نخستين عامل ناامني، فقر و بيكاري است و آن نهي از منكري كه ميگوييم و منكر اصلي بر جامعه فقر، بيكاري، فساد و ريا است كه بايد آنها را از بين ببريم
گروه ايران
حسن روحاني براي تشكيل كابينه تدبير و اميد، چهار كارگروه «اقتصادي»، «سياست خارجي»، «سياست داخلي» و مسايل «فرهنگي و اجتماعي» را تشكيل داد كه زيرنظر اين چهار كميته؛ ۲۰كارگروه مشغول بهكار شدند. آمارهاي ارايه شده از عملكرد دولت در اين چهار بخش نشان ميدهد كه مهمترين نقطه ضعف دولت يازدهم طي مدت 20ماه گذشته سياست داخلي است؛ بر اين اساس در روزهاي ابتدايي سال 94 بود كه وزير كشور دولت يازدهم اعلام كرد، بعد از توفيقات دولت در بحث هستهيي و اقتصادي؛ توجه دولت در سال جاري حول محور سياست «داخلي» كشور متمركز خواهد شد. با پيروي از اين الگوست كه رييسجمهور از هر فرصتي استفاده ميكند تا مهمترين سرفصلهاي بهبود اوضاعي كه به نوعي در كلاسه موضوعي سياست داخلي قرار ميگيرند را تشريح كند. اينبار بيستمين همايش سراسري فرماندهان، روسا و مديران نيروي انتظامي بهانهيي شد براي اينكه روحاني يكبار ديگر اعلام كند: «منكر اصلي در جامعه فقر و بيكاري، فساد و رياست.»
افزايش بودجه عمراني دولت
رييسجمهوري روز گذشته در همايش سراسري ناجا گفت: «پليس بايد در اجراي قانون و مبارزه با انواع جرايم و تخلفات همواره اولويتها را مدنظر قرار داده و مراقب باشد گرفتار تهديدات خيالي نشده و بدانيم كه همه مردم در برابر قانون مساوي بوده و از حقوق شهروندي يكساني برخوردار هستند. روحاني تصريح كرد: «يكي از برنامههاي دولت كه از آغاز اهميت ويژهيي براي آن قايل بود، مساله امنيت دركنار سلامت بوده و دركنار همه مشكلات مالي در سال 92 و 93 كه هنوز نيز در شرايط تحريم هستيم، قيمت نفت نيز به نصف تقليل يافته است.» رييس شوراي عالي امنيت ملي با يادآوري اينكه بودجه عمراني در سال 91، 11هزار ميليارد تومان بود، گفت «در سال 92 اين مبلغ 22 هزار ميليارد تومان و در سال گذشته نيز 32هزار ميليارد تومان بود. در واقع در مدت دو سال با وجود همه مشكلات ضمن پرداخت بودجه جاري با كمي صرفهجويي بودجه عمراني را افزايش داديم.»
كاهش اتكاي به نفت در بودجه 94
روحاني ادامه داد: اتكاي به نفت در بودجه سال 94 از هميشه تاريخ ايران پايينتر و جزو افتخارات دولت است. رييسجمهور تصريح كرد: با وجود اين مشكلات ما اگر بودجه برخي دستگاهها را 90درصد پرداخت كرديم، پرداخت بودجه به نيروهاي مسلح در سالهاي 92 و 93، 100درصد بوده است البته بايد بگويم، پرداخت بودجه به نيروهاي نظامي و انتظامي در كمترين موارد 100درصد بوده چراكه در برخي زمينهها به بالاي 100درصد هم رسيده است. رييس دولت يازدهم همچنين اظهاركرد: برخي به ما ايراد ميگيرند كه بنا بود اين دولت به تعبير آنها دولت پليسي نباشد و فضاي امنيتي را كم كند پس چرا بودجه نيروهاي مسلح را افزايش ميدهد. روحاني توضيح داد: يك اشكالي در ذهن برخي وجود دارد كه جامعه پليسي با جامعه داراي پليس خوب دو مقوله جداست. امنيت جامعه با امنيتي كردن جامعه دو مقوله متمايز است. رييس شوراي عالي امنيت ملي خاطرنشان كرد: اگر ميخواهيم همدلي برقرار كنيم، نخست بايد در داخل ناجا و بخشهاي مختلف ارتباط نزديكتر و هماهنگتر داشته باشيم. روحاني با تاكيد بر اينكه بايد به ريشههاي مساله امنيت توجه كنيم، افزود: نخستين عامل ناامني، فقر و بيكاري است و آن نهي از منكري كه ميگوييم و منكر اصلي بر جامعه فقر، بيكاري، فساد و ريا است كه بايد آنها را از بين ببريم.
