شناسهٔ خبر: 4875050 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: شبستان | لینک خبر

اختتامیه بخش بین‌الملل سی و سومین دوره جشنواره فیلم فجر(۴)

لیست کامل برگزیدگان بخش بین الملل فجر سی و سوم/سهم ایرانی‌ها یک جایزه از هر بخش

خبرگزاری شبستان: مراسم اختتامیه بخش بین‌الملل سی‌وسومین جشنواره فیلم فجر درحالی در تالار وحدت با حضور میهمانان داخلی و خارجی به پایان رسید که سهم فیلمسازان ایرانی از جوایز این دوره ۴ جایزه از ۱۵ جایزه اهدایی بود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان، امسال برای نخستین بار بخش بین الملل جشنواره فیلم فجر از بخش ملی آن در گام سی سوم با هدف استقلال بخش ملی از بین الملل و هدفگذاری بر توسعه دیپلماسی فرهنگی در عرصه سینما تفکیک شد.

در این جشنواره 42 فیلم در سه بخش سینمای سعادت (فیلم های سینمایی جهان)، جلوه گاه شرق (فیلم های کشورهای اسلامی و منطقه) و هنر و تجربه با یکدیگر رقابت کردند. مراسم اختتامیه بخش بین‌الملل سی‌وسومین جشنواره فیلم فجر درحالی در تالار وحدت با حضور میهمانان داخلی و خارجی به پایان رسید که سهم فیلمسازان ایرانی از جوایز این دوره 4 جایزه از ۱۵ جایزه اهدایی بود.

 

لیست کامل اسامی برگزیدگان نهایی بخش بین الملل سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم فجر عبارتند از: 


برگزیدگان جلوه‌گاه شرق جشنواره فجر / تمجید کارگردان آذربایجانی از معتمدآریا

فیلم های برگزیده بخش جلوه گاه شرق جشنواره بین المللی فیلم فجر در حالی اعلام شد که فیلم چینی به عنوان بهترین اثر انتخاب شد و کارگردان آذربایجانی حاضر در این بخش نیز از فاطمه معتمدآریا به عنوان یک بازیگر ایرانی تمجید کرد.

این گزارش حاکی است در نخستین بخش اهدای جوایز بخش بین الملل جشنواره، هیات داوران بخش جلوه گاه شرق شامل عزیزه تان، دولتنظرخدانظرف، فابیو تسی، جورج اواشویلی، منوچهر محمدی، مکسین ویلیامسن و نگار جواهریان روی سن آمدند.

در این بخش، فابیو تسی، بازیگر و کارگردان ایتالیایی از حضور در ایران استقبال زیادی کرد و گفت: کیفیت فیلم‌ها در جشنواره بالا بود و من خیلی خوشحالم که در ایران بودم و امیدوارم به زودی با ایران فیلمی تولید مشترک داشته باشیم.

مکسین ویلیامسون نیز با بیان اینکه از حضور در ایران احساس غرور می‌کند، اظهار کرد: خوش‌آمدگویی ایرانی‌ها بسیار خوب بود و ما خیلی خوشحالیم که زمان و وقت مجزایی را برای فیلم‌های بین‌المللی در نظر گرفتید. بودن در تهرانِ زیبا، خیلی اتفاق خوبی بود.

وی ادامه داد: همچنین وجود بخشی مجزا برای فیلم‌های بین‌المللی اتفاق خوبی است و ما از بودن در اینجا و انتخاب کردن فیلم‌هایی با یکدیگر خیلی خوشحال هستیم.

در ادامه این بخش، جوایز بخش جلوه گاه شرق به این شرح اعلام شد:
** سیمرغ بلورین بهترین بازیگر به مرآت اوریپف برای بازی در فیلم «معلم» به کارگردانی نصیر سعیداف اهدا شد.
** سیمرغ بلورین بهترین بازیگر به بادما برای فیلم «نورجمعه» به کارگردانی بایانرول اهدا شد.
** سیمرغ بلورین به همراه جایزه نقدی بهترین فیلمنامه به صفی یزدانیان برای فیلم در «دنیای تو ساعت چند است؟» اهدا شد.
** سیمرغ بلورین جایزه ویژه هیات داوران به لیو سانگ تات کارگردان فیلم «مردانی که دنیا را نجات می دهند» اهدا شد.
** سیمرغ بلورین به همراه جایزه نقدی بهترین کارگردانی به الچین موسی اوغلو برای فیلم «نبات» اهدا شد.
** سیمرغ بلورین و جایزه نقدی بهترین فیلم به فیلم «نور جمعه» به تهیه کنندگی باتو منگکه و کارگردانی بایانرول از چین اهدا شد.

در ادامه این بخش، الچین موسی اوغلو کارگردان فیلم «نبات» که فاطمه معتمدآریا در آن ایفای نقش کرده است، پس از دریافت جایزه خود گفت: از مسئولان جشنواره فیلم فجر تشکر می کنم. می دانم که یکی از بهترین بازیگران ایرانی در این فیلم حضور داشته است. برای من بسیار جای خوشحالی است که با انسانی بسیار شریف و هنرپیشه ای ارزشمند از ایران فیلم ساختم.

وی ادامه داد: برای ساختن این فیلم از عوامل ایرانی استفاده کرده‌ام؛ حامد ثابت (موسیقی)، ساسان نخعی (صدابردار)، بهمن اردلان (صداگذار) و (بابک شیرین صفت) تدوین، مهرداد میرکیانی (چهره پردازی) و فیلمبردارمان ایرانی بودند.

