شناسهٔ خبر: 48612643 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شبکه‌خبر | لینک خبر

رهبر انقلاب در زبان و عمل یاری رسان ستاد ملی مقابله با کروناست

رئیس جمهور با اشاره به ایجاد دوگانه علم و دین در مواجهه با کرونا گفت: در رفع این دوگانگی بیانات و عمل مقام معظم رهبری بسیار کمک کننده بود.

صاحب‌خبر -
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر،
آقای حسن روحانی در آخرین جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا در دولت دوازدهم با اشاره به نبود امکانات و تجهیزات لازم برای مقابله با کرونا در ابتدای شیوع این پاندمی تصریح کرد: حتی برای تامین ماسک هم کسی به کسی کمک نمی‌کرد و حتی در هوا محموله‌ها را از یکدیگر می‌قاپیدند، لذا در این شرایط و با وجود تحریم‌ها کسی حاضر به کمک به ما نبود.

رئیس جمهور ادامه داد: چاره‌ای جز تکیه بر توان داخلی خود نداشتیم و موفق شدیم؛ در زمینه پروتکل‌های بهداشتی و در راس آن تامین مواد شوینده هیچگاه کمبود نداشتیم و در تامین ماسک نیز خیلی سریع به تولید انبوه رسیدیم، لذا در زمینه‌های پروتکلی آنچه نیاز به لجستیک داشت، با کمک وزارتخانه‌های صمت و بهداشت و درمان و همچنین شرکت‌های دانش بنیان تامین شد.

آقای روحانی افزود: در مواردی که نیاز به تامین ارز داشت علی رغم تحریم‌ها و با وجود پیگیری‌های بانک مرکزی و سایر بانک‌ها و همچنین وزارت امور خارجه مشکل حل شد و در عین حال نیرو‌های مسلح نیز با همه توان از همان روز اول به صحنه آمدند و ستاد کل با تشکیل قرارگاه ویژه امام رضا (ع) به یاری مردم آمدند.

رئیس جمهور یادآور شد: نهاد‌های دیگری، چون سپاه پاسداران، ارتش، بسیج و ناجا و همچنین قوه قضائیه و مجلس نیز از همان ابتدا برای اجرای مصوبات و همچنین کمک به دولت به صحنه آمدند که اگر کمک همه نبود ما به این نقطه نمی‌رسیدیم.
 
آقای روحانی نقش رسانه ملی را در کمک به کاهش شیوع ویروس بسیار موثر دانست و گفت: صدا و سیما باید هم تصمیمات دولت و ستاد ملی مقابله با کرونا را اعلام و همچنین آن‌ها را تبیین و مردم را به رعایت پروتکل‌ها تشویق کند، همچنین باید حرف‌های ناروای خارج نشین‌ها را پاسخ دهد لذا رسانه ملی مسئولیت سنگینی داشت و انصافا با همه توان وارد عمل شد و تلاش و کوشش آن‌ها برای دستیابی به اهداف مان بسیار موثر بود.

رئیس جمهور با اشاره به تشویش اذهان عمومی از سوی رسانه‌های خارجی و همچنین ایجاد دوگانه‌های داخلی تصریح کرد: در داخل نیز به دلیل برخی اختلاف نظر‌ها مرتبا دوگانه‌هایی ساخته می‌شد؛ اولین دوگانه مربوط به دوگانه علم و دین بود که بسیار خطرناک بوده و از سوی عده‌ای معدود مطرح می‌شد بدین معنا که آیا علم و آن چه وزارت بهداشت و درمان می‌گوید درست است و یا دعا و توسل به ارواح طیبه بزرگان وحی و دین.

آقای روحانی گفت: این دوگانه بسیار نادرستی بود، چرا که هر دوی این موضوعات در کنار یکدیگر قرار دارند و وحی و دین در کنار یافته‌های علمی و یقینی بشری قرار دارد، در این زمینه ما همیشه با توسل و اتکا به خداوند و ائمه اطهار از امکانات و دانش علمی استفاده می‌کنیم.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: در رفع این دوگانگی بیانات و عمل مقام معظم رهبری بسیار کمک کننده بود چرا که ایشان در بیان با تایید ایجاد ستاد ملی مقابله با کرونا و تشویق مردم به رعایت پروتکل‌های بهداشتی و همچنین در عمل با رعایت دستورالعمل‌های مصوب ستاد در جلسات و مراسم مذهبی این دوگانگی را از بین برد.

