شناسهٔ خبر: 48798737 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام:

انتظار یک دولت شفاف، کارآمد و عاری از فساد داریم

روزنامه جوان

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در تبیین نقش‌آفرینی دولت جدید برای ایجاد وفاق گفت: همه روی دولتی شفاف، کارآمد و سالم که عاری از فساد باشد، وفاق دارند.

صاحب‌خبر -

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در تبیین نقش‌آفرینی دولت جدید برای ایجاد وفاق گفت: همه روی دولتی شفاف، کارآمد و سالم که عاری از فساد باشد، وفاق دارند.
رهبر انقلاب اسلامی در مراسم تنفیذ حکم سیزدهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران به آقای سیّدابراهیم رئیسی توصیه‌های مهمی کردند. ایشان در بخشی از این توصیه‌ها فرمودند: «رئیس‌جمهور محترم در شعار‌های ایشان مسئله مردمی بودن تکرار شده؛ این را از دست ندهند؛ این چیز بسیار مهمّی است. «دولت مردمی» را که شعار ایشان بود، در واقعیّت محقّق کنند و به معنای واقعی کلمه با مردم، در کنار مردم، در میان مردم باشند. مردم یعنی همه مردم؛ بدون امتیاز‌های طبقاتی و گروهی. البتّه حضور در میان مردم -که سابقه این کار را هم ایشان دارند- نباید افراد را از ارتباط با نخبگان غافل کند. ارتباط با نخبگان هم در جای خود یک حرکت بسیار لازم و مفید است.»‌
پایگاه اطلاع‌رسانی KHAMENEI. IR برای تبیین برخی از این توصیه‌ها گفت‌وگویی با مهندس سیدمرتضی نبوی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و هیئت عالی حل اختلاف و تنظیم روابط قوای سه‌گانه انجام داده است. نبوی در پاسخ به این سؤال که دولت آقای رئیسی برای ایجاد وفاق در چه عرصه‌هایی می‌تواند نقش‌آفرینی کند، گفته است: امروزه مسائل زیادی است که همه روی آن توافق دارند و باید این مسائل حل شود. فکر می‌کنم اوّلین مسئله واکسیناسیون کرونا باشد. همه روی این مسئله وفاق دارند و دولت می‌تواند از ملت، سایر ارگان‌ها، امکانات کشور و امکانات دولتی و مردمی برای گسترش واکسیناسیون استفاده کند. اگر این اتفاق بیفتد ما می‌توانیم به مسئله مشاغلی که در اثر کرونا آسیب‌دیده یا ازدست‌رفته، رسیدگی کنیم. این مشاغل با واکسیناسیون می‌توانند به کارشان برگردند و این کار در جامعه وحدت‌آفرین و موجب وفاق خواهد شد.
دومین مسئله‌ای که همه روی آن وفاق دارند، دولتی شفاف، کارآمد و سالم است که عاری از فساد باشد. این امکان هم با استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات یا آی. تی وجود دارد که به آن دولت الکترونیک گفته می‌شود. الآن سرمایه‌گذاری‌های زیادی شده، فقط اراده‌ای می‌خواهد که این سامانه‌ها به همدیگر متصل شوند؛ سامانه‌هایی که می‌توانند شفافیت ایجاد کنند و فساد اداری را بشکنند و کار مردم را به‌سرعت انجام بدهند. در بعضی جا‌ها این اتفاق‌افتاده و مردم در هر زمانی می‌توانند با دستگاه‌ها ارتباط بگیرند و مسائلشان را حل کنند. پس، با ایجاد درگاه واحد و کامل‌کردن دولت الکترونیک و وصل‌کردن این سامانه‌ها کار‌ها شفاف و عاری از فساد خواهد شد، دولت کارآمد خواهد شد، کار‌ها سرعت پیدا خواهد کرد، اعتماد مردم بازسازی و وفاق ملی ایجاد می‌شود و همه آمادگی دارند در این زمینه همکاری کنند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرده است: سومین مسئله، سیاست‌ها و خطوط کلی نظام است که رهبر انقلاب ترسیم کردند و باید مورد توجه قرار بگیرد. ما باید به ثبات اقتصادی برسیم. شاخص‌های اقتصاد کلان مثل تورم، اشتغال، نقدینگی، کسری بودجه و... باید به وضعیتی برسد که کار اقتصادی برای مردم قابل پیش‌بینی و باثبات باشد.
نبوی چهارمین مسئله، را شفاف و هوشمند‌کردن نظام مالیاتی عنوان کرده و می‌گوید: الآن برای هوشمندکردن نظام مالیاتی سرمایه‌گذاری زیادی‌شده، منتها عده‌ای در بدنه سازمان مالیاتی نمی‌گذارند این شفافیت به هوشمندی تبدیل شود تا جلوی فرار مالیات‌ها گرفته شود؛ چون منافعی در این زمینه دارند. این هم اراده‌ای می‌خواهد که نظام جامعِ مالیاتیِ هوشمند با سرعت پیاده شود تا هم درآمد‌های دولت تعیین شود، هم فرار مالیاتی نداشته باشیم، هم عدالت مالیاتی داشته باشیم و هم ان‌شاءالله رضایتی در عموم مؤدیان مالیاتی ایجاد شود. پنجمین مسئله هم اهدافی است که در گام دوم انقلاب آمده همچون حفظ امنیت و ثبات کشور، ثبات اقتصادی، ایجاد عدالت اقتصادی و اجتماعی، عاری از فاسد‌بودن بروکراسی، توسعه بهداشت و سلامت مردم و... که می‌تواند وفاق ایجاد کند.
مرتضی نبوی درباره چگونگی ترمیم شدن فاصله بین مردم و دولت که از سؤال‌های گذشته ایجاد شده و تبعاتی هم در پی داشته است، تصریح کرد: این فاصله موقعی برطرف خواهد شد که مردم احساس کنند دولت مردمی و از جنس مردم است. اینجا می‌شود به شهید رجایی و شهید باهنر اشاره کرد که از جنس مردم بودند. سبک زندگی و ارتباطات مردمی این دو بزرگوار به‌گونه‌ای بود که فاصله‌ای بین دولت و مردم وجود نداشت. شهید رجایی می‌گفت کابینه من فقط این وزرا نیستند، بلکه همه مردم‌اند. اگر کسی همه مردم را عضو دولت خودش ببیند و به همه مردم خدمت‌رسانی کند، باعث ازبین‌رفتن فاصله‌ها می‌شود. اگر دولتمردان زندگی اشرافی نداشته باشند و مثل مردم متوسط و پایین جامعه زندگی کنند، آن‌وقت با مردم در ارتباطات‌اند و کاملاً از مشکلات مردم آگاه می‌شوند و کانال‌هایی ایجاد می‌کنند که نیاز‌ها و مطالبات مردم را برطرف کنند. با این سبک زندگی، فاصله‌ها از بین خواهد رفت.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان ابراز امیدواری کرده است که دولت آقای رئیسی تکیه‌اش به مردم باشد، زمینه را برای کار‌کردن فراهم کند، دیگر تنش‌های سیاسی و جناحی نباشد و همه کسانی که کارآمدند را به‌کار بگیرد و این فرصت را به آن‌ها بدهد که کشور را با سرعت به‌سمت پیشرفت توأم با عدالت ببرند و دستاورد‌های علمی ارزشمندی را ارائه کنند.

نظر شما