صاحبخبر - محمد عسکر فراشاه، متخصص طب سنتی درباره مصرف چای در ماه رمضان، گفت: مصرف چای به دلیل طبیعت گرم و خشک آن، برای مصرف سحرگاهی چندان مناسب نیست. از سوی دیگر چای با افزایش ادرار و تعریق موجب کاهش آب بدن در فرد روزه دار میشود.
او افزود: البته برای افرادی که دچار نفخ و سنگینی معده همراه با زبان باردار سفید و مرطوب هستند میتوان توصیه کرد در ابتدای بیدار شدن برای سحر یک استکان چای همراه با کمی چوب دارچین یا هل سبب بهبود هضم در وعده سحری میشود؛ و افرادی که گرم مزاج هستند بهتر است در سحر یا چای ننوشند یا چای را کم رنگتر و بدون دارچین و هل مصرف کنند.
عسکر فراشاه ادامه داد: از بهترین شربتها در وعده افطار یا سحر شربت تخم بالنگواست که از خواص آن میتوان به مواردی همچون تقویت قلب، بهبودطپش قلب و بهبود ورم روده اشاره کرد.
متخصص طب سنتی اظهار کرد: دوغ نیز اگر بسیار چرب و پرنمک وگاز دار نباشد میتواندبه عنوان نوشیدنی مفید، یک ساعت بعد از افطار مصرف شود؛ که توصیه میشود برای جلوگیری از اختلالات گوارشی همراه با نعناع یا پونه میل شود.
او در پایان افزود: برای گرم مزاجانی که معده گرمی دارند.
شربت سکنجبین ولرم برای افطارگزینه مناسبی است تا معده رابه تعادل بکشاند.
∎