به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، در حالی که چند روز پیش در اروگوئه یک مادر باردار، واکسن کرونا را دریافت کرد، مطالعات انجام شده درباره تزریق واکسن کرونا برای زنان باردار نشان داده که تزریق واکسن بر مادران باردار تاثیر خنثی دارد.
گفتنی است؛ فعلا هیچگونه شواهدی وجود ندارد که نشان دهد واکسنهای کووید-۱۹، تأثیری بر باردارشدن دارند یا خیر.
کارشناسان پزشکی بر این باورند، هیچ توجیه زیستشناختی در کار نیست که تزریق واکسن بر بارداری تأثیری بگذارد و نتایج تحقیقات میدانی نیز این نظر را تقویت میکند.
همچنین در آزمایش اخیر شرکت فایزر، به دو گروه از زنان خواستار بارداری جداگانه واکسن و مایع خنثی تزریق شد، به طوریکه میزان بارداری در هر دو گروه شرکتکننده یکسان بوده است.
پژوهشگران دانشگاه ییل آمریکا که اخیرا مشغول بررسی تأثیرات واکسنهای ضدکووید بر تغییر عادت ماهانه زنان بودند، معتقدند، در آزمایشهای خود هیچ نکتهای دال بر کاهش توان باروری در اثر تزریق واکسن نیافتهاند.
از سوی دیگر مرکز اروپایی کنترل بیماریها و پیشگیری از آنها به زنان باردار توصیه کرده است از واکسن استفاده بکنند، چراکه براساس پژوهشهای اخیر، افراد در صورت ابتلا به کرونا، احتمال بیماری آنها شدیدتر و بستریشدن و مرگ در آنها نیز به همان مراتب بیشتر خواهد بود.
پژوهشهای همین مراکز نشان میدهد که هزاران زن بارداری که واکسن زدهاند حاملگی و زایمان عادی داشتهاند و کارشناسان توصیه میکنند که نباید واکسیناسیون کووید را به دلیل میل به بارداری یا آغاز درمانهای مربوط به باروری به تعویق انداخت.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/
نظر شما