شناسهٔ خبر: 468289 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

رئیس مرکز تحقیقات و سیاستگذاری سلامت خبر داد

برگزاری همایش ملی «رسانه و سلامت» در شیراز

رئیس مرکز تحقیقات و سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: همایش ملی «رسانه و سلامت» شانزدهم مرداد ماه در این شهر برگزار می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، کامران باقری‌لنکرانی بعد از ظهر امروز در جمع خبرنگاران استان اظهار داشت: این همایش با حضور صاحبنظران هر دو عرصه رسانه و علوم پزشکی برگزار می‌شود.

وی با تاکید بر این که ارتقای سلامت جامعه با استفاده از ظرفیت رسانه، هدف اصلی این همایش است، افزود: نخستین محور این همایش «سواد سلامت» است چرا که تحقیقات نشان داده افرادی که به عنوان دریافت‌کننده خدمات به نظام سلامت مراجعه می‌کنند باید درک صحیحی از بیان و گزارش پزشکی و خدمات سلامت داشته باشند.

به گفته این مسئول، کسانی که سواد سلامت کمتری دارند پایبندی کمتری به درمان داشته و احتمال موفقیت درمان در آنان کمتر است.

باقری‌لنکرانی اضافه کرد: برخی آموزش‌های سلامت باید هدفمند در مراکز سلامت و برخی به صورت عمومی در رسانه‌ها ارائه شود.

وی خاطرنشان کرد: بحث دیگر مد نظر این همایش «مدیریت تقاضا» است یعنی این که چگونه اخبار به صورت صحیح و مستند ارائه شود که تقاضاهای کاذب به وجود نیاید و در عین حال اگر یافته علمی در دنیا وجود دارد تقاضای صحیحی نسبت به آن در جامعه شکل بگیرد که در این مقوله ارتباط رسانه‌ها با موسسات دارو و درمان حائز اهمیت است.

رئیس مرکز تحقیقات و سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز تصریح کرد: ذیل محور مدیریت تقاضا، نحوه درج آگهی‌های مرتبط با سلامت مردم مورد بحث قرار می‌گیرد.

این مسئول عنوان کرد: در کشور ما اگر چه تایید نظام پزشکی و وزارت بهداشت برای آگهی‌های مرتبط با سلامت مورد تاکید قرار گرفته اما گاه با بهانه‌های دیگر اعم از مکمل‌های غذایی و... مواردی ناصحیح به عنوان آگهی بهداشت و سلامت در رسانه‌ها درج می‌شود.

باقری‌لنکرانی ابراز داشت: در حال حاضر بخش بزرگی از خواهندگی مکمل‌هایی مانند غضروف‌ساز یا چاق و لاغر‌کننده‌ها مبتنی بر مبنای علمی نیستند و از همین دست می‌توان به امگا3 اشاره کرد که در ذهن مردم این چنین جا افتاده که برای هر فردی با هر سنی مناسب است.

تلقی غلط لزوم استفاده همگانی از ویتامین‌ها، دیگر موردی بود که‌ ‌باقری‌لنکرانی در زمینه نقش رسانه‌ها در شکل‌گیری انگاره‌های ذهنی مردم در مقوله سلامت برشمرد و گفت: شواهدی وجود دارد که مصرف زیاد کلسیم می‌تواند شانس سکته قلبی را افزایش دهد و از این رو تلقی غلط در مصرف موارد به ظاهر بی ضرر همچون ویتامین «ای» و یا کلسیم می‌تواند خطر ساز باشد.

وی اضافه کرد: محور دیگر همایش «پاسخگویی و شفاف‌سازی» است که رسانه‌ها می‌توانند مشکلات نظام سلامت را واکاوی کنند تا روند رفع آن تسریع شود.

این مسئول خاطرنشان کرد: با توجه به آن که بیماری‌های شایع در جهان به سمت بیماری‌های غیر واگیر می‌رود، بحث «خود مراقبتی صحیح» محوری دیگری است که در این همایش مورد بحث قرار می‌گیرد.

رئیس مرکز تحقیقات و سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز ابراز داشت: تاکنون بیش از 40 مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شده که در قالب شفاهی و پوستر ارائه می‌شود.

انتهای پیام/2448/ن30/ث3001

نظر شما