شناسهٔ خبر: 48536963 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

یادداشت روز

وارثان مرصاد

امروز پنجم مرداد سالروز عملیات غرور آفرین مرصاد است، عملیاتی که شرح جزء به جزء دستاورد‌های آن و رزم دلاور مردان قوای اسلام در آن آسان نیست.

صاحب‌خبر -

ما وارث مرصادیمعلی محقق، خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، در یادداشتی نوشت:

مرصاد یعنی کمین گاه، نامی نهاده شده بر آخرین عملیات رزمندگان ایرانی در مقابل جبهه نفاق که از آیه شریفه ۱۴ سوره فتح " إِنَّ رَبَّکَ لَبِٱلمِرصَادِ" گرفته شده است.

در این نبرد منافقین کوردل به عنوان شقی‌ترین دشمنان ملت ایران، با حمایت رژیم بعث صدام و حامیانش حملاتی را علیه ایران طرح‌ریزی کردند و نبردی در روز‌های پایانی جنگ ایران و عراق در سال ۱۳۶۷ درغرب کشور رقم خورد.

در عملیات مرصاد، پس از چند روز درگیری، در نهایت رزمندگان اسلام با همراهی نیرو‌های مردمی بر منافقین پیروز شدند و با شکست مفتضحانه آن‌ها در منطقه چهارزبر (مرصاد کنونی) در استان کرمانشاه پرونده جنگ هشت ساله تحمیلی عراق علیه جمهوری اسلامی ایران بسته شد.

درست چندروز بعد از پذیرش قطعنامه، منافقین در پی حملات ایذایی عراق به خاک ایران اسلامی، با تصور اینکه پذیرش قطعنامه ۵۹۸ ناشی از ضعف نیرو‌های ایرانی و جدایی ملت و دولت است، فرصت را غنیمت شمرده و سعی در رسیدن به اهداف پلید خود داشتند.

منافقین با همین تصور باطل با فراخوان نیرو‌های ضد انقلاب سرخورده از کشور‌های دیگر، نیرو‌های زیادی را جمع کردند و با بهره‌‏گیری از تجهیزات اهدایی صدام و دیگر دشمنان نظام، حمله خود را از غرب کشور به خاک جمهوری اسلامی ایران آغاز کردند که در نهایت با مقاومت گسترده نیرو‌های نظامی و مردمی مواجه و شکست مفتضحانه‌ای را متحمل شدند.

عملیات مرصاد که با درایت و فرماندهی صیاد دل‌ها سرتیپ شهید علی صیاد شیرازی و از جان گذشتگی غیور مردان نیروی هوایی و هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی ایران و بسیجیان جان بر کف رقم خورد، از آن جهت اهمیت دارد که از ابتدای شکل گیری سازمان منافقین و فعالیت‌های تروریستی آن‌ها در داخل و خارج از ایران این سازمان تروریستی مهلک‌ترین ضربه نظامی و غیر قابل تصور را دریافت کرد به طوری که با از هم پاشیدگی سازمان رزم و تلفات بی شمار انسانی و بر باد رفتن حیثیت سیاسی نظامی خود دیگر هیچ وقت نتوانست مانند قبل در برابر جمهوری اسلامی ایران عرض اندام کند.

بعداز پذیرش قطعنامه و در تیر ۶۷ صدام حسین در سخنرانی تلویزیونی اعلام کرد: «.. بعد از مدتی خواهید دید که چگونه مجاهدین خلق به اعماق خاک خودشان نفوذ خواهند کرد و همین‌طور پیوستن مردم ایران به صفوف آن‌ها را خواهید دید.»

شش روز پس از قبول قطعنامه ۵۹۸ شورای امنیت توسط ایران، نیرو‌های عراقی با زیر پا گذاشتن توافق‌ها، با عملیات‌های کور و ایذایی در جنوب و حوالی خرمشهر و کشاندن تمرکز نیرو‌های ایرانی به جنوب تلاش داشتند راه نفوذ نیرو‌های تروریست منافقین به کشور را باز کنند.

با استقرار نیرو‌های دفاعی ایران در جبهه‌های جنوبی تا حدودی از تمرکز آن‌ها در جبهه‌های غربی کاسته شد و دشمن با بهره گیری از این خلاء نسبی عملیاتی با نام فروغ جاویدان را از مرز‌های غرب ایران آغاز کرد.