آقای روحانی افزود: مراجع عظام و بزرگان حوزه و فرهیختگان نیز به صحنه آمدند، یک مرجع و یا یک عالم بزرگ نبود که دوگانگی ایجاد کند بلکه در سطوح پایین برخی در صدد ایجاد دوگانگی بودند که نگذاشتیم شکل گیرد.
 
<div id="video-display-embed-code_408608" ><script type="text/JavaScript" src="irinn.ir/fa/news/play/embed/822638/408608?width=400&height=300"></script></div>

تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا برپایه خرد جمعی بود

رئیس جمهور گفت: تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا بر پایه خرد جمعی بود و این تصمیمات در کمیته ها، وزارت بهداشت و قرارگاه مورد بحث قرار می‌گرفت.

آقای روحانی امروز در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اهمیت تشکیل این ستاد افزود: اگر ستاد ملی مقابله با کرونا نبود، ایجاد هماهنگی در سراسر کشور امر ساده‌ای نبود و این ستاد به عنوان بالاترین مرجع تصمیم گیر در زمینه کرونا، در جلسات خود به صورت ویدئو کنفرانس که همه استانداران و روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی حضور داشتند، موضوعات مورد بحث و تبادل قرار می‌گرفت.

آقای روحانی با اشاره به اینکه این اتصال و هماهنگی بین مدیران و مسئولان مربوطه سراسر کشور ما را یاری کرد تا به اهداف خود در مبارزه به ویروس کرونا برسیم گفت: هرهفته تصمیماتی که فکر می‌کردیم، ضروری است در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا اتخاذ می‌کردیم و در این ۷۸ جلسه‌ای که برگزار شد، ۵۷۳ مصوبه این جلسات ابلاغ شد.

رئیس جمهور جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا را جزو نهاد سازی‌های نظام ذکر کرد و افزود: نظام ما از آغاز درگیری با این ویروس احساس کرد، نهاد جدیدی را نیاز دارد تا بتواند با این ویروس مقابله کند، این نهاد از سوی طریق شورای عالی امنیت ملی به تصویب به تایید مقام معظم رهبری رسید و اختیارات این جلسه را مساوی اختیارات شورای عالی امنیت ملی قرار دادند.

آقای روحانی با اشاره به تشکیل جلسات ستاد ملی مقابله با کرونا طی یک سال گذشته با مسئولان بخش‌های مختلف کشور گفت: این هماهنگی و هم فکری که بین سه قوه و بین مقامات لشکری و کشوری بود، تقریباً چیزی شبیه ترکیب شورای عالی امنیت ملی داشت.

رئیس جمهور با اشاره به ایجاد کمیته‌های مختلف در کنار ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: ما ۷۸ جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا داشتیم و تقریباً ۷۸ جلسه هم جلسات روسای کمیته‌ها بود.

آقای روحانی ادامه داد: وزارت بهداشت در خط مقدم بود و وزیر کشور به عنوان فرمانده قرارگاه عملیاتی مقابله با بیماری کرونا در این امر مهم یاری و کمک کردند.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه تصمیمات ما در ستاد ملی مقابله با کرونا همواره مبنی بر خرد جمعی بوده است گفت: این تصمیمات در سه، چهار رده از جمله کمیته ها، وزارت بهداشت و قرارگاه مورد بحث قرار می‌گرفت و پخته می‌شد.

آقای روحانی افزود: تمام تصمیمات، تصمیمات پخته‌ای بود و ما تصمیمی نمی‌بینیم که بر خلاف اصول علمی و یا روندی که حتی در جهان امروز وجود دارد، باشد.

رئیس جمهور گفت: البته ما از تجربیات جهانی هم استفاده کردیم و خود دانشمندان مان نیز پژوهش‌های مختلفی داشتند و در سطح جهان ارائه کردند.
 
