شناسهٔ خبر: 45954420 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

تولید ۲۵ کیلوگرم اورانیوم غنی‌شده ۲۰درصد/ بازرسی‌های آژانس از ایران حدود ۳۰ درصد کاهش می‌یابد

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: آقای کمالوندی در این جلسه گفت که حدود ۷۰ درصد بازرسی‌ها از برنامه هسته‌ای ایران مبتنی بر معاهده پادمان بوده است و با توقف اجرای پروتکل الحاقی، بازرسی‌ها آژانس از ایران حدود ۳۰ درصد کاهش می‌یابد. تغییر نام در شناسنامه شرایط قانونی خاص خود را دارد که متقاضیان با توجه به این شرایط می‌توانند برای تغییر اسم خود در شناسنامه اقدام کنند. کارشناسان وکیل‌آنلاین در این مورد توضیح داده‌اند.

صاحب‌خبر -
ابوالفضل عمویی در گفت‌وگو با میزان، با اشاره به جلسه فوق العاده کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس پیرو موضوع پیگیری اجرای قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها گفت: این جلسه با حضور صالحی، رئیس سازمان انرژی هسته‌ای و آقای کمالوندی سخنگو و معاون امور بین الملل سازمان انرژی اتمی برگزار شد.

وی بیان داشت: در این جلسه دکتر صالحی با ارائه گزارشی از روند اجرای مواد مختلف قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها، توضیح داد که ما برای اجرای دقیق قانون اقدام راهبردی عزم راسخ داریم.

وی افزود: طبق توضیحات آقای صالحی در قانون مکلف به تولید ۱۲۰ کیلوگرم اورانیوم غنی شده بیست درصد در طول یک سال شده‌ایم که در حال حاضر ۲۵ کیلوگرم تولید شده است و زودتر از موعد به ظرفیت ۱۲۰ کیلوگرم اورنیوم ۲۰ درصد می‌رسیم. همچنین آقای صالحی با اشاره به روند نصب سانتریفیوژ‌های نسل جدید IR ۲ M و IR ۶ در تاسیسات فردو و نطنز، تاکید کرد که در موعد مقرر شده در قانون، نصب آبشار‌های این نوع از سانتریفیوژ‌ها هم تکمیل و گازدهی خواهد شد.

عمویی افزود: رئیس سازمان انرژی اتمی درباره اجرای ماده ۶ قانون مبنی بر توقف اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی گفت که ما از ۲۷ بهمن ماه در اجرای قانون اقدام راهبردی، دبیرخانه آژانس بین المللی انرژی اتمی را نسبت به توقف اجرای پروتکل الحاقی در ۵ اسفندماه آگاه کردیم و پس از آن بود که مدیرکل آژانس برای بررسی نحوه ادامه همکاری ایران و آژانس بر اساس پادمان، درخواست سفر به تهران کرد که ما ضمن تاکید بر اجرای قانون در موعد مقرر، با این سفر برخورد ایجابی کردیم و پیشنهاد‌های مدیرکل را دریافت کردیم.

وی بیان داشت: صالحی ادامه داد که پس از هماهنگی با نهاد‌های مربوطه و بعد از مذاکرات طولانی در روز ۳ اسفند بر سر یک تفاهم فنی درباره نحوه اجرای قانون مجلس توافق شد که بر اساس آن، ضمن توقف اجرای پروتکل الحاقی در موعد مقرر، ایران تا ۳ ماه اطلاعات نظارتی را در داخل، بدون دسترسی بازرسان آژانس، ذخیره می‌کند. در صورتی که خواسته‌های ایران در این مدت تامین شود، این اطلاعات به منظور استمرار نظارتی آژانس در آینده با نظر ما به رویت آن‌ها خواهد رسید.

عمویی ادامه داد: صالحی تاکید کرد که در صورت عدم تامین خواسته‌های کشورمان، ایران پس از ۳ ماه این اطلاعات را پاک خواهد کرد.

وی با اشاره به صحبت‌های کمالوندی گفت: آقای کمالوندی نیز ضمن مروری بر جزییات متن بیانیه مشترک و ضمیمه آن که به دلایل ملاحظات حفاظتی، محرمانه است، گفت که حدود ۷۰ درصد بازرسی‌ها از برنامه هسته‌ای ایران مبتنی بر معاهده پادمان بوده است و با توقف اجرای پروتکل الحاقی، بازرسی‌ها آژانس از ایران حدود ۳۰ درصد کاهش می‌یابد.

عمویی همچنین تاکید کرد: در ادامه جلسه نمایندگان عضو کمیسیون به طرح دیدگاه‌ها و سوالات خود درباره نحوه اجرای قانون اقدام راهبردی پرداختند و تاکید کردند این قانون باعث تقویت مواضع کشورمان است و مجلس بر اجرای دقیق این قانون اصرار دارد.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در جمع بندی اظهار کرد: بر اساس جمع بندی صورت گرفته توسط رئیس کمیسیون، نمایندگان در آینده نزدیک با بازدید میدانی از تاسیسات هسته‌ای بر روند اجرای دقیق این قانون و توقف اجرای پروتکل الحاقی نظارت خواهند کرد. همچنین مقرر شد جلسات کارشناسی با همکاری سازمان انرژی اتمی و وزارت امور خارجه و سایر نهاد‌های ذی ربط برای تدبیر مواجهه قاطع با زیادی خواهی‌های غربی‌ها در روز‌های پیش رو تشکیل شود.

انتهای پیام/

نظر شما