شناسهٔ خبر: 45928525 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

رضوی در گفتگو با دانشجو تشریح کرد؛

اهداف سفر وزیر خارجه عراق به ایران چه بود؟

یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: سفرهای اخیر وزیرخارجه عراق به تهران از یک سو عرصه اجرای توافقات گذشته از سوی دیگر تلاش برای توافقات جدید و از منظر سوم از آنجا که آمریکا در دوره انتقال قدرت به سر می‌برد.

صاحب‌خبر -

سید جعفر رضوی کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو در خصوص سفر فواد حسین وزیر خارجه عراق برای دومین بار در کمتر از یک ماه به ایران و رایزنی‌های صورت گرفته در این رفت و آمد‌ها گفت: دولت عراق الان در شرایط ویژه‌ای قرار دارد و این کشور نیز مثل تمام کشور‌های دنیا به دلیل شیوع بحران کرونا وضعیت اقتصادی  خوبی ندارد

از این منظر عراق نیازمند از سر گیری مبادلات خود با ایران است و عراقی‌ها نیز اعلام کردند یک سری مجوز‌ها را از آمریکا برای از سر گیری این مبادلات اخذ کرده اند.

وی با اشاره به اینکه بانک مرکزی عراق براساس توافق نامه‌ای که سال‌ها قبل با آمریکایی‌ها امضا کرده اند هر نوع درآمدی که به حساب آن‌ها واریز شود در یک بانکی در آمریکا قابل وصول است گفت: از این رو سیستم مالی عراق برای مبادلات اقتصادی خود با ایران نیازمند مجوز آمریکایی‌ها هستند که ظاهرا این مجوز صادر شده است و به نظر می‌رسد امریکا برای حفظ عراق فعلا در حال مدارا با این کشور است.


رضوی ادامه داد: مجوز‌های صادر شده از زمانی که مشخص شد بایدن پیروز انتخابات است و حتی قبل از برگزاری مراسم تحلیف در دستور کار آمریکایی‌ها قرار گرفت، چون سیستم اقتصادی در آمریکا منتظر برگزاری مراسم تحلیف نمی‌ماند و زمانی که رئیس جمهور عوض می‌شود کار خود را انجام می‌دهد و از این منظر مستقل از سیستم سیاسی آمریکا عمل می‌کند.

این کارشناس مسائل غرب آسیا تصریح کرد: براین اساس تصمیم گیران عراقی به دنبال ایجاد یک سری تسهیلات اقتصادی برای خود هستند و طرف دیگر قضیه نیز نگرانی عراق از سرنوشت ترک هاست.

وی با اشاره به بدقولی آمریکا در قبال ترکیه گفت: ترکیه هر نوع همکاری با آمریکایی‌ها را انجام داد، اما سرانجام ایالات متحده خود آن‌ها را تحریم کرد لذا عراقی‌ها از ترس اینکه این سرنوشت برای آن‌ها تکرار نشود به دنبال گشایش بابی در مبادلات اقتصادی خود با سایر کشور‌ها از جمله ایران هستند.

رضوی با اشاره به توافقات انجام شده در سال‌ها قبل بین ایران و عراق گفت: براساس این توافقات یک سری مبادلات تجاری مانند بازارچه‌های مرزی و داد و ستد‌ها بین دو کشور انجام می‌شود که نیازی به ثبت در بانک‌ها ندارد، اما به تجار اجازه داده می‌شود که با یکدیگر مبادلات اقتصادی داشته باشند.

این کارشناس مسائل غرب آسیا تصریح کرد: براین اساس به نظر می‌رسد پیگیری به نتیجه رسیدن این اقدامات در این رفت و آمد‌ها در دستور کار طرفین است ضمن اینکه عراقی‌ها در سفر عبدالنصار همتی رئیس بانک مرکزی ایران به کشورشان یک سری قول‌هایی به طرف ایرانی دادند که در این سفر بناست به پیگیری آن تعهدات نیز پرداخته شود.

وی در پایان خاطر نشان کرد: برهمین اساس این عرصه از یک سو عرصه اجرای توافقات گذشته از سوی دیگر تلاش برای توافقات جدید و از منظر سوم از آنجا که آمریکا در دوره انتقال قدرت به سر می‌برد ایران و عراق مترصد استفاده از این فرصت ایجاد شده هستند.

نظر شما