شناسهٔ خبر: 46561326 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

فردا در استان مرکزی از چه طرح هایی رونمایی می شود؟

فاز دوم واحد های تولید صنعتی ترکیبات دوتره آب سنگین خنداب و اورژانس سوانح پرتوی و سوختگی اراک فردا افتتاح می شوند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک، روز شنبه از طریق ارتباط تصویری با رئیس جمهور از ۱۳۳ فعالیت و دست آورد هسته‌ای کشور رونمایی می‌شود که بهره برداری از فاز دوم واحد‌های تولید صنعتی ترکیبات دوتره یکی از طرح‌های مورد بهره برداری در مجتمع آب سنگین خنداب استان مرکزی است.

یک متخصص صنعت هسته‌ای گفت: در مجتمع هسته‌ای خنداب باکیفیت‌ترین آب سنگین دنیا تولید می‌شود.

او افزود: تولید آب سنگین با حد اکثر توان و پویایی در حال انجام است و نو آوری‌ها روز به روز افزایش پیدا می‌کند. علاوه بر آب سنگین، اکسیژن ۱۸ و ۲۰۰ نوع ترکیب دوتره و نشاندار در این مجتمع تولید می‌شود. این فعالیت‌ها باعث شده که مجتمع آب سنگین خنداب در ردیف هفت شرکت برتر دنیا قرار بگیرد.

این متخصص هسته‌ای از تولید مولکول‌های زیستی برای تولید کیت غربالگری نوزادان که از دستاورد‌های متخصصان این مجتمع هسته‌ای است خبر داد.

او ادامه داد: ایران با تولید کیت غربالگری نوزادان عنوان سومین کشور دنیا در دستیابی به دانش تخصصی تولید مواد اولیه کیت های غربالگری نوزادان را از آن خود کرد.

هم چنین افتتاح اورژانس سوانح پرتوی و سوختگی اراک هم از دیگر طرح‌های افتتاحیه در استان مرکزی خواهد بود.

بیستم فروردین در تقویم جمهوری اسلامی ایران به عنوان روز ملی فناوری هسته ای ثبت شده است.

شهیدان دانشمند، مسعود علیمحمدی، مجید شهریاری، مصطفی احمدی روشن،  داریوش رضایی نژاد و محسن فخری زاده شهدای هسته ای کشور ایران هستند.

انتهای پیام / م