 
<div id="video-display-embed-code_408605" ><script type="text/JavaScript" src="irinn.ir/fa/news/play/embed/822638/408605?width=400&height=300"></script></div>
 
 
بهره برداری از بزرگترین بیمارستان تاریخ ایران تا چند هفته آینده

رئیس جمهور گفت: بزرگترین بیمارستان تاریخ ایران که مراحل نهایی خود را سپری می‌کند، تا چند هفته آینده مورد بهره برداری قرار می‌گیرد.

آقای روحانی در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اینکه در هیچ مواردی نگذاشتیم در شرایط بحرانی کرونا دوگانگی ایجاد شود اظهار داشت: برخی‌ها به دنبال این بودند که دو گانگی در برخی از موارد مانند سلامت و معیشت، آیین‌های مذهبی و حتی خرید واکسن ایجاد کنند که با برنامه ریزی این امر محقق نشد.

رئیس جمهور گفت: در موضوع سلامت و معیشت، ​سلامت در اولویت و هر چند که معیشت هم مهم است، تولید کنندگان و کارخانجات بزرگ مانند مواد غذایی که موارد مورد نیاز جامعه را فراهم می‌کنند در شرایط کرونا حتی یک روز هم تعطیل نشد.

آقای روحانی افزود: همچنین واحد‌های خدماتی مانند حمل و نقل، انرژی، صنعت آب و برق در کشور نیز تعطیل نشدند و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی به مردم، خدمات مورد نیاز را ارائه می‌دادند.

رئیس جمهور ادامه داد: در برخی از مشاغل نیز گاهی یک تا دو هفته نیز تعطیلات برای آن‌ها تحمیل شد و حتی مانع از برخی از تردد و سفر‌ها به شهر‌ها شدیم، اما در هر صورت با برنامه ریزی اجازه ندادیم دو گانگی ایجاد شود.
 
آقای روحانی تصریح کرد: در موضوع آیین‌های دینی و مذهبی نیز برخی می‌خواستند دوگانگی ایجاد کنند که ما در این زمینه هم برنامه ریزی کردیم به طوری که مستحبات و واجبات در کنار هم تلفیق شد.

رئیس جمهور به موضوع آموزش و پرورش و حضور دانش آموزان و دانشجویان در مراکز علمی پژوهشی اشاره کرد و گفت: در بخش آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها که تعطیل و یا باز باشد نیز در زمان کرونا بحث‌هایی مطرح شد که در نهایت آموزش دانش آموزان و دانشجویان با استفاده از فضای مجازی، ​ شبکه ملی اطلاعات و صدا و سیما که انصافاً ما را یاری کردند در این زمینه نیز برنامه ریزی‌های لازم صورت گرفت.

آقای روحانی در ادامه به موضوع واکسن که اینکه واکسن داخلی و یا خارجی بخریم یا خیر افزود: در بخش واکسن نیز بحث‌هایی مطرح شد و ما مرجع را وزارت بهداشت قرار دادیم که هر کجا این وزارتخانه اطمینان کرد واکسنی باید خریداری شود، خریداری کردیم، واکسن داخلی ما نیز از واکسن‌های دنیا عقب نبود و ظرف شش و هفت ماه نهایتاً فاصله داشت که در نهایت واکسن داخلی نیز تولید شد، گاهی ممکن است یک واکسن سالیان سال ۱۰ تا ۱۵ سال زمان ببرد تا به نتیجه برسد و ممکن است واکسنی نقص و عیبی داشته باشد و به عبارتی باید گفت واکسن زدن با نزدن قابل مقایسه نیست و از موفقیت‌های ما یکی از موارد همین مورد واکسن است.

رئیس جمهور تصریح کرد: یکی از موارد مهم و موفقیت‌های ما موضوع واکسن است که با انواع مدیریت توانستیم از هر گونه دوگانگی در زمان کرونا جلوگیری کنیم.
 
