خبرگزاری میزان _ برنا نوشت: محمدرضا هاشمیان گفت: متاسفانه در کشور ما، همه کرونا را در یک وضعیت میدانند و فکر میکنند فردی که با علائم خفیف بیماری در خانه است با فرد بیماری که در آی سی یو بستری است، شرایط یکسانی دارد و این مورد یکی از اساسیترین مشکلات ما در مسئلهی کرونا است.
متخصص آی سی یو بیمارستان مسیح دانشوری با بیان اینکه یکی از موضوعاتی که مطرح میشود این است که اعلام میکنند، بیماران کرونایی که به بیمارستان میروند، در نهایت میمیرند و قاعدتا قرار نیست مرگ و میر در منازل رخ دهد، افزود: قرار بر این است که بیشتر بیماران کرونایی خوب شوند و در همین راستا قرار نیست همه کروناییها عوارض تنفسی داشته باشند افرادی که دارای عوارض تنفسی هستند در بخشهای آی سی یو داروهایی دریافت میکنند که این عوارض را بهبود بخشند.
هاشمیان ادامه داد: عوارض تنفسی در بسیاری از بیماران کرونایی وجود دارد یا به دلیل شدت بیماری، این عوارض ایجاد میشود. یک سری از بیماران عوامل خطری دارند که زمانی که ایجاد میشود بیماری برای آنها خطرناکتر میشود که از جملهی این بیماری ها، بیماری دیابت است.
متخصص آی سی یو بیمارستان مسیح دانشوری با اشاره به اینکه بیماری دیابت عوارض کلیوی و عوارضهای دیگر را دارد و همچنین این بیمارها شانس وجود عفونتهای بیشتری را نیز دارند، گفت: از جمله عفونتهایی که افراد دیابتی را تهدید میکند عفونتهای قارچی است؛ لذا بیماریهایی مثل موکورمایکوزیس (قارچ سیاه) از جملهی این بیماریها هستند.
هاشمیان تصریح کرد: قارچ سیاه در بیماران بستری شده در آی سی یو شمار بیشتری را دارد و این بیماری فقط مختص به بیماران کرونایی بستری شده در بخش آی سی یو نیست.
او با بیان اینکه تزریق کورتنها خطرناک است و عفونتها را زیادی را ایجاد میکند، همچنین در حال حاضر دادن این داروها به بیمار کرونایی حاضر در بخش آی سی یو (خصوصا بیماران دیابتی) علاوه بر بهبودی میتواند عوارضی را نیز برای آنها داشته باشد که یکی از این عوارض بیماری موکورمایکوزیس است، گفت: قارچ سیاه مرگ و میر بالایی دارد و ۵۰ درصد از این بیماران شانس بیشتری برای این موضوع دارند.
هاشمیان افزود: آن چیزی که در سطح کشور مشاهده میکنیم این است بسیاری از درصدهای اعلام شده برای درگیری ریه غلط است و موضوع بیماری موکورمایکوزیس از نظر روحی بسیاری را به هم ریخته است و نیازمند بحثهای علمی است که مطرح کردن چنین بحثهایی در میان مردم ضرورتی ندارد.
او تصریح کرد: بیماریهایی مانند موکورمایکوزیس در آی سی یوها قبلا نیز وجود داشته است، اما در حال حاضر به دلیل تعداد زیاد بیماران این موضوع بیشتر به چشم میآید. همچنین این ادعا که هر کسی در خانه کرونا میگیرد حتما به قارچ سیاه هم مبتلا میشود، اصلا صحیح نیست. طرح چنین موضوعاتی در جامعه جز اینکه اخبار ناقص در جامعه پخش میشود روحیه افراد زیادی خدشه دار میشود همچنین باعث میشود بسیاری از افراد برای دریافت کورتنها ترس داشته باشند و حتی به بیمارستانها مراجعه کنند.
متخصص بخش آی سی یو بیمارستان مسیح دانشوری گفت: هماهنگیهای یکپارچهای درخصوص بخشهای آی سی یو در کشور وجود ندارد و هر کسی درباره مشکلات آی سی یوها صحبتهایی را میکند و این صحبتها میتواند انگیزههای درمانی سایر پزشکان را خراب کند.
او با بیان اینکه متاسفانه به جای اینکه روش درمان هند را در کشور عملیاتی کنیم صحبتهای مختلفی درخصوص داروهای مختلف انجام میشود، افزود: نگرش علمی را باید این روزها فراتر ببریم و باید برای کنترل دلتا نگاهمان به هندوستان باشد چرا که این کشور عوارض و مرگ و میر کمتری دارد.
هاشمیان گفت: ما باید حرکت کشورهای موجه در زمینه کنترل کرونا را جدی بگیریم و کشور هند در خصوص کنترل دلتا برای من کشور مرجع است، اما متاسفانه کشور ما این مرجعیت را مورد توجه قرار نداده است.
متخصص بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری افزود: کشوری هستیم که همیشه منبع سویههای مختلف کرونا بودیم و بهتر است دیگر آزمون و خطا نداشته باشیم و از تجربیات پزشکهای کشورهای دیگر برای کنترل بیماری استفاده کنیم.
او بیان کرد: در کمیته علمی قبلی منتظر مقالات کشورهای دیگر ماندیم تا ببینیم در نهایت چه اتفاقی میافتند و بعد از تحلیل آن ها، موارد مطرح شده را عملیاتی کنیم که در نتیجه دیدیم که در آخرین روز وزارت بهداشت ۷۰۲ نفر در آمار رسمی و بیشتر از این رقم را به صورت آمار غیر رسمی از دست دادیم و این امر نتیجهی عدم استفاده از تجربیات به روز دنیاست، اما ما همچنان از تجربه گذشته دنیا استفاده میکنیم همچنین امیدوارم این موضوع قطع شود و ما مرجع رسمی خودمان و بقیه کشورهای دنیا باشیم.
انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.