شناسهٔ خبر: 46626437 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه صبح‌نو | لینک خبر

سخنگوی وزارت خارجه :از رژیم صهیونیستی انتقام می‌گیریم

باید بزنیم

جواد بخشی / «انفجار» و «ترور»، سال‌هاست به ابزارهایی تبدیل شده برای بازداشتن ایران از پیشرفت در مسیر هسته‌ای؛ پیشرفتی که با همت نخبگان کشور در مسیر صلح‌آمیز و در جهت ارتقای سطح دانشی ایران زمین، در جریان است. خرابکاری در سایت هسته‌ای نطنز در ادامه همان روش مذموم ترور در جریان است؛ ترور دانشمندانی که تنها جرم‌شان تلاش برای سربلندی کشورشان بوده است. ترور «شهید فخری‌زاده» ایستگاه آخر این دست اقدامات نیست و خباثت آمریکا و نوچه‌هایش در بستر زمان جریان دارد. وقوع حادثه بامداد یکشنبه در بخشی از شبکه برق تاسیسات غنی‌سازی شهید مصطفی احمدی‌روشن نطنز اگرچه اتفاق جدیدی نیست و در ۳تیرماه۱۳۹۹ نیز مرکز مونتاژ سانتریفیوژها در محوطه باز سایت نطنز دچار حادثه شده بود اما همه این‌ها نشان‌دهنده راهبرد دشمن و ضرورت توجه و مراقبت بیشتر مسوولان است.

صاحب‌خبر -

دلخوش بودن به «توبه» دشمنان، بازایستادن از دفاع و هوشیاری در برابر اقدامات اینچنینی را در پی دارد. تنها چندین ساعت پس از پانزدهمین بزرگداشت روز ملی فناوری هسته‌ای و گازدهی به ماشین‌های نسل جدید سانتریفیوژ در مجتمع غنی‌سازی نطنز و همچنین تست مکانیکی سانتریفیوژ   9-IR و مرکز مونتاژ سانتریفیوژهای نسل جدید با دستور رییس‌جمهوری، این اقدام زنگ خطری جدی برای اهل نظر به حساب آمده و همزمانی آن با مذاکرات وین اهمیت آن را دوچندان می‌کند.

«تروریسم هسته‌ای»  صهیونیستی
«تروریسم هسته‌ای» غربی‌ها و همپالگی‌های‌شان حالا در بازه زمانی نزدیک‌تری، منافع ملت ایران را هدف گرفته و با رخنه به مراکز هسته‌‌ای و انفجارهای پی‌درپی، در پی بازداشتن ایران و ادامه فشار برای تسلیم و امتیاز گرفتن هستند.
رژیم اسرائیل در ادامه روند خصمانه علیه کشورمان، گویا حدومرزی برای مداخله در ایران ندارد؛ روزنامه صهیونیستی «جروزالم‌پست» دیروز گزارشی درباره حادثه روز یکشنبه در تاسیسات نطنز منتشر کرد و از تدارک و برنامه‌ریزی طولانی برای «حمله» به این تاسیسات خبر داد.
این روزنامه چاپ فلسطین اشغالی در گزارش خود مدعی شد: جروزالم‌پست مطلع شد که حمله به تاسیسات کلیدی ایران در نطنز از مدت‌ها قبل از مذاکرات جاری هسته‌ای در وین میان ایران و قدرت‌های جهانی تدارک دیده و برنامه‌ریزی شده بود. جروزالم‌پست در گزارش خود خبر داد: احتمال این موضوع که انجام «حمله به نطنز» با هدف تاثیر گذاشتن روی مذاکرات جاری در وین انجام شده باشد، وجود دارد.
این رسانه صهیونیستی نوشت: اگرچه کاملا محتمل است که زمانبندی دقیق این حمله در نهایت دادن چراغ سبز برای وادار کردن جمهوری اسلامی به عقبگرد از میز مذاکرات باشد اما کار روی خود عملیات از مدت‌ها قبل انجام شده بود. این روزنامه همچنین افزود: به‌طور گسترده‌ای این حمله به اسرائیل نسبت داده شده است خواه از طریق حمله فیزیکی یا از طریق حمله سایبری.
در ادامه این گزارش آمده است: در زمان برنامه‌ریزی برای این عملیات، هنوز مشخص نبود که دقیقا چه زمانی ایالات‌متحده و ایران درباره بازگشت به توافق هسته‌ای ‌ایران2015 (برجام) مذاکرات جدی خواهند داشت؛ البته مدت زیادی بود که نیت اعلامی جو بایدن، رییس‌جمهور ایالات‌متحده (برای بازگشت به برجام) مشخص شده بود.
ادعای ‏کانال ۱۳ رژیم‌صهیونیستی دراین‌باره نیز جالب‌توجه است. این کانال اعلام می‌کند: حمله سایبری در نطنز به‌وسیله ماده منفجره دفن‌شده بوده است، نه حمله سایبری. براساس این گزارش، ایران درحال‌حاضر قادر به غنی‌سازی در این مرکز نیست و احتمال زیاد تا چند ماه آینده نمی‌تواند اورانیوم را غنی‌سازی کند.