تهديدات فرضي و خيالي
رييسجمهوري همچنين با تاكيد بر اينكه در نظام ما شرع و قانون بر يكديگر منطبق هستند، اظهاركرد: پليس موظف به اجراي اسلام نيست و هيچ پليسي نميتواند بگويد من اين اقدام را انجام دادم، خداوند فرموده يا پيامبر (ص) گفته است. وظيفه پليس اجراي قانون است و اگر غير از اين باشد، بيخودي در مخمصه فكري قرار گرفته و مردم را گرفتار كردهايم. روحاني افزود: بسياري از مسايل شرعي به ايمان مردم مرتبط است. پليس جايي ميتواند وارد شود كه اولا مصوبه قانوني وجود داشته باشد ثانيا قانون روشن و شفاف ابلاغ شده باشد. رييس قوه مجريه در بخش ديگري از سخنان خود با يادآوري موضوع تهديدات فرضي و خيالي اظهاركرد: هماكنون هفتهيي نيست كه به رييس دولت گزارشي از يك تهديد اقتصادي، امنيتي و اجتماعي ارايه نشود اما وقتي درباره جزييات آن سوال ميكنند، ميبينند منطق درستي وجود ندارد و لازم نيست وارد عمل شويم. اما تهديد فرضي ممكن است تهديد واقعي درست كند زيرا عكسالعمل در برابر تهديد خيالي به تهديد واقعي تبديل ميشود و پليس بايد به اين مساله مهم توجه كند. رييس دولت تدبير و اميد با تاكيد بر ضرورت مديريت فضاي فرهنگي جامعه به تشريح تفاوت وسايل ارتباط جمعي و دسترسيها نسبت به اين وسايل در سالهاي اخير پرداخت.
منكر اصلي فساد، فقر، بيكاري و ريا است
وي با تاكيد بر اولويتبندي و برخورد با قانونشكنان و متخلفان گفت: مردم گاهي از اينكه اولويتها در برخورد با جرمها رعايت نميشوند، عصباني ميشوند. بايد با هماهنگي دركنار هم كار كنيم و اولويتها را در جامعه مدنظر قرار دهيم. منكر اصلي و ريشه فساد در جامعه فقر، بيكاري، فساد و ريا است و مواد مخدر و استحكام نداشتن خانواده، اولويتهاي آسيب اجتماعي ماست. رييسجمهوري در بخش ديگري از سخنان خود گفت: دولت ميداند پليس امروز چه بار سنگيني بر دوش دارد و چه زحمات بزرگي را متحمل ميشود، دولت حامي و تقويتكننده پليس خواهد بود و براي ايجاد رونق اقتصادي، نياز به كمك و همياري ناجا دارد. روحاني به تيم جديدي كه در نيروي انتظامي مسووليت را بر عهده گرفته است، خوشامد گفت و يادآور شد: شما بار سنگيني را بر دوش گرفتهايد و از تيم قبلي در اين نيرو نيز كه خدمات قابل توجهي انجام دادند، سپاسگزاري ميكنم.
بيستمين همايش سراسري فرماندهان، روسا و مديران نيروي انتظامي از روز گذشته با حضور رييسجمهوري در سالن كوثر مركز فرماندهي ستاد ناجا آغاز به كار كرد.