شناسهٔ خبر: 47303955 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شبستان | لینک خبر

معاون فنی و امور گمرکی گمرک:

بیشترین حجم انباشت ۳.۵ میلیون تن کالا در گمرک را کالا‌های اساسی تشکیل می‌دهد

ارونقی با اشاره به اینکه بیشترین حجم انباشت ۳.۵ میلیون تن کالا در گمرک را کالا‌های اساسی تشکیل می‌دهد، گفت: بیشترین حجم کالاهای اساسی رسوب شده در انبارهای گمرک، گندم، ذرت، جو، کنجاله سویا، روغن و دانه‌های روغنی را تشکیل می دهد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهرداد ارونقی، معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران شب گذشته (سه شنبه 28 اردیبهشت) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه خبر سیما با اشاره به اینکه بیشترین حجم انباشت ۳.۵ میلیون تن کالا در گمرک را کالا‌های اساسی تشکیل می‌دهد، گفت: بیشترین حجم کالاهای اساسی رسوب شده در انبارهای گمرک، گندم، ذرت، جو، کنجاله سویا، روغن و دانه‌های روغنی را تشکیل می دهد.

 

وی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۵.۹ میلیون تن کالای اساسی در بنادر موجود و منتظر ترخیص است، گفت: ۶ قلم کالایی ارز ترجیحی دریافت می‌کنند علاوه بر انباشت ۳ و نیم میلیون تن کالا در گمرک، بیش از ۱ میلیون تن کالای اساسی نیز بر روی شناور‌ها و کشتی‌های در حال تخلیه و یا در انتظار پهلو گیری برای تخلیه در بندر امام خمینی هستند.

 

 

ارونقی با اشاره به اینکه کالا‌هایی نیز در گمرکات داخل کشور مانند گمرک تهران و گمرک غرب تهران نیز وجود دارد که درحال گذر از تشریفات گمرکی هستند، گفت: با در نظر گرفتن مجموع آن‌ها می‌توان گفت در حدود ۶ و نیم میلیون تن کالای اساسی در گمرکات کشور وجود دارد.

 

وی با بیان اینکهدر حال حاضر بر اساس تعریف بخشنامه های ترخیص صاحبان کالا ۲ ماه فرصت ترخیص دارند، ادامه داد: این درحالی است کالا‌هایی در بند امام خمینی وجود دارد که پس از گذشت ۳ ماه و نیم و بیشتر به دلایل مختلف همچون عدم اظهار از سوی صاحبان کالا و یا عدم انجام تشریفات قانونی، پس از اظهار و یا عدم دریافت پروانه، نتوانسته اند کالای خود را ترخیص کنند و این کالا‌ها همچنان بصورت دپو شده در بندر امام وجود دارد.

 

ارونقی گفت: کالا‌های غیر اساسی و کانتینری هم شامل ۳.۲ میلیون تن است که مشکل خاصی در خصوص ترخیص آنها وجود ندارند و وضعیت مطلوبی داریم و طبق مصوبه ستاد هماهنگی دولت ابلاغ شده و ترخیص این کالا‌ها در حال انجام است.

 

مهرداد ارونقی ثبت سفارش نشدن کالا را بخش از مشکلات اصلی ترخیص دانست و افزود: تامین نشدن به موقع ارز ترجیحی از طرف بانک مرکزی مشکل دیگری کالاهای رسوب شده در گمرک است به همین دلیل در حال حاضر حدور ۸۳۱ هزار تن کالا نیز در بندر و بر روی کشتی‌ها وجود دارد که بدلیل عدم تامین ارز همچنان تخلیه نشده اند.

 

ارونقی درادامه گفت: ۶ قلم کالای اساسی که ارز ترجیحی دریافت کرده اند و ما از آن نام بردیم حدود ۳ و نیم میلیون تن کالاست که این کالا‌ها از طریق ۵۰ شرکت و یا شخص بصورت حقیقی یا حقوقی وارد، تخلیه و دپو شده و همچنان ترخیص نشده است این در حالی است که ظرفیت انبار‌های ما در بندر‌ امام خمینی ۳ و نیم میلیون تن است و با وجود این ۶ قلم کالای اساسی و دپو آنها، ظرفیت انبار‌های ما تکیمل است.

 

معاون فنی و امور گمرکی گمرک با بیان اینکه در تماسی که ما با صاحبان این کالا‌ها برای ترخیص کالاهایشان داشتیم، صاحبان کالا عمده مشکلات را عدم تامین پروانه عنوان کرده اند که این مستلزم واریز ارز ترجیحی و تامین کد رهگیری از بانک مرکزی است، گفت: ستاد تنظیم بازار نیز می‌تواند با تصویب مصوبه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت و ابلاغ آن کمک کند تا ۹۰ درصد کالا را ترخیص کنیم.

پایان پیام/50

نظر شما