تکرار معنادار «خرابکاری»
ارتباط این اقدام خرابکارانه با فرایند مذاکرات وین، موضوعی است که به انحای مختلف اذهان را به خود درگیر کرده است؛ اما آنچه از مواضع مسوولان کشورمان در ارتباط با این اقدام اسرائیلی‌ها و دیگر کشورها برمی‌آید، احتمال هدف‌گذاری برای فشار بر تهران و اثرگذاری بر روند مذاکرات وین وجود دارد.
علی‌اکبر صالحی، رییس سازمان انرژی دیروز در حاشیه مراسم افتتاح مرکز ملی فناوری کوانتوم در سازمان انرژی اتمی در جمع خبرنگاران اعلام کرد که حادثه در تاسیسات غنی‌سازی شهید احمدی‌روشن نطنز قطعا یک خرابکاری بوده است و سیستم‌های امنیتی ما سرنخ‌های خوبی را در این خصوص پیدا کرده‌اند.


رییس سازمان انرژی اتمی بیان کرد: بار قبل هم که اقدام خبیثانه کردند و سالن مدرن مونتاژ سانتریفیوژ را از بین بردند، دوستان شاهد بودند که ما بخش قابل‌توجهی از آن سالن را همین امروز سر پا کردیم. ضمن اینکه داریم در دل کوه سالن‌های بسیار متعدد و پیشرفته‌ای را می‌سازیم. در صنعت هسته‌ای، به هیچ عنوان این‌گونه کارهای ایذایی ما را متوقف نخواهد کرد. وی با بیان اینکه بخشی از ماشین‌ها از مدار خارج شده، اظهار داشت: این ماشین‌ها باید بازنگری شود. آن‌هایی که آسیب دیدند، جایگزین می‌شوند و مجددا به حالت اولیه برمی‌گردند. تکرار معنادار خرابکاری در نطنز و اذعان رییس سازمان انرژی اتمی بر این موضوع و تدبیر ساختن سالن‌ها در دل کوه، موضوعی است که باید مورد توجه قرار گرفته و بیش از این اجازه دست درازی به دشمنان داده نشود؛ نرمش در مقابل اقدامات مختلف در کشورمان شاید زمینه‌ای شده باشد برای گستاخی روزافزون رژیمی تروریست که همواره موانعی را برای ایران به‌وجود آورده است.

انتقام از اسرائیل؛ در دستورکار
سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت‌خارجه کشورمان نیز در پاسخ به سوالی درباره اتفاق روز گذشته در نطنز و تحلیل‌های متفاوت مطرح شده در این خصوص و اینکه برخی می‌گویند با توجه با این اتفاق، ایران باید مذاکرات هسته‌ای را متوقف کند، اظهار داشت: اتفاق ناگواری که در نطنز رخ داد و بارها رژیم‌صهیونیستی از قبل می‌گفت و این روزها هم از منابع متعدد شنیده می‌شود که تایید می‌کنند که این رژیم پشت این داستان بوده است.
سخنگوی وزارت‌خارجه خاطرنشان کرد: این اتفاق با این هدف بوده که توان هسته‌ای ایران محدود شود. باید بگویم اتفاقا برعکس، تمامی سانتریفیوژهایی که به‌خاطر این اتفاق از مدار خارج شدند از نوع IR1 بوده و این‌ها با سانتریفیوژهای پیشرفته جایگزین می‌شوند. این توان الان در جمهوری اسلامی ایران در بالاترین سطح وجود دارد که این‌ها با پیشرفته‌ترین سانتریفیوژها جایگزین شود.
خطیب‌زاده ادامه داد: اگر هدف این بوده که در مسیر رفع تحریم‌های ظالمانه علیه ملت ایران خللی وارد شود قطعا به این هدف خود نخواهند رسید و در این دام مکارانه‌ای که طراحی کردند کسی وارد نخواهد شد؛ البته رژیم اشغالگر قدس با این اقدام خود تلاش کرد از مردم ایران انتقام این صبر و رفتار پر از حکمت خودش را در مسیر رفع تحریم‌ها بگیرد. باید بداند، پاسخ ایران انتقام از این رژیم در زمان و مکان خودش است.
وی درباره اظهارات مطرح‌شده مبنی بر اینکه حادثه نطنز حاصل مذاکرات وین است، گفت: پاسخ نطنز، انتقام از رژیم‌صهیونیستی است و این رژیم نمی‌تواند بازی را عوض کرده و بخواهد از جیب مردم ایران هزینه کند. این رژیم در چند‌ماه گذشته برخی اقدامات را انجام داده و با هدف دام‌افکنی، برخی درزهای خبری را این روزها علنی‌تر انجام می‌دهد. اهدافش روشن است و بر نخبگان و اهل خرد ایران نیز این‌ها پوشیده نیست.
سخنگوی وزارت‌خارجه گفت: وزارت امورخارجه یک مسوولیت براساس تصمیم نظام دارد و آن هم این است که در چارچوب سیاست‌های کلی نظام در راستای رفع تحریم‌های ظالمانه آمریکا نهایت تلاش خود را بکند. این کار را انجام خواهیم داد و همزمان هم رژیم اسرائیل پاسخ خودش را از مجاری خودش خواهد گرفت.

