شناسهٔ خبر: 48439861 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

اعتراضات در خوزستان؛ هیاهویی که آن طرف آبی ها منتظرش بودند

اعتراضات برای چندمین شب متوالی در چند شهر خوزستان رخ داد که بد نیست رخدادهای آن تحلیل شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، معترضان خوزستانی برای چندمین شب پیاپی در چند شهر استان از جمله سوسنگرد مرکز شهرستان دشت آزادگان و برخی محله‌های کلانشهر اهواز دست به اعتراض زدند.

در سوسنگرد معترضان با تجمع در مقابل فرمانداری دشت آزادگان خواستار استعفای فرماندار از سمت خود شدند و شعار‌هایی در خصوص عزل این مقام دولتی از مسند قدرت سر دادند.

حضور معترضان در سوسنگرد نسبت به سایر شهر‌ها و به خصوص شب‌های قبل از آن به شکل گسترده تری قابل مشاهده بود. دوشب پیش تصاویری از درگیری در این شهر منتشر گردید و تجمع کنندگان پس از پرتاب سنگ و مواد آتش زا به سمت نیروی انتظامی با شلیک تیر‌های هوایی و گاز اشک آور مواجه شدند.

بیشتر بخوانید

  • خوزستانی ها در تب و تاب آب؛ فرصت طلبان در تلاش برای رسیدن به اهداف شوم خود
  • تنش‌های آبی خوزستان؛ تجمع شهروندان و تکاپوی مسئولان
  • دیشب در سوسنگرد چه گذشت؟/ پروژه کشته سازی، ماموریت جدید رسانه های بیگانه

علاوه بر سوسنگرد در محله‌های اهواز از جمله «کوی مندلی» و «کوی علوی» نیز معترضان به خیابان آمدند. به گفته علی یکی از تجمع کنندگان حاضر در این اعتراضات مواردی از درگیری نیز وجود داشته، او در گفتگو با ما گفت: نیروی انتظامی بیشتر سعی داشت با آرام کردن مردم، آن‌ها را به سمت خانه‌ها هدایت کند، اما به هر حال اعتراضات مردم به حق است و آن‌ها آب می‌خواهند.

در شهر‌های کوت عبدالله، شاوور، حمیدیه، رامهرمز، ماهشهر، رامشیر، ایذه، ویس و شادگان نیز اعتراضات گزارش شده است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
<div id="video-display-embed-code_14357640"><script type="text/JavaScript" src="https://www.yjc.news/fa/news/play/embed/7827527/14357640?width=400&height=300"></script></div>

اعتبارات در خوزستان گم می‌شوند!

حضور نیرو‌های انتظامی به منظور جلوگیری از گسترده شدن اعتراضات به سمت منازل مسکونی تاکنون به شدت قابل رویت بود و علی رغم جو شدید امنیتی در شهر‌های خوزستان، اما تاکنون موارد مصدومیت معترضان و یا نیرو‌های پلیس به صورت رسمی از سوی مقامات منتشر نشده است و تصاویر شبکه‌های اجتماعی نیز حاکی از تشدید نشدن درگیری در سایر شهر‌ها به جز اهواز، ایذه و سوسنگرد است.

معترضان اهوازی عمدتا از مناطق حاشیه‌ای و فقیر نشین هستند که نه تنها به بی آبی، بلکه به بیکاری و ناکار آمدی مسئولان خوزستانی برای ایجاد اشتغال پایدار هم اعتراض دارند و به عقیده بسیاری از کارشناسان تجمعات در خوزستان فقط به مشکلات آبی نیست، بلکه انباشت مشکلاتی نظیر نبود امکانات رفاهی و نارضایتی از عملکرد دستگاه‌ها مردم را به انجام چنین اقداماتی وا داشته است.

در خوزستان اگرچه علی رغم وجود رودخانه‌های خروشان و پر آب بسیاری از مردم از شمالی‌ترین نقطه در اندیمشک و دهدز تا جنوبی‌ترین نقطه در رامشیر، بندر ماهشهر و شادگان تشنه هستند، اما از کارکرد برخی مسئولان نیز رضایت ندارند.

فلاح یکی از اهالی خوزستان که در تجمعات شهر‌های خوزستان نیز حضور یافته است، در گفتگو با خبرنگار ما می‌گوید: مردم در اعتراض به بی آبی به خیابان‌ها آمدند، اما واقعیت آن است که در این استان اعتبارات به صورت میلیاردی گم می‌شوند و هیچ کس نیز پاسخگو نیست!

یکی دیگر از تجمع کنندگان در یکی از مناطق اهواز می‌گوید که ما اصلا مشکل آب نداریم بلکه من در حمایت از سایر معترضان آمده ام تا نسبت به این «فساد» و نبود امکانات نیز اعتراض کنم.