سردسته گروهک تروریستی منافقین مسعود رجوی در شب آغاز عملیات بر اساس خیال خام خود از فتح ۴۸ ساعته تهران خبر داد و مدعی شد کاری که ما می‌خواهیم انجام دهیم در حد توان و سطح یک ابرقدرت است؛ چون فقط یک ابرقدرت می‌تواند کشوری را ظرف این مدت تسخیر کند… مدعی شد از پایگاه نوژه هم ترسی نداشته باشید؛ هر سه ساعت به سه ساعت دستور می‌دهم هواپیما‌های عراقی بیایند و آنجا را بمباران کنند. پایگاه هوایی تبریز را هم با هواپیما هر سه ساعت به سه ساعت مورد هدف قرار خواهیم داد… علاوه بر آن، ضدهوایی و موشک سام ۷ هم که داریم… هوانیروز عراق تا سرپل ذهاب به همراه ستون‌ها خواهد بود. از نظر هوایی ناراحت نباشید، چون هواپیما‌های عراقی پشتیبان ما هستند و تمام ماشین‌ها به صورت ستون حرکت می‌کنند.»

در روز حمله و آغاز عملیات نیرو‌های نظامی وابسته به سازمان منافقین که با نام ارتش آزادیبخش نامگذاری شده بودند، فاصلهٔ مرز قصر شیرین تا منطقه راهبردی تنگه چهارزبر در ۳۴ کیلومتری غرب کرمانشاه را با سرعت خیلی زیاد طی کردند.

به دلیل هجوم ایذایی همزمان ارتش عراق به جبهه جنوب بخش عمده‌ای از توان نظامی ایران در جبهه‌های جنوب غربی مشغول دفع تهاجم عراق بود و به همین دلیل در برابر حرکت ستون‌های منافقین مقاومت کلاسیکی وجود نداشت و با پشتیبانی نیرو‌های عراقی، منافقین با سرعت زیاد در این جبهه پیشروی کردند.

غیر از مقاومت محدود ساکنان کرد منطقه، منافقین بدون مانعی جدی تا عمق ۱۴۵ کیلومتری خاک ایران پیش آمدند و پیش‌بینی می‌کردند با اشغال منطقه مردم از آن‌ها حمایت می‌کنند، ولی بر خلاف انتظار، کرد‌های منطقه به مقاومت پرداختند که همین مقاومت محدود محلی سرعت پیشرفت ستون نظامی منافقین را محدود کرد و منافقین با اشغال شهر‌های قصر شیرین، سرپل ذهاب، کرند غرب و اسلام‌آباد غرب به تخریب و غارت اموال عمومی و مردم پرداختند.

نیرو‌های تروریست منافقین در این حمله پس از اشغال شهر اسلام آباد غرب با یورش به بیمارستان این شهر علاوه بر کادر بیمارستان صد‌ها بیماران و مجروحان حاضر در بیمارستان را قتل عام کردند.

