شناسهٔ خبر: 49190674 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

بیانیه پایانی اجلاس بغداد: مقابله با چالش‌های منطقه اتحاد و همکاری لازم دارد

شرکت کنندگان در اجلاس بغداد در بیانیه پایانی آن بر لزوم وحدت بخشیدن به تلاش‌های منطقه‌ای و بین المللی برای ایجاد ثبات و امنیت در منطقه تاکید کردند.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، کنفرانس همکاری و شراکت بغداد که نخستین روز آن امروز شنبه با مشارکت نُه کشور برگزار شد، بیانیه پایانی خود را صادر کرد.

به گزارش موازین نیوز، در این بیانیه آمده است: شرکت‌کنندگان ضمن تاکید بر لزوم وحدت بخشیدن به تلاش‌های منطقه‌ای و بین المللی به دلیل بازتاب مثبت آن بر ثبات و امنیت منطقه، از تلاش‌های دیپلماتیک عراق برای دستیابی به مشترکات با کشور‌های منطقه و جهان استقبال کردند.

بر اساس این بیانیه، میزبانی بغداد از اجلاس همکاری و شراکت کشور‌های همسایه عراق، گواه آشکار از سیاست تعادل و همکاری مثبت عراق در روابط خارجی آن با دیگر کشورهاست.

شرکت‌کنندگان در این اجلاس بر حمایت خود از تلاش‌های دولت عراق برای تقویت نهاد‌های دولتی و برگزاری انتخابات این کشور تاکید کردند.
آن‌ها همچنین اذعان داشتند که منطقه با چالش‌های مشترکی روبه روست که مستلزم تعامل با آن بر اساس اصول امنیت مشترک، منافع متقابل اصول حسن همسایگی و دخالت نکردن در امور داخلی یکدیگر است.

شرکت کنندگان اجلاس بغداد اعلام کردند که از تلاش‌های عراق در بازسازی و فراهم کردن خدمات و ایجاد زیرساخت‌ها در این کشور حمایت می‌کنند.
آن‌ها تلاش‌های عراق و رشادت‌های فرزندان آن را در مبارزه با تروریسم ستودند و بار دیگر مخالفت خود را با همه اشکال تروریسم اعلام کردند.

در این بیانیه آمده است: شرکت‌کنندگان بر ضرورت ادامه همکاری در مقابله با کرونا از طریق مبادله تجربیات و انتقال تجربیات موفق تاکید کردند.

در پایان این بیانیه آن‌ها در مورد لزوم وحدت تلاش‌ها برای مقابله با چالش‌های ناشی از تغییرات آب و هوا و گرم شدن زمین توافق شد.

اجلاس دو روزه سران کشور‌های همسایه عراق و برخی کشور‌های عربی با عنوان «کنفرانس همکاری و شراکت بغداد» و با محوریت پرداختن به امنیت منطقه امروز شنبه آغاز به کار کرد و پس از سخنرانی شماری از شرکت کنندگان، ادامه جلسه به ریاست مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق پشت در‌های بسته برگزار شد.

«امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه، «عبدالفتاح السیسی» رئیس‌جمهور مصر، «تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر، «عبدالله دوم» شاه اردن، «حسین امیر عبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، «صباح خالد الصباح» نخست‌وزیر کویت، «مولود چاووش اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه و «محمد بن راشد آل مکتوم» معاون رئیس امارات عربی متحده و «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه سعودی از جمله شرکت کنندگان در این اجلاس هستند.

با آنکه از این اجلاس با عنوان نشست همسایگان عراق یاد می‌شود؛ اما سوریه دعوتی از عراق برای مشارکت در این نشست دریافت نکرد. عراق علت دعوت نشدن سوریه را، اختلاف میان کشور‌ها بر سر این کشور توصیف کرد و در عین حال گفت که بغداد هیچ گاه روابط خود را با دمشق قطع نکرده است.

سفرای کشور‌های عضو دائم شورای امنیت هم در سطح سفیر در این اجلاس حضور دارند.


نظر شما