اعتراضات خوزستان در پنجمین شب متوالی؛ ناآرامی در اهواز، گسترده در سوسنگرد

هیچ اشتغال جایگزینی برای کشاورزان نیست

در رامهرمز برای اولین شب معترضان به خیابان آمدند و در شادگان نیز پس از ۲ شب آرام شهروندان مجددا در خیابان‌ها حضور یافتند.

مهرشاد یکی از شهروندان رامهرمزی در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به اینکه هر ساله به کشت شلتوک مشغول بوده، اما امسال به دلیل کم آبی خبری از کاشت برنج نیست، افزود: جیب هایم خالی شده و امیدوار بودم شاید امسال با شلتوک کاری پولی به دست آورم، اما بی آبی همه برنامه را بهم ریخته و هیچ اشتغال جایگزینی برای ما وجود ندارد تا امورات خود را بگذرانیم، حالا هم بسیاری از کشاورزان در تنگنا هستند.

او در ادامه گفت: این‌ها نتیجه سال‌ها مدیریت ناصحیح و اشتباه در حوزه‌های کلان است، زیرا خوزستان مادر خرج ایران است و سرشار از نفت و گاز و صنایع عظیم پتروشیمی است، اما نفت را خام می‌فروشند و این صنایع بزرگ هرگز به مسئولیت‌های اجتماعی خود نیز برای ایجاد اشتغال پایدار غیر نفتی به درستی عمل نکردند.

اعتراضات خوزستان در پنجمین شب متوالی؛ ناآرامی در اهواز، گسترده در سوسنگرد

اعتراضات در ۱۵ شهر خوزستان

استان خوزستان دارای ۶۱ شهر است و اعتراضات در ۱۵ شهر این استان به وقوع پیوست.

علی رغم گذشتن ۷ روز از اعتراضات خوزستان، اما همچنان نیز نگرانی‌هایی از نفوذ گروه‌های فرصت طلب به صفوف مردم وجود دارد که از جمله آن‌ها «حرکة النضال العربی لتحریر الأهواز‎» یا همان الاهوازی است. این گروه از سال ۸۴ تاکنون بیشترین عملیات تروریستی را علیه مردم استان خوزستان انجام داده که از جمله آن‌ها بمب گذاری و تیراندازی در خیابان سلمان فارسی و همچنین حمله به کلانتری‌ها و به رگبار بستن شهروندان در رژه نیرو‌های مسلح اهواز است که در نتیجه آن یک ۵ کودک ساله جان باخت.

اعتراضات خوزستان مورد حمایت اقشار مختلف مردم در سراسر کشور قرار گرفته، اما در این بین افرادی نیز قصد دارند که اعتراضات را با قومیتی کردن به حاشیه برده و آن را از مسیر اصلی خود منحرف نمایند، عملکردی که از نظر هر انسانی غیر شرافتمندانه است و باعث شده واکنش‌هایی نیز در شبکه‌های اجتماعی به دنبال داشته باشد.

از جمله احسان منصوری فعال سیاسی و اجتماعی که در واکنش به صحبت‌های مسیح علینژاد کارمند دولت آمریکا (او در صحبت با یک شبکه انگلیسی که قصد داشت اعتراضات را قومیتی نشان دهد)، در شبکه اجتماعی توییتر گفته است: اگر در اعتراضات مردم همدیگر را بکشند، این‌ها سود می‌برند و اگر پلیس بکشد یا بدون حل مشکل اعتراضات سرکوب شود، آن‌ها از درد و رنج ما کاسبی می‌کنند.

اعتراضات خوزستان در پنجمین شب متوالی؛ ناآرامی در اهواز، گسترده در سوسنگرد

در هر حال بسیاری از متخصصان و مردم، بی برنامگی مقامات سابق خوزستان را هم در این زمینه دخیل می‌دانند که علی رغم مشکلات گسترده استان، با انتصاب افراد ناشایست، زمینه را برای بحران‌های کنونی ایجاد کرده اند.

اما در پایان باید گفت وقتی به خوزستان و مسئولان بلند پایه استان در چند سال گذشته که نگاه می کنیم در می یابیم که این مشکلات،مشکلات امروز و یک ماه پیش نبوده و نیست و این سوال پیش می آید که آیا  مسئولانی که آمدند و رفتند برای خوزستان و مشکلاتش چه کردند ؟

باید از استانداران سابق و سایر مقامات سابق خوزستان پرسید که آیا علی رغم دیدن مشکلات مردم این دیار، همچنان نیز شب‌ها آسوده سر بر بالین می‌گذارند؟ اگر پاسخ آری است و بی توجه به آلام شهروندان این استان با خیال راحت زندگی خود را سپری می‌کنند، باید در وجدان آن‌ها شک کرد.

انتهای پیام/ن

نظر شما