ابراز نگرانی اتحادیه اروپا
از دیگر سو، اظهارات و مواضع دیگران دراین‌باره نیز حائز اهمیت است. در این راستا، شبکه اسکای‌نیوز به نقل از مقامات آلمانی گزارش داد که برلین روند تحولات رخ‌داده در ایران را برای مذاکرات برجام در وین سازنده نمی‌داند. هایکو ماس، وزیرخارجه آلمان، روز دوشنبه هشدار دارد که اتفاقات مربوط‌به سایت غنی‌سازی نطنز خبر خوبی برای مذاکرات جاری در وین برای احیای توافق هسته‌ای‌2015 نیست.
«پیتر استانو»، سخنگوی اتحادیه اروپا نیز درباره این حادثه اعلام کرد که اتحادیه اروپا «با نگرانی» در حال دنبال کردن حادثه روز گذشته در نطنز است. وی همچنین هشدار داد که اختلاف درباره برنامه هسته‌ای ایران را نمی‌توان از طریق ابزارهای غیردیپلماتیک حل کرد.
سخنگوی اتحادیه اروپا با تاکید بر لزوم مشخص شدن فوری ابعاد حادثه در نطنز اعلام کرد که این نهاد اروپایی با هر گونه تلاش برای تضعیف مذاکرات درباره برنامه هسته‌ای ایران مخالفت و آن‌ها را رد می‌کند. وی بدون نام بردن از عامل یا عوامل حادثه روز یکشنبه در تاسیسات غنی‌سازی ایران تصریح کرد: «حادثه در تاسیسات نطنز شاید یک اقدام خرابکارانه باشد».
فردریک دال، سخنگوی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، نیز در واکنش به حادثه در نطنز به خبرگزاری روسی «تاس» گفت که ما از گزارش‌های روز گذشته رسانه‌ها درباره حادثه نطنز اطلاع‌ داریم و درخصوص این گزارش‌ها با مقام‌های ایران در تماس هستیم.

اظهار بی‌اطلاعی، از جنس آمریکایی
روزنامه آمریکایی «واشنگتن‌پست» نیز از واکنش یک مقام ارشد دولت آمریکا به حادثه نطنز خبر داد. مقام ارشد دولت «جو بایدن» در این خصوص گفت: ما گزارش‌ها درباره حادثه در تاسیسات غنی‌سازی نطنز در ایران را مشاهده کرده‌ایم.
وی افزود: ایالات‌متحده هیچ نقشی (در این حادثه) ندارد و ما چیزی برای افزودن به گمانه‌زنی‌ها درباره دلایل این حادثه نداریم.
پس از بررسی همه اخبار و گمانه‌زنی‌ها، نکته‌ای که باید مورد توجه باشد این است که علی‌رغم اظهار بی‌اطلاعی غربی‌ها و به‌ویژه آمریکایی‌ها و براساس ادعاهای رسانه‌های صهیونیستی، همزمانی آن با مذاکرات وین نیز شاید مهر تاییدی باشد بر انجام پروژه‌ای غربی-عبری برای فشار بر ایران؛ تلاش برای وقفه در برنامه هسته‌ای ایران با توجه به گام‌های ایران و سرعت پیشرفت هسته‌ای کشور، شاید هدفی برای به‌دست آوردن زمان و به سرانجام رسانده نیت پلید غربی‌ها باشد. نکته‌ای که شهریار حیدری، نایب‌رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز به نقل از ظریف بر آن تاکید می‌کند و با اشاره به سخنان ظریف در نشست کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی می‌گوید: وزیر امورخارجه به‌شدت حادثه نطنز را محکوم کرد و معتقد بود در این شرایط این اقدامات با هدف اثرگذاری بر روند مذاکرات برجام انجام شده است؛ زیرا رژیم‌صهیونیستی به‌شدت مخالف توافق بر سر برجام است.

