به گزارش شبکه خبری المیادین، جنبش مقاومت اسلامی (حماس) روز پنجشنبه به طور رسمی اعلام کرد : در نشست گروه های ذیربط برای به تعویق انداختن انتخابات که قرار است امروز تشکیل شود، شرکت نخواهد کرد.
محمد صبحه سخنگوی لیست انتخاباتی حماس موسوم به «القدس موعدنا» (قدس وعده گاه ماست) گفت: حماس و لیست القدس موعدنا در نشست امروز رام الله شرکت نخواهند کرد و موضع ما به طور واضح و روشن مخالفت با تعویق انتخابات است و ما هیچ پوششی برای این تصمیم ارایه نخواهیم داد.
عبداللطیف القانوع سخنگوی حماس نیز موضع این جنبش را مخالفت با تعویق انتخابات دانست و گفت این موضوع یک حق مشروع، خواست مردمی، اجماع گروهی و توافق ملی است.
وی افزود: بیش از ۹۶ درصد فلسطینی ها برای انتخابات ثبت نام کرده اند و تعداد لیست های مشارکت در انتخابات، ۳۶ مورد است.
وی تاکید کرد که غصب کردن حقوق مردم و مصادره خواست و اراده آنان خطایی بس بزرگ است.
حماس برگزاری انتخابات بدون قدس را خط قرمز دانست و تاکید کرد که هیچ فلسطینی نمی تواند انتخابات بدون قدس پایتخت ابدی مان را بپذیرد.
جنبش جهاد اسلامی فلسطین نیز مخالفت خود را با نشست گروه هایی که قرار است روز پنجشنبه در رام الله برای موضوع انتخابات گردهم آیند، اعلام کرد.
رهبری فلسطین روز پنجشنبه به ریاست محمود عباس تشکیل جلسه می دهد تا موضع نهایی خود را در باره برگزاری انتخابات پارلمانی اعلام کند.
حسین حمایل سخنگوی جنبش فتح نیز به المیادین گفت: یکسری تلاش های بین المللی برای اعمال فشار به رژیم اشغالگر به منظور برگزاری انتخابات در قدس جریان دارد و اسرائیل تمامی تفاهمات و فشارهای بین المللی برای برگزاری انتخابات را زیرپا می گذارد.
وی افزود: انتخابات، امری فلسطینی و قدس پایتخت ماست و برای برگزاری انتخابات نیازی به گرفتن از رژیم اشغالگر نداریم.
حمایل خاطرنشان کرد که ساعات آینده، ساعاتی سرنوشت ساز و مسئله، مسئله حاکمیت است و انتخابات باید برگزار شود.
پیشتر مشاور محمود عباس رییس تشکیلات خودگردان از احتمال به تعویق افتادن انتخابات فلسطین خبر داده بود.
بر اساس فرمان ریاستی رییس تشکیلات خودگردان فلسطین، انتخابات مجلس قانونگذاری فلسطین در روز ۲۲ ماه مه (یکم خرداد) و انتخابات ریاست جمهوری در ۳۱ ژوئیه (۹ مرداد) برگزار خواهد شد و چنانچه انتخابات مجلس قانونگذاری به مرحله دوم کشیده نشود، انتخابات مجلس ملی در ۳۱ آگوست (۹ شهریور) برگزار خواهد شد.
پس از ۱۵ سال، این نخستین بار است که تشکیلات خودگردان فلسطین حکمی برای برگزاری انتخابات مجلس قانونگذاری، ریاست جمهوری و مجلس ملی صادر میکند که مورد استقبال جنبش حماس نیز قرار گرفت.
نظر شما