عملیات مرصاد

با فرمان امام راحل یگان‌هایی از ارتش به فرماندهی شهیدعلی صیاد شیرازی و نیرو‌های بسیج به مناطق عملیاتی اعزام شدند و عملیات مرصاد در پنجم مرداد ۱۳۶۷، با رمز «یا علی ابن ابیطالب (ع)» و به منظور مقابله با منافقین در منطقه اسلام‌آباد غرب و کرند غرب در استان کرمانشاه آغاز شد.
رزمندگان اسلام ابتدا با سد کردن مسیر ستون‌های زرهی منافقین و هلی برن نیرو به پشت دشمن آن‌ها را محاصره کردند و بالگرد‌های هوانیروز ارتش با سلاح‌های ضد تانک به ستون زرهی منافقین یورش بردند و آتش سنگین هواپیما‌های اف-۵ پایگاه ۴ شکاری نیروی هوایی پایگاه دزفول هم با بمباران قوای دشمن آن‌ها را زمین گیر کردند.
همزمان در روی زمین نیز نیرو‌های زمینی سپاه و بسیج به جنگ رو در رو و حتی تن به تن به درگیری با منافقین پرداختند و این گونه شد که رویای باطل سرکرده باند جنایتکار منافقین یعنی مسعود رجوی در فتح ۴۸ ساعته تهران به خاک سیاه نشست.
به اذعان همه کارشناسان پیروزی قوای اسلام در این عملیات مرهون فرماندهی شجاع و با درایت علی صیاد شیرازی بود به طوری اگر حضور به موقع و تاکتیک‌های این شهید در مقابله با منافقین نبود، شاید سرنوشت این عملیات و تبعات آن طوری دیگری رقم می‌خورد و به همین علت بود که منافقین با عقده گشایی چند ساله سرانجام بعد از گذشت چندین سال از عملیات مرصاد، با ترور این شهید دستشان به خون آن عزیز ارتش و ملت ایران آغشته شد.
جنگ و صحنه به گونه‌ای درست شده بود که این‌ها توی کیسه آمدند و ما در کیسه را بستیم، تدارک منافقین در این حمله خیلی وسیع بود و ضربه وارده بر آن‌ها خیلی عمیق است، ۱۲۰ تانک زرهی دجله، ۶۰ نفربر و ۶۰۰ خودرو، ۲۴۰ قبضه خمپاره انداز ۶۰ و ۸۰ میلیمتری و ۳۰ عراده توپ ۱۰۶ میلیمتری، حدود ۵۰۰۰ نیرو و همین تعداد پشتیبانی و تدارکاتچی و طرح رسیدن به تهران، خیلی احمقانه و ساده‌لوحانه‌ای بود و هفتاد درصدتوان آنهام منهدم شد.
همچنین در این عملیات، نزدیک به هزار قبضه آر. پی. جی هفت، ۷۰۰ قبضه تیربار و کلاشینکوف، ده‌ها دستگاه خودرو، ده‌ها دستگاه تانک و نفربر، تعدادی تجهیزات پیشترفته الکترونیکی و مخابراتی و مقادیری اسناد درون گروهی منافقین به دست رزمندگان ایران افتاد.
در عملیات مرصاد بیش از ۴ هزار و ۸۰۰ نفر از نیرو‌های منافقین به هلاکت رسیدند که در میان کشته‌شدگان و اسرا تعداد زیادی از کادر‌های ارشد سازمان و فرماندهان تیپ‌ها نیز وجود داشت.
در این عملیات غرور آفرین مرصاد؛ تلاش، فداکاری و شجاعت رزمندگان و شهدا در کمین گاه مرصاد باعث شد تا پیروزی بزرگی برای کشور رقم خورد وخاطره شکست سختی که بر پیکره منافقان وارد شد هیچ گاه از ذهن ملت ایران و همچنین دشمنان ملت ایران پاک نمی‌شود.
در واقع دشمن زبون بعث عراق که در صحنه نظامی و سیاسی از ایران شکست خورده بود با استفاده از منافقین کوردل قصد براندازی نظام را داشت، اما مقاومت مردم و ایثارگری رزمندگان تحت لوای رهبری امام راحل ثابت کرد که هیچ کس توان مقابله با این نظام اسلامی را ندارد.
نگاهی به شرایط بوجود آمده در سال‌های بعدی تا امروز نیز همواره نشان میدهد اتحاد و ایثارگی نیرو‌های مخلص و همچنین تبعیت از رهبری و بهره گیری از ظرفیت‌های داخلی در حوزه‌های نظامی و اقتصادی، سیاسی و فرهنگی تنها رمز ایستادگی ما در برابر دشمنان بوده است.
امروز دشمن همواره در آشکار و پنهان پیوسته در عرصه‌های مختلف در پی ضربه زدن به نظام اسلامی ماست، نظامی که حالا خود به قدرتی بی بدیل درمنطقه و جهان تبدیل شده است و با اتکا به خداوند و رهنمود‌های داعیانه رهبری و با کمک مردم و توان داخلی خود پیوسته در کیمن دشمن ایستاده است.
امروز وارثان مرصاد و فتح المبین و بیت المقدس و حامیان مسلمین مظلوم عالم و زخم خوردگان از فتنه‌های عبری عربی و غربی با اشراف اطلاعاتی و توان نظامی و نیرویی الهی در بزنگاه‌های تاریخی و حساس لانه‌های روبه صفتان را از عین الاسد تا اربیل و سوریه و جولان در تعریفی گسترده‌تر به وسعت جبهه مقاومت، پیش ازهر اقدامی هدف قرار می‌دهند تا حتی در تصور خام خود خیال دست اندازی به میهن اسلامی و در مقیاسی وسیع‌تر ان شاءالله در آینده در جهان اسلام را نیز نداشته باشند.

نظر شما