شناسهٔ خبر: 4750467 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه قانون | لینک خبر

پلیس گرفتارتهديدات خيالي نشود

گروه سياسي

صاحب‌خبر -

حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز شنبه در بیستمین همایش سراسری فرماندهان، روسا و مدیران (ناجا)  با تاکید براظهارات گذشته خود گفت: منکر اصلی در جامعه فقر و بیکاری، فساد و ریا است. رئیس جمهور باپاسخ به برخی ادعا‌ها اذعان کرد: پلیس موظف به اجرای اسلام نیست. این سخنان را رئیس جمهور با اشاره به اینکه ایمان به خداوند و ایمان به دین حق را برای روح و زندگی اجتماعی انسان امنیت آفرین است، اعلام کرد و ادامه داد، کلمه ایمان از امنیت می‌آید و سلامتی و صحت در جامعه و انسان با امنیت دو نعمتی است که تا فرد آن را داراست   قدرش را نمی‌داند. محور بخشی از سخنان رئیس جمهور را در زیر می‌خوانید. 
 پلیس گرفتار تهدیدات خیالی نشود
  وقتی در خیابانی حرکت می‌کنید توجه شما به این موضوع جلب نمی‌شود که چگونه است با امنیت در خیابان راه می‌رویم اما بعد از اینکه اتفاقی رخ می‌دهد، در آن زمان قدر امنیت را همانند سلامتی می‌دانید. 
  پلیس باید در اجرای قانون و مبارزه با انواع جرایم و تخلفات همواره اولویت‌ها را مدنظر قرار داده و مراقب باشد گرفتار تهدیدات خیالی نشده و بدانیم که همه مردم در برابر قانون مساوی بوده و از حقوق شهروندی یکسانی برخوردار هستند. 
 اتکای به نفت از همیشه تاریخ ایران پایین‌تر است
  اتکای به نفت در بودجه سال ۹۴ از همیشه تاریخ ایران پایین‌تر و جزو افتخارات دولت است. 
برخی به ما ایراد می‌گیرند که بنا بود این دولت به تعبیر آن‌ها دولت پلیسی نباشد و فضای امنیتی را کم کند پس چرا بودجه نیروهای مسلح را افزایش می‌دهد. 
  یک اشکالی در ذهن برخی وجود دارد، جامعه پلیسی با جامعه دارای پلیس خوب دو مقوله جداست. امنیت جامعه با امنیتی کردن جامعه دو مقوله متمایز است. 
  البته موفق‌ترین نیروی امنیتی در جامعه نیرویی است که خرجش کم و بهره وری از توان آن نیرو بیشتر باشد؛ بنابراین موثر‌ترین نیرو، کم هزینه‌ترین نیرو به شمار می‌رود. 
فقر اولین عامل ناامنی
  اولین عامل ناامنی، فقر و بیکاری است و آن نهی از منکری که می‌گوییم و منکر اصلی بر جامعه فقر، بیکاری، فساد و ریاست که باید آن‌ها را از بین ببریم. 
  حکومت اسلامی، یعنی حکومت و حاکمیت قانون و امام خمینی (س) بار‌ها در سخنرانی‌های خود بر این مسئله تأکید کردند زیرا همه مردم ایران در برابر قانون مساوی هستند و قانون باید به دقت اجرا شود. 
پلیس موظف به اجرای اسلام نیست
   پلیس موظف به اجرای اسلام نیست و هیچ پلیسی نمی‌تواند بگوید من این اقدام را انجام دادم، خداوند فرموده یا پیامبر (ص) گفته است. وظیفه پلیس اجرای قانون است و اگر غیر از این باشد، بی‌خودی در مخمصه فکری قرار گرفته و مردم را گرفتار کرده‌ایم. 
  بسیاری از مسائل شرعی به ایمان مردم مرتبط است. پلیس جایی می‌تواند وارد شود که اولاً مصوبه قانونی وجود داشته باشد، ثانیاً قانون روشن و شفاف ابلاغ شده باشد. 
همه نوکر مردم باشیم
  همه مسئولان و کارگزاران نظام باید یادشان باشد و برای خود تکرار کنند که صاحب این کشور مردم هستند و همه باید نوکر مردم باشیم، زیرا هیچ سمتی بالا‌تر از نوکری ملت از زن و مرد و کوچک و بزرگ نیست. 
  افتخار پلیس این است که خادم مردم در امنیت است، فضا را امن نگه می‌دارد تا مردم راحت‌تر زندگی کنند و بسیار مهم است که با مردم چگونه برخورد کنیم. حتی در برخورد با مجرم باید حواس مان باشد که با جرم برخورد می‌شود. 
  معیار پلیس باید قانون باشد، اگر کسی قانون را شکست، شما متعرض خواهید شد. 
  اما در برخورد با مردم اخلاق حسنه، روی خوش، تواضع و ادب جزو وظایف همه ما است، مخصوصاً نسبت به جوانان و زنان باید خیلی حواس ما جمع باشد، زیرا این طبقات خیلی حساس هستند و وظیفه ما نسبت به آن‌ها سنگین‌تر است. 
در گیر تهدیدات فرضی نشوید 
  گاهی نیروهای مسلح امنیتی و حتی دولت درگیر تهدیدات فرضی و خیالی می‌شود که مثال‌های زیادی در این مورد وجود دارد، چنین دیدگاهی ۵ تا ۶ درصد واقعیت دارد. 
  هم اکنون هفته‌ای نیست که به رئیس دولت گزارشی از یک تهدید اقتصادی، امنیتی و اجتماعی ارائه نشود اما وقتی درباره جزییات آن سوال می‌کنند، می‌بینند منطق درستی وجود ندارد و لازم نیست وارد عمل شویم. اما تهدید فرضی ممکن است تهدید واقعی درست کند زیرا عکس العمل در برابر تهدید خیالی، به تهدید واقعی تبدیل می‌شود و پلیس باید به این مسئله مهم توجه کند. 
پلیس به دولت کمک کند
  پلیس می‌تواند به دولت نسبت به افزایش یا سرعت برخی آسیب‌های اجتماعی گزارش، هشدار و راهکار دهد تا مجموعه نظام با کمک هم نسبت به حل آن اقدام کنند. 
  مردم گاهی از اینکه اولویت‌ها در برخورد با جرم‌ها رعایت نمی‌شوند، عصبانی می‌شوند. باید با هماهنگی در کنار هم کار کنیم و اولویت‌ها را در جامعه مدنظر قرار دهیم. منکر اصلی و ریشه فساد در جامعه فقر، بیکاری، فساد و ریاست و مواد مخدر و استحکام نداشتن خانواده، اولویت‌های آسیب اجتماعی ما است. 
  شما جان، سلامتی و همه چیز خود را در راه امنیت جامعه فدا می‌کنید و در شرایطی که باب شهادت برای برخی بسته شده است این باب برای نیروی انتظامی در گوشه و کنار کشور باز است ما قدر زحمات شما را می‌دانیم و مردم ایران هم قدردان هستند. 
  همه ایرانی‌ها از جمله مسلمان، مسیحی، شیعه و سنی تفاوتی ندارند و همه در برابر قانون برابر هستند. حتی گردشگران و خارجی‌هایی که در کشور حضور دارند در پناه قانون و امنیت شما هستند. همه را یکسان ببینید و یکسان برخورد بکنید تا مقبولیت کار شما در جامعه بیشتر شود و رضایت خداوند و عامه مردم از شما افزایش یابد.