به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، بهزاد علاالدینی مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان با اشاره به سوش های پروبیوتیک بومی اظهار کرد: سوش های پروبیوتیک بومی به عنوان محصول تولیدی و ماده اولیه در فرآورده های لبنی و غذایی کاربرد دارد و به صورت بسته بندی های کیسه ای چند گرمی برای استفاده در تولید محصولات غذایی به ویژه در مقادیر تناژ عرضه میشود.
او افزود: پروبیوتیک بومی حاوی باکتریهای پروبیوتیک مفید برای بدن انسان بوده و منشاء این باکتریها برخلاف نمونه های خارجی از فرآورده های غذایی سنتی ایران ماست و سازگاری بسیاری با سیستم گوارش داشته و باعث ارتقاء سیستم ایمنی بدن در برابر انواع تهاجم های ویروسی و باکتریایی میشود. نکته مهم و مورد بهره برداری در این محصول، استفاده از سوش های پروبیوتیک بومی و زنده مانی بالای آن ها در محصول نهایی و همچنین در سیستم گوارش انسان به شکل رویشی است تا بیشترین تاثیرات سلامت بدن را ایجاد کند.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان بیان کرد: سوش های پروبیوتیک بومی را کشورهایی مانند: آمریکا، هلند ، دانمارک، آلمان ، چین و ... تولید می کنند و تنها تفاوت آن ها در نوع سوش های مورد استفاده و منشاء استخراج آن ها است. پروبیوتیک دارای قیمت تمام شده پایین و کیفیت بالا، نسبت به محصولات خارجی است. این محصول ، تمام آزمایشات استاندارد های ملی و بین المللی را باموفیت گذرانده و از نظر کیفی در جایگاه بالاتر قابل رقابت با نمونه های خارجی است .
علاالدینی با اشاره به مصرف فرآورده پروبیوتیک اظهار کرد: مقبولیت و مصرف فرآوردههای پروبیوتیک در کشورهای جهان بهویژه اروپا، ایالات متحده و ژاپن و همچنین ایران رواج چشمگیری یافته است، به طوریی که بیش از ۹۰ فرآورده پروبیوتیک در سرتاسر جهان تولید میشود که معمولاً فرآوردههای پروبیوتیک را به دو دسته فرآوردههای پروبیوتیک لبنی و غیرلبنی تقسیم میکنند.
او گفت: قابلیت زیستی پروبیوتیکها در فرآوردههای غذایی در درجه اول قرار دارد و شاخص زیستی باید به اندازه کافی بالا باشد، به عبارتی ایجاد اثرات مفید سلامتی بدن توسط پروبیوتیک ها منوط به زنده ماندن آن ها در محصول تا پایان دوره ماندگاری و همچنین در طول عبور از دستگاه گوارش است، به صورتی که این باکتری ها به تعداد بالا به روده رسیده و در آن جا اثرات مفید خود را ایجاد میکنند. اما متاسفانه اکثر محصولات عرضه شده در سطح بازار فاقد این استاندارد بوده و قبل از پایان زمان ماندگاری تعداد باکتری های زنده آن ها کمتر از خط استاندارد میرسد.
او افزود: علاوه بر باکتری های سودمندی که از آن ها به عنوان پروبیوتیک یاد میشود، میکروارگانیسم هایی هستند که در برابر تنش های دستگاه گوارش مقاوم هستند که حضور، فعالیت و تکثیر آن ها در بخش های مخاطی روده موجب میشود تا از مصرف ماده غذایی تهیه شده بر پایه آن ها خواص سودمند بیشتری حاصل شود. سازگاری این میکروارگانیسم ها با شرایط دستگاه گوارش و جایگزینی آن ها تاحدود زیادی به فلور طبیعی موجود بستگی دارد. فلور طبیعی و پیچیده دستگاه گوارش انسان، به شدت تحت تاثیر ژنتیک، شرایط جغرافیایی، رژیم غذایی و سن است.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان بیان کرد: در سالهای اخیر مقاومت باکتریهای مفید بدن به آنتی بیوتیکهای مختلف منجر به رویکرد جدیدی به باکتریوتراپی شده که در این روش از باکتریهای مفید برای جلوگیری از تجمع باکتریهای مضر در روده استفاده میشود. با توجه به نقش موثر باکتریهای پروبیوتیک در این زمینه، جداسازی سویه هایی از این گروه از میکروارگانیسم های که با شرایط فیزیولوژیک بدن و موکوس روده افراد منطقه نیز سازگاری بیشتری داشته باشند، می توانند برای تولید مواد غذایی جهت مصرف نوزادان و حتی بزرگسالان توصیه شود.
علاالدینی در پایان تصریح کرد: وجود این باکتریهای مفید موجب بهینه شدن فعالیت زیستی بدن، کنترل متابولیسم، نابودی باکتریهای مهاجم در رودهها و در دراز مدت از ابتلا به دیابت، بیماریهای قلبی و عروقی و مقاوم شدن بدن در برابر آنتی بیوتیک ها جلوگیری میکند. برای دریافتن اهمیت این باکتری در سلامت شهر میتوان به کشور آمریکا اشاره کرد که اگرچه بزرگترین تولید کننده این فرآورده مهم زیستی است، اما تنها بخشی اندک از آن را صادر میکند. پروبیوتیکها را میتوان در فرآورده های خوراکی، آرایشی و بهداشتی، آشامیدنی و دارویی نیز، استفاده کرد.
انتهای پیام/
نظر شما