انتقام برای «توبه»
دراین‌میان، همزمانی این اقدام با روند مذاکرات وین، واکنش‌هایی منفی را در جامعه برانگیخته است و مردم را نسبت‌به رفتار صهیونیست‌ها که منبعث از سیاستگذاری‌های آمریکایی است، منزجر کرده است. اگرچه اسرائیلی‌ها همواره با برجام مخالف بوده و به‌دنبال فشار بر ایران بوده‌اند اما همکاری تنگاتنگ آن‌ها با آمریکایی‌ها این مولفه را تقویت می‌کند که این اقدامات همسو و برنامه‌ریزی‌شده باشد.
از طرف دیگر، برخورد منفعلانه در مقابل اقدامات تروریستی و خرابکارانه دشمنان شاید آن‌ها را به این باور رسانده باشد که توان هر اقدامی علیه ایران بدون دادن هیچ هزینه‌ای را خواهند داشت و بر این اساس، از هیچ اقدامی علیه کشورمان خودداری نمی‌کنند.
انتقام شاید عنصری باشد برای بازداشتن دشمنان از اقدامات خصمانه علیه ایران؛ عنصری که در ماه‌های گذشته علی‌رغم وعده  وعیدها تحقق پیدا نکرد و دشمن را در دشمنی جسورتر کرد. خوش‌بینی به «کدخدا» و امید داشتن به توبه آن نباید بن‌بستی باشد برای مساله هسته‌ای و منافع ملی ایران. منافعی که در سال‌های گذشته با بدعهدی و اقدامات خصمانه محور غربی-عبری-عربی بیش از هر زمانی به لبه پرتگاه رفته است. بی‌اعتنایی به ترور و اقدامات خرابکارانه باید جای خود را به برخورد سریع، دقیق و حساب‌شده با تحرکاتی بدهد که امنیت و منافع مردم ایران را هدف قرار گرفته است. رفتارهای صهیونیستی علیه ایران منبعث بر همین رفتارها و رویکرد سازشکارانه و مدارامدار در عرصه بین‌الملل است.

کنعانی مقدم: تاسیسات هسته ای اسرائیل را
 باید هدف قرار دهیم
در این زمینه با حسین کنعانی مقدم کارشناس مسائل غرب آسیا به گفت‌وگو نشستیم. وی در گفت‌وگو با «صبح‌نو»، اظهارداشت: رژیم صهیونیستی ذاتاً یک رژیم تروریستی است و اخیرا وارد مرحله «تروریست هسته ای» شده است.
وی افزود: این رژیم با ترور شهید فخری زاده و خرابکاری در نطنز در سال گذشته و امسال عملا وارد اقدامات آشکار و پنهان در راستای ضربه زدن به پیشرفت های هسته‌ای ایران شده است. این اتفاق در زمانی حادث شده است که ما سالروز تاسیس هسته‌ای خود، گازدهی با سانتریفیوژ، آغاز به کار سانتریفیوژها و مذاکرات وین را داشتیم .
کنعانی‌مقدم در ادامه تاکید کرد: مسوولان صهیونیستی آشکارا بارها اقدامات خرابکارانه علیه ایران را بر عهده گرفته اند و رژیم صهیونیستی یکی از مخالفان جدی رفع تحریم ها علیه ایران است. رژیم صهیونیستی به دنبال جلوگیری از پیشرفت هسته ای ایران است.
این کارشناس مسائل غرب آسیا با تاکید بر این که با این اقدام خرابکارانه بخشی از سانتریفیوژهای IR1 ما آسیب دیده است، گفت: شورای حکام، 1+5 و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باید نسبت به این اقدامات واکنش نشان داده و جلوی آن را بگیرند؛ در غیر این‌صورت کل منطقه تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.
وی در ادامه افزود: حق ایران است که تاسیسات هسته‌ای اسرائیل را مورد هدف قرار دهد. پاسخ مناسب در زمان مناسب یکی از شیوه های جلوگیری از اقدامات خرابکارانه است. اسرائیلی‌ها همچنین کشتی ما را در دریای سرخ هدف قرار دادند و ما باید با این اقدامات مقابله کنیم.
 کنعانی مقدم در پایان تاکید کرد: پاسخ رژیم صهیونیستی را باید در حیفا، تل آویو و دیمونا داد و این اقدامات با چراغ سبز آمریکا و بایدن صورت می گیرد و با توجه به اینکه مذاکرات وین در جریان است، نشان دهنده این موضوع می تواند باشد که آمریکایی ها نمی خواهند یا نمی توانند به تعهدات خود پایبند باشند.