شناسهٔ خبر: 47135668 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

مورد استفاده در صنعت تصفیه آب و هوا؛

ایران در تولید ازن ژنراتور خودکفا شد

یک شرکت دانش‌بنیان توانست کشور را از واردات ازن ژنراتور بی‌نیاز کند و تولید این محصول را با قیمت کمتر از نمونه مشابه خارجی انجام دهد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، شادی عزیزی‌ها مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان فنون اردا سبز گفت: این شرکت در حوزه تولید ازن ژنراتور فعالیت دارد. ازن یک اکسید کننده قوی است و توانایی از بین بردن ویروس‌ها، باکتری‌ها و قارچ‌ها را دارد و از ازن به عنوان یک ماده گندزدا و ضدعفونی کننده در صنعت تصفیه آب و فاضلاب و تصفیه هوا استفاده می‌شود. ازن را برای گندزدایی به صورت مستقیم در آب یا هوا تزریق می‌کنند.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان فنون اردا سبز، در ادامه افزود: ازن با فرمول شیمیایی O۳، یک اکسید کننده با قدرت گندزدایی بالاتر از کلر است که برای گندزدایی، حذف رنگ، تجزیه مواد آلی و ضدعفونی آب و فاضلاب استفاده می‌شود. از مزایای آن می‌توان به عدم استفاده از مواد شیمیایی اشاره کرد. به طور کلی گاز ازن به دلیل عدم تولید پسماند شیمیایی جزء مواد سازگار با محیط زیست است.

این فعال دانش‌بنیان ضمن ارائه توضیحات بیشتر در مورد محصولات شرکت بیان کرد: ژنراتور‌های ازن، دستگاه‌هایی هستند که ازن تولید می‌کنند. مقدار زیادی ازن با تخلیه بی صدا به طور کارآمد تولید می‌شود. از این دستگاه در صنایع بسیار گوناگونی مانند پزشکی، داروسازی، صنایع غذایی و بسیاری دیگر از صنایع استفاده می‌شود.

شادی‌‎ها، ضمن برشماری موارد استفاده بیشتر دستگاه، افزود: ما موفق شدیم یک نوع دستگاه ازون ژنراتور بر پایه روغن تولید کنیم که کارایی بسیار بالاتری دارد. از این دستگاه برای تصفیه فاضلاب و رفع بوی بد یا تصفیه هوا نیز استفاده می‌شود. البته نوع خانگی و کوچک آن نیز وجود دارد که برای تصفیه هوا از آلاینده‌ها و همچنین شستن میوه و سبزی به کار می‌رود.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان فنون اردا سبز، در پایان خاطرنشان کرد: این دستگاه با نرخ ۵۰ درصد کمتر از نمونه مشابه خارجی عرضه می‌شود و تا کنون به کشور‌های مختلفی مانند عراق، امارات و افغانستان صادر شده است. امیدوار هستیم در آینده نزدیک با استفاده از واحد تحقیق و توسعه شرکت، محصولات مختلف دیگری را نیز بومی‌سازی کنیم.

نظر شما