این کارگردان آذربایجانی سپس به یکی از دوستان ایرانی مستندسازش اشاره و بیان کرد: دوست ایرانی مشترک مستندسازی داشتیم به نام فرداد رستگار که ایشان در کابل سکته و فوت کرد. او انسان شریفی بود که من دوستش داشتم و جایزه ام را به فرداد رستگار تقدیم می کنم.

بر اساس این گزارش، این سخنان کارگردان آذربایجانی با استقبال و تشویق حاضران همراه بود.

*دو فیلم هنر و تجربه جشنواره فجر تندیس گرفتند


دو فیلم هنر و تجربه در بخش بین الملل جشنواره فیلم فجر تندیس گرفتند.
هوشنگ گلمکانی و شهرام مکری به عنوان اعضای نمایندگان گروه هنر و تجربه روی سن آمدند و جوایز این بخش به شرح زیر اعلام شد:

** تندیس هنر و تجربه بهترین فیلم به همراه جایزه نقدی به پاسکال فران کارگردان فیلم «اهل پرواز» اهدا شد.

** تندیس هنر و تجربه بهترین فیلم به همراه جایزه نقدی به هومن سیدی برای فیلم «اعترافات ذهن خطرناک من» اهدا شد.

*جایزه ویژه پنج بانوی مسلمان / سخنان شیوای بازیگر لبنانی به زبان فارسی


سه جایزه ویژه جشنواره فیلم فجر به انتخاب پنج بانوی بازیگر مسلمان در حالی به برگزیدگان اهدا شد که بازیگر لبنانی عضو هیات داوران با سخنانی شیوا درباره زبان بین المللی سینما برای میهمانان دقایقی سخن کرد.
هیات داوران بخش ویژه جشنواره امسال شامل پنج بانوی مسلمان از کشورهای مختلف که مریلا زارعی و هنگامه قاضیانی از ایران هم در میان آن ها بودند، جوایز ویژه خود را به شرح زیر اعلام کردند:
** سیمرغ بلورین و جایزه نقدی بهترین استعداد جوان به علی ملاقلی‌پور برای کارگردانی «قندون جهیزیه» اهدا شد.
** سیمرغ بلورین با رویکرد همگرایی ملل به میشل هازاناویچز برای ساخت فیلم «جستجو» اهدا شد.
** جایزه ویژه مصطفی عقاد، بیرق طلایی جشنواره به صدیق شرنیاز کارگردان فیلم «ملکه کوهستان» از قرقیزستان اهدا شد.
بر اساس این گزارش، علی ملاقلی پور در هنگام جایزه خود ابتدا به شوخی گفت که فکر نمی کرده که استعداد جوان باشد، و سپس بیان کرد: هدف مان این بود که قندون جهیزیه را بسازیم و کام مردم ایران و تمام جشنواره هایی که راه پیدا می کند را شیرین کنیم.

در ادامه نیز، سارا کثیر بازیگر لبنانی حاضر در میان پنج داور زن مسلمان پشت میکروفون رفت و پس از بیان چند جمله به زبان عربی، با زبانی فارسی و بسیار شیوا گفت: عید شما مبارک. ما این روزها تجربه می کنیم وقتی جهان‌بینی‌ها به وحدت می رسند، وقتی دردهای مشترک با رمز و راز هنر مرزها را در هم می شکند؛ و صلح و دوستی اینگونه تعریف می شود.
وی تاکید کرد: هنر سینما همیشه زیباترین و باشکوه‌ترین رسم و آیین همبستگی ملل بوده، هست و خواهد بود.

بر اساس این گزارش، لحن و زبان فارسی شیوا و شیرین سارا کثیر، با تشویق مریلا زارعی و حاضران در سالن همراه بود.

*برگزیدگان بخش سینمای جهان جشنواره فیلم فجر معرفی شدند


برگزیدگان بخش سینمای جهان در مراسم اختتامیه سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم فجر معرفی شدند.
سیمرغ بلورین و پاداش بهترین بازیگر فیلم در این بخش به گواردان برای فیلم ناشناس به کارگردانی بیجو کومار دامنداران از هند اهدا شد.

سیمرغ بلورین و جایزه فیلمنامه این بخش به گروه فیلمنامه نویسان نورجمعه شامل: چن یانگ، وانگ بینگ، لوسیو، سان هایفان، لی دان، لی سانگ جون، ژانگ پنگ به کارگردانی چن یانگ از چین اهدا شد.

سیمرغ بلورین و جایزه ویژه هیات داوران به امیرحسین عسگری برای فیلم بدون مرز به تهیه کنندگی مجتبی امینی از ایران اهدا شد.
سیمرغ بلورین و جایزه بهترین کارگردانی نیز در این بخش به فاروغ حافظ حاجی اوغلو برای فیلم ماجراجویان برف از کشور ترکیه اهدا شد.
سیمرغ بلورین و جایزه نقدی بهترین فیلم به سیزارتا به تهیه کنندگی و کارگردانی ریچی مهتا، محصول کانادا و هند اهدا شد.
سیمرغ بلورین بهترین بازیگر به گووارتانبرای بازی در فیلم ناشناس از هند اهدا شد.

پایان پیام/

نظر شما