آقای روحانی با اشاره به تلاش تمام جامعه پزشکی گفت: تمام ارگان‌ها و نهاد‌ها با هم در یک مسیر حرکت کردند فرهیختگان، دانشگاهیان حوزه، ارتش، نیروی انتظامی همه یک صدا و واحد بودند حتی جناح‌ها ممکن است سلیقه‌های مختلف داشته باشند، اما در موضوع مقابله با ویروس کرونا همه یک صدا بودند.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه در بخش سلامت کار‌های عظیمی در هشت سال دولت یازدهم و دوازدهم صورت گرفت افزود:​ در بخش بهداشت و درمان کار‌های بی نظیری در زمینه افزایش تخت‌های بیمارستانی، تجهیزات پزشکی شده است و در کمتر از دو سال ۱۳ هزار تخت بیمارستانی را توانسته ایم به این مجموعه اضافه کنیم.

آقای روحانی با بیان اینکه امروز بعد از ظهر نزدیک به دو هزار تخت بیمارستانی در پروژه‌های بهداشتی و درمانی افتتاح می‌کنیم گفت:​ حتی یک بیمارستان هزار تختخوابی نیز آماده و پذیرای بیماران است و در شرایط فعلی کرونا این بیمارستان آمادگی پذیرش بیمار دارد.

رئیس جمهور افزود:​ بزرگترین بیمارستان تاریخ ایران به زودی آماده افتتاح خواهد بود و مراحل نهایی آن را سپری می‌کند، قرار بود بعد از ظهر امروز افتتاح شود که تصمیم بر آن شد که پس از تکمیل نهایی در چند هفته آینده مورد بهره برداری قرار بگیرد.

آقای روحانی گفت: واکسن نیز یکی از افتخارات بزرگ ماست و چند قدم جلوتر هستیم و با وجود مشکلات ارزی و پولی هزینه‌های واکسن پرداخت شد، اما سازمان بهداشت جهانی به موقع در اختیار ما واکسن قرار نداد.
 
<div id="video-display-embed-code_408609" ><script type="text/JavaScript" src="irinn.ir/fa/news/play/embed/822638/408609?width=400&height=300"></script></div>
 
یک قدم از قولی که برای واکسیناسیون داده بودیم جلوتریم

رئیس جمهور گفت: از قولی که برای واکسیناسیون افراد بالای ۶۵ سال تا پایان دولت داده بودیم، یک قدم جلوتر هستیم.

آقای حسن روحانی در جلسه ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا؛ با اشاره به اینکه قرار ما این بود تا پایان دولت ۶۵ ساله‌ها و افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای دارند واکسینه کنیم گفت: اکنون از ۶۵ به ۵۵ ساله‌ها رسیده است و در بعضی از استان‌ها ۵۰ سال به بالا واکسینه می‌شوند و در بعضی از جا‌ها مثل جزایر و عشایر ۱۸ سال به بالا واکسینه شدند.

رئیس جمهور افزود: بنابراین چیزی که ما قول داده ایم یک قدم جلوتر هستیم، ان شاءالله تا پایان دولت طی چند روز آینده قولی که داده ایم در زمینه واکسیناسیون هم افراد مسن و هم افرادی که پر ریسک بودند واکسیناسیون شان انجام گیرد.

رئیس جمهور تصریح کرد: واکسیناسیون افرادی که پرخطر هستند اکنون شروع شده و کارکنان آموزش و پرورش، معلمان، اساتید دانشگاه و بخش حمل و نقل شروع شده است و این روند ادامه پیدا خواهد کرد.

آقای روحانی گفت: خوشحالم که در کنار واکسن خارجی که به وفور در اختیار ما قرار می‌گیرد، واکسن داخلی نیز به وفور به بازار می‌آید و در عرصه تزریق قرار می‌گیرد. br/ رئیس جمهور افزود: می‌توانیم بگوییم در زمینه تخت‌های بیمارستانی، تخت‌های ویژه، اکسیژن ساز‌ها و تجهیزات دارو و امکانات و در کنار این‌ها واکسن؛ کار ما کار قابل قبولی است و ما تا امروز هیچ وقت مشکل کمبود تخت نداشته ایم.

آقای روحانی ادامه داد: گرچه در پیک پنجم روز‌های سختی را می‌گذرانیم، امیدواریم این افتخار هم تا آخر کسب شود که بیماری بدون تخت، دارو و مراقب نماند.

