شناسهٔ خبر: 48670031 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

لندن هیاتی برای تحقیق درباره حادثه نفتکش اسرائیلی به منطقه می فرستد

تهران - ایرنا - در ادامه مداخله جویی بریتانیا در امور منطقه و همراهی آن با رژیم صهیونیستی در ماجرای پنجشنبه گذشته مرتبط با نفتکش اسرائیلی در دریای عمان، یک دیپلمات انگلیسی در اسرائیل اعلام کرد که لندن هیاتی برای تحقیق درباره این حادثه به منطقه اعزام می کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا از تارنمای روزنامه تلگراف لندن؛ مارک پاور معاون سفیر انگلیس در فلسطین اشغالی به شبکه رسانه ای "کان" اسرائیل گفت که لندن در پی دریافت دلایل و مداراک آشکار در باره دست داشتن ایران در این حمله، تصمیم به اعزام این هیات تحقیقاتی گرفته است.

همچنین گزارش ها حاکی است وزارت امور خارجه انگلیس سفیر جمهوری اسلامی ایران در لندن را در اعتراض به ماجرای کشتی مرسر استریت احضار کرده است.

وزارت امور خارجه رومانی نیز در همراه با انگلیس و آمریکا در پشتیبانی از رژیم صهیونیستی، در بیانیه ای اعلام کرد که سفیر جمهوری اسلامی ایران در بخارست را احضار کرده است.

شبکه رسانه ای صهیونیستی کان افزود که این گروه در چند روز آینده وارد بندر فجیره امارات خواهد شد که شناور آسیب دیده مرسر استریت در آن پهلو گرفته است.   

شبکه های خبری یکشنبه شب گزارش دادند که دولت انگلیس روز یکشنبه نشست فوق العاده بحران برای بررسی واکنش های متناسب به این رخداد برگزار کرده است.   

بر اساس برخی گزارش ها،  یک نگهبان شهروند انگلیس و یک شهروند رومانی که ناخدای این شناور بوده، در حمله پهپادی به بخش مسکونی این نفتکش جان خود را از دست داده اند.   

این کشتی که در مالکیت ژاپن قرار دارد، در اختیار یک شرکت مستقر در انگلیس متعلق به ایال اوفر تاجر اسرائیلی بوده است.   

رومانی نیز  روز دوشنبه در همراهی با لندن و واشنگتن در پشتیبانی از رژیم صهیونیستی، وارد بازی اتهام زنی اسرائیل علیه ایران شده و سفیر ایران در بخارست را احضار کرده است.

آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا نیز روز یکشنبه در بیانیه ای اعلان کرد که اطمینان دارد که ایران در این حمله دست داشته است.  

دومینیک راب وزیر امور خارجه انگلیس شب گذشته (یکشنبه شب)  ادعا کرد که لندن به این نتیجه رسیده که به احتمال زیاد ایران پنجشنبه گذشته ( ۲۹ ژوئیه/ هفتم مرداد ماه) با استفاده از یک یا چند فروند هواپیمای بدون سرنشین (پهپاد) به کشتی "مرسر استریت" در آب های بین المللی عمان حمله کرده است.

اقدام شتابزده دولت انگلیس در واکنش به حمله به نفتکش اسرائیلی و متهم کردن جمهوری اسلامی در این حادثه به تاسی از مواضع بی‌اساس رژیم صهیونیستی، اقدامی نسنجیده است که در آستانه روی کار آمدن دولت جدید در ایران، نمی تواند تاثیری مطلوب بر روابط 2 کشور داشته باشد.

تارنمای خبری آمریکایی آکسیوس نیز گزارش داد که دیپلمات‌های انگلیسی و اسرائیلی در نظر دارند تا در گام بعدی برای رسیدگی به این حادثه نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد را تشکیل دهند.  

سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه اتهامات بی پایه و اساس وزیر امور خارجه بریتانیا علیه جمهوری اسلامی ایران که با همان سیاق از سوی وزیر خارجه آمریکا نیز تکرار شده و حاوی مطالبی متناقض، اتهامات واهی و تحریک آمیز می باشد را مایه تاسف عمیق دانست و قویا محکوم کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه افزود: این بیانیه‌های هماهنگ شده بخودی خود حاوی فرازهایی متناقض است، بگونه‌ای که ابتدا بدون ارائه هرگونه سند و مدرک به جمهوری اسلامی ایران اتهام می زند و متعاقبا از "احتمال" آن سخن می گوید!  

خطیب زاده، جمهوری اسلامی ایران را مدافع و حامی تردد امن و بی ضرر کشتی‌ها در خلیج فارس و آبهای بین‌المللی دانست که بیشترین مرز آبی را در خلیج فارس داشته‌ و همواره نیز آماده همکاری در زمینه تامین امنیت دریانوردی در آن با کشورهای منطقه است و حضور و مداخلات نیروهای فرامنطقه ای در آبهای خلیج فارس و کشورهای حاشیه آن را مخل ثبات و امنیت منطقه می داند.

سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه تاکید کرد:جای تاسف است در حالیکه این کشورها نسبت به تعرض و خرابکاری های تروریستی در قبال کشتی های تجاری ایران در دریای سرخ و آبهای بین‌المللی سکوت حمایت ‌آمیزی داشته‌اند، در یک سوگیری آشکار سیاسی اتهامات واهی را متوجه جمهوری اسلامی ایران‌ می‌نمایند،  در صورتیکه چنانچه این کشورها سندی برای اثبات ادعاهای واهی خود دارند می‌بایست ارائه نمایند.

خطیب زاده در پایان خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران نسبت به حفاظت از امنیت و منافع ملی خود لحظه‌ای تردید نداشته و هر گونه ماجراجویی احتمالی را بی درنگ و با قوت و جدیت پاسخ خواهد داد.

نظر شما