهشت زهرا اندیشه شده است.
علیرضا نادعلی نیز در واکنش به ویدئو ارائه شده در صحن گفت: ارجاع دادن به رفرنس و مرجع و مأخذی فاسد مانند بی بی سی کار اشتباهی است و در حضور همکاران ما استدعا دارم از رسانههای فاسد به عنوان مرجع خبری استفاده نکنید و متناسب با سیاستهای رسمی کشور از منابع استفاده کنید.
جعفر بندی شربیانی نیز پس از استماع گزارش خال گفت: ظرفیت بهشت زهرا در حال پر شدن است و باید فکری به این موضوع کرد و نباید اصرار کنیم تنها راه حل گسترش بهشت زهرا باشد.
پرویز سروری نیز با طرح سوالی گفت: با توجه به اینکه ۵۰ سال از قدمت بهشت زهرا میگذرد آیا برنامهای برای استفاده مجدد از قبوری که ۳۰ سال از دفن در آن میگذرد، دارید؟
میثم مظفر پیشنهاد ایجاد آرامستانهای محل را مطرح کرد و گفت: امکان خوبی را ایجاد کنیم که بازماندگان بتوانند. در طول هفته در محلات بر سر مزار متوفیان خود حاضر شوند. پیشنهاد میکنم به عنوان یکی رویکرد تحولی کار نو و جدی انجام دهیم تا بتوانیم آرامستانهای کوچک منطقهای و محلی را با رعایت استانداردهایی که خللی در زیست شهری ایجاد نمیکند، بوجود آوریم.
سوده نجفی نیز با اشاره به بازدید خود از بهشت زهرا گفت: بانوان تطهیرگر پس از شست و شوی اموات، چند نفری متوفی را بلند میکنند و متوجه شدم که چند نفر از آنها که سنی کمتر از ۳۰ سال هم دارند، جراحی دیسک کمر انجام دادند و باید راهکار علمی برای این مسأله وجود داشته باشد تا به این عارضهها دچار نشوند.
∎