آقای روحانی با اشاره به اینکه انصافاً مدافعان سلامت فداکاری بسیار عظیم و بزرگی را در این مدت انجام دادند افزود: قبل از هر چیز از ملت ایران تشکر می‌کنم که با ما و توصیه‌های پزشکی و آنچه که وزارت بهداشت، قرارگاه و ستاد درخواست می‌کرد، همراهی و کمک می‌کردند.

رئیس جمهور با بیان اینکه اگر مردم همراهی نمی‌کردند هیچ موفقیتی نداشتیم افزود: مردم هم کمک کردند هم در تولید حضور داشتند؛ ما صف خرید برای امکانات بهداشتی و مواد غذایی همانند برخی از کشور‌ها که هفته‌ها گرفتار بودند نداشتیم و این در سایه حضور فعال همه مردم و همه بخش ها، نهاد‌ها و مسئولان بود.

رئیس جمهور با تقدیر از همه اندیشمندان، دانشمندان، تولیدکنندگان، بخش بهداشت و درمان، نیرو‌های مسلح، صدا و سیما، در کمک برای مقابله با ویروس کرونا و اجرایی شدن تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: ایستادگی مدافعان سلامت به عنوان یک نقطه بارز در تاریخ ما ثبت شده و خواهد شد، این‌ها در شرایط سخت یک سال و نیم آمدند پذیرای بیماران بودند و فداکاری و ایثار کردند.

آقای روحانی افزود: همبستگی همه نیروها، نهاد‌ها و مردم در این زمینه مقابله با این ویروس کمک کرد و همچنین مسئله واکسن خارجی و داخلی که به خوبی به آن دسترسی پیدا کردیم.

رئیس جمهور گفت: مردم بدانند عامل اصلی حفاظت در برابر این بیماری اجرای دستورالعمل‌ها پیشگیری است، حتی اگر واکسن زده باشند باز هم باید اصول بهداشتی را مراعات کنند، تا زمانی که اکثریت قاطع جامع ما یعنی ۷۵ درصد جامعه واکسن گرفته باشند.

آقای روحانی افزود: چرا که ممکن است همه ما واکسن بزنیم، اما کشور‌های همسایه در حال رفت و آمد هستند واکسن نزده باشند و ویروس خطرناک‌تر از دلتا را وارد کشور کنند و مشکلاتی را برای مردم به وجود آورند.

رئیس جمهور همچنین با تقدیر از کمک‌های مومنانه گفت: این کمک‌ها در مقاطع مختلف به بیمارانی که در خانه‌ها قرنطینه بودند و نیز افرادی که نیازمند بودند کمک کرد.

آقای روحانی افزود: دولت نیز از نظر اقتصادی و مالی در حد توان خود با دادن وام، موضوع مستجران، استمهال وام و هر جا که در توان دولت بود، کمک کرده است.

رئیس جمهور گفت: ما همچنین در دو مقطع بسته‌های ویژه‌ای را برای ۳۴ میلیون نفر به مدت ۴ ماه ادامه دادیم و به هر شخصی ۱۰۰ هزار تومان ماهانه پرداخت کردیم.

آقای روحانی افزود: دولت هم با کمک‌های خود توانست بخشی از آلام و مشکلات مردم را کم کند.

رئیس جمهور گفت: مردم بدانند آنچه که ما در توان داشتیم برای مقابله با کرونا انجام دادیم و مسئولین و مردم در کنار یکدیگر توانسته اند در برابر این بیماری به وظیفه خود به خوبی عمل کنند.

رئیس جمهور افزود: ان شاءالله همین روند در دولت سیزدهم هم ادامه پیدا کند و آن‌ها نیز تلاش خواهند کرد و این ستاد نیز تعطیل نخواهد شد و به فعالیت خود ادامه خواهد داد و تا امروز ۷۸ جلسه در دولت دوازدهم برگزار شد و جلسه بعدی در دولت سیزدهم خواهد بود و کار خود را ادامه می‌دهد.
 
<div id="video-display-embed-code_408606" ><script type="text/JavaScript" src="irinn.ir/fa/news/play/embed/822638/408606?width=400&height=300"></script